Blue rose RR -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 13:05:35)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: Blue rose RR IZVORNA PORUKA: shpagica IZVORNA PORUKA: hanabanana Ja bih već na ovo reagovala, ali tako da me shvati. Uloga škole i učiteljice je obrazovna, a odgoj neka prepusti meni. Ja se ne bih slozila da je skola iskljucivo obrazovna ustanova. Skola je po definicicji: "Skola: odgojno-obrazovna institucija u kojoj se obavlja službeni odgoj i obrazovanje." "Osnovna škola: odgojno-obrazovna ustanova u kojoj se provodi odgoj i obrazovanje" Ja bih se djelimično složila sa konstatacijom. Naime definicija je suho slovo na papiru, a praksa je sasvim nešto drugo. I ono što je važnije, zar dijete od 7 ili 6. godina tek treba da se odgaja u školi. Ipak je to na roditelju. Na kraju krajeva postoje ponašanja koje se meni kao roditelju ne sviđaju, a dešavaju se u školi. Naravno da ne...ali ima i takvih slučajeva. Ali proces odgoja odvija se paralelno i kući i u školi. I vjerujem da praksa njeguje odgoj u školama uz obrazovanje, postoje slučajevi, ali rado bih da vjerujem da to su izolovani primjeri a ne praksa ili pravilo. Barem ne u mojoj školi. Apsolutno se slažem, ali ako se određeno ponašanje koje je doneseno iz škole meni ne sviđa, ja ga korigujem kao roditelj. IZVORNA PORUKA: veeseelaa zar dijete od 7 ili 6. godina tek treba da se odgaja u školi. baš tako, dijete se odgaja malo ranije Mnogo ranije se odgaja, kasnije je to samo nadograđivanje. IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa IZVORNA PORUKA: veeseelaa zar dijete od 7 ili 6. godina tek treba da se odgaja u školi. baš tako, dijete se odgaja malo ranije Dijete se odgaja od rodjenja pa do...hm....cijeli zivot, a najintenzivnije sve dok traje skolovanje. Jeste, ali ne mogu i ne želim školi dati primat kod odgajanja, jer dijete je kao spužva upit će i što treba i što ne treba. Mada i samo usvajanje pozitivnog i negativnog svrstavam u odgojni proces. IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: veeseelaa zar dijete od 7 ili 6. godina tek treba da se odgaja u školi. baš tako, dijete se odgaja malo ranije I šta onda...s 6 ili 7 godina sve znaju...prestajemo ih odgajati...i mi i učitelji. Stvarno Većina nastavnog kadra će vam dati do znanja da oni nisu tu da odgajaju vaše dijete. Čast izuzecima.
|
|
|
|