Vanne
|
IZVORNA PORUKA: lilyyB Pozdrav svima,nova sam ovdje,i zao mi je sto nas je ova tema okupila. Ja bih trebala neke savjete,i unaprijed se izvinjavam zbog moguceg duzeg teksta. Ja sam imala spontani prije 16 dana,bilo mi je 13 nedjelja trudnoce. na pregled prije toga sam isla sa 8 nedjelja (prvi put) i sve je bilo uredu. U 13.toj nedjelji navece me malo zabolio stomak i to je trajalo par sekundi,ujutru malo svijetle krvi na gacicama,za svaki slucaj odem doktoru jer nebi mogla zaspati. Posto je nedjelja odem na Jezero,i oni su me dugo pregledali kazu nije nesh uredu,plod se nije razvio koliko bi trebao,i moguce kao da mu srce ne kuca,i samo mi kazu da dodjem svom doktoru sutradan,i odem ja kuci. Legnem,zaspim malo,i osjetim nesh,kako ustanem iz mene krvi kao iz 2 bokala,i nish me ne boli,ja kolik sam luda odem da se okupam,tad nastanu bolovi nepodnosljivi (nista gore),to je trajalo 1h,niti mozes sjediti,ni stajati,ni nista,ne osjecas nista od bola vise. skupim se malo na krevet,i oblacim se da idem doktoru,i kako ustanem opet isto,samo sto je krv blijeda i nema ugruska. I za cudo,tad bol prestane,kao rukom odneseno. Odem opet tamo,i kazu moraju me ocistiti,plod se vec sam odvojio,samo moraju povaditi iz vagine i maternicu ocistit.I urade mi to,i prenocim tamo,kazu dobit ces tablete,niko mi nista niti je dao niti propisao. E sad,pitanja. Dali trebam neke tablete uzeti i koje? Nakon koliko spolni odnos? Nakon koliko planirati bebu? I koje nalaze raditi za sigurnost? Unaprijed hvala svima,ja sam mlada,i stvarno nemam pojma ni o cemu. I izvinjavam se na ovako dugom tekstu. ne znam jesi li bila na kontroli kod svog gin, njega trebas da upitas sve sto te zanima... ja sam pila bactrim tek nakon 7 dana od pobacaja,propisao mi moj gin... odnose sam imala nakon sto je prosla prva receno mi je da se cuvam 3 ciklusa i da tek onda mogu pokusati ponovo da zatrudnim... jesu li ti rekli doktori zbog cega se desio spontani? a imas posebnu temu za nalaze tamo ti sve pise koji se nalazi rade poslije spontanog.. i ja sam poprilicno nova u svemu ovome, cekam da mi prodje pa cu da radim nalaze kako bi bila sigurna da mi se missed nece ponoviti... a zao mi je zbog tebe stvarno, tesko je za svaku zenu kad se ovo desi
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....
|