M kao Mama
|
Na nekim temama možete vidjeti da sam ja u protekle dvije godine pisala da je Lajlin rođendan ko Ivkova slava, ali fakat je tako, ja ni ne znam koliko ljudi dođe, ali bude sigurno do 80 da ne lažem. I svi se lijepo smjestimo, doduše prvi dan navale svi bude ih do 40, a onda naredna dva . tri dana ostalid olaze kako ko može. Prvi rođendan sjećam se bio joj u petak, ja uzela slobodan dan i slavlje je počeleo u petak, a završilo u nedjelju. Ja volim da mi se dolazi i volim da mi je veselje u kući, i ja i Haris volimo da ima sve, da ništa ne fali i da se obrukamo. Jednostavo tako smo naučeni. Pića bude svakakovog, ali alkohola nema. Sokova kakvih poželiš, bude pita (u množini, nekoliko pita raznih), jagnje obavezno, piletina, salate, krompir, razni prilozi, rolati, meza....., slatko i obavezno rođ. torta. Sve to bude i prođe, jeste da se malo mama i nana napate, ali sve za našu LAlu. Aida, i kod mene nije neki veliki prostor, nekako se smjestimo, uglavnom muškarci su u dnevnom, a žene u svekrvinoj sobi, djeca u spavačoj i hodniku, ja i svekrva u kuhinji, hahahaha, uglavnom mimoiđemo se. Dragog mi Boga evo koji narod budei prođe, ali vjeruj mi nikada se čaša nije slomila, a ne šta više. Kod mene nema plastičnih tanjira, sve po PS, pa dokad budemo mogli gurati. Imam ja mogučnost da odem u igraonu, ali nije minekako to-to, barem za sada. A kada bude veća, možda i ta opcija bude. Sretno uglavnom kako god
|