lamama -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (1.12.2008 10:55:15)
|
Zdravo cure drage, evo da vam se i ja prikljućim na ovom podforumu i da vam isprićam svoju priću. Moj problem počinje od 2003 godine.tada sam bila u vezi devet godina sa svojim mužem, i desila se trudnoća prvi put kada se nismo čuvali, ja presretna i on.Odmah smo se dogovorili da se vjenčamo, planovi i sve to, sreća. Pošto sam non stop imala bolove u nozi i u jajnicima odlućela sam se odmah posjetiti doktora jer sam mislila da je po srijedi neka upala.Zakazala sam termin, uredila se, misleći da ćemo kasnije ja i dragi proslaviti ovaj sretni trenutak u našem životu. Tu noć sam završila na operacionom stolu hitno jer je bila vanmaterična trudnoća, ja i on bili smo skroz slomljeni, odstranjeno mi je samo pola desnog jajovoda gdje je bila trudnoća. Od tada mi je postalo jasno da ću se dobro napatiti za dijete. 2005, mi smo se vjenčali. i nismo se čuvali i 1,5 nije ništa bilo,svi su mi govorili opusti se i pij macinu travu, i sad žalim što odmah nisam krenula u pretrage,ali tako je kako je.Krajem2006. ja trudna, test je pokazao +ja presretna ali opet doza straha, boli me jajnik i prepona na lijevoj strani.odmah sam otišla do ljekara i opet sam operisana jer bebi srce nije kucalo, abila je u maternici. To me je slomilo, nisam se mogla oporaviti jedno 8 mjeseci, prava depresija, užas. onda sam vidjela da tako više ne može da se moram boriti i dići glavu. Svi me u međuvremenu salijeću i pitaju kada ćemo imati bebu, ima li šta novo, šta ćekamo... ma grozno. 2008. u januaru odlućujem se nešto konkretno poduzeti, i odlazim kod Mehmedbašića, reko prepuštam se u ruke stručnjaka. Radim HSG ( prohodnost jajovoda) i tu on utvrđuje da je desni jajovod skroz začepljen a lijevi poluprohodan i kaže da imam šanse sa lijevim jajovodom ako budem imala sreće da prođe jajna stanica, nije mi uradio nikakve druge nalaze, moj muž je OK je smo spermogram uradili na svoju ruku. U međuvremenu mi umire otac i ja hoću da odustanem od svega ali njegove su rijeći zadnje da ne odustajem i8 da se borim, jedva nastavljam sva slomljena. Mehm. mi u martu radi jednu stimulaciju sa klomifenom i nista, a zatim se odlućuje na inseminaciju u lijevi jajovod. radi blagu stimulaciju i ubrizgava mi sjeme i u lijevi i u desni jajovod( onaj začepljeni koji je odlično reagovao na stimulaciju) i ponovo mi pravi vanmateričnu trudnoću, pare mi ne vraća, niti se uzbuđuje, nema evidencije. Ja ponovo završavam na operacionom stolu i ovaj put mi je odstranjen desni jajovod aza lijevi su mi rekli da je začepljen. jedva dolazim sebi, a oko mene svi trudni ma užas, grad pun trudnica, ja umirem od tuge! Skupljam snagu i idem u novu borbu i u septembru se zakazujem kod prof. Godinjaka koji me šalje da vadim sve nalaze i zakazuje laparoskopiju za 23.10. da vidi šta je sa lijevim jajovodom, i uspijeva ga tom prilikom očepiti. Ja sada imam bar malo nade da ipak mogu biti mama,, evo nisam zatrudnila prvi ciklus iza laparoskopije ali ne odustajem i poslije Nove godine ako ništa ne bude idem kod njega da vidim šta dalje. Eto drage žene to vam je moja prića, samo sam želila da je podijelim sa vama i da vidite da niste jedine u svojoj borbi, da ima raznih slučajeva, nadam se i želim svima nama da aBOg da da ostvarimo naše želje i dobijemo zdrave i hairli bebice i to što prije. Još da se zahvalim Aquarius što me je pozvala na ovaj podforum da ispričam svoju priču, puno pozdrava.
|
|
|
|