Anushka -> RE: Kako ugostiti kuci 30-40 ljudi0 (6.9.2009 15:15:25)
|
i mi imamo slicne "muke", ali nemamo bas prijatelja sa djecom, ali imamo sa slaganjima moje familije i familije od mm. Tako da cemo kao i do sada ja napraviti dvije a mozda i tri male tortice, rucak sa mojima, vecera sa svekrom i svekrvom, a nasi prijatelji ce sutradan, u nedjelju doci na "zabavu". Ako bude toplije ici cemo na rostilj kod prijatelja na vikendicu. A sto se prostora tice, ne znam gdje bi zakupili u Ze, ja ne bi svakako. Mi imamo 54 kvadrata, i spavaca nije upotrebljiva za goste, dnevna + trpezarija + balkon moze primiti oko 10 ljudi bez guranja a za muku i vise, i tu obicno budu nepusaci i zene (mrski bosanski obicaj razdvajanja po spolovima). Mala soba je za pusace, sa 2 kompjutera i tu se obicno muski i pusaci skupe, i nema se bas za sjediti, ima nekih 5 stolica ali posto je nase drustvo mogu i na podu nikome ne smeta. Inace, ne bi ni zvala vise od 15 ljudi, zato i imamo rodjendan u tri ture, kad malo poraste bit ce prave rodjendanske zabave. hrana.. ja obicno napravim bogatu mezu - nesto kao rusku salatu ali u kombinaciji koja mi padne na um, i pavlaku umjesto majoneze, i to dvije veelike zdjele za dvije sobe. Onda najmanje jednu tepsiju kiflica, a ako je vise ljudi a imam snage i vremena onda i dvije tepsije - 2x24 kiflice. onda imam jedan kao specijalitet - rolovani pileci bataci i karabataci bez kosti punjeni sirom i suhim mesom pa izrezani u kolutove - jako je i ukusno, i super izgleda. I jos ako napravis burek i/ili neku drugu pitu - super. Ne praktikujem cesto samo narezati sira i mesa iako je i to super opcija kad nemas bas vremena - za svoju svadbu sam u mesnici narucila da mi narezu i sira i mesa i poslije samo poslozila. i umjesto kiflica mozes kupiti razna peciva, onda racunaj 2-3 po osobi. I u ovom slucaju rodjendanska torta. Pice - racunaj prosjecno pola litre po osobi, i ja uzmem vise negaziranih nego gaziranih sokova. kafa za odrasle, za djecu kakao da se zabave kao odrasli:)kod nas se pije i alkohol pa uvijek ima dosta leda i neko maksuz pice uz mezu, te eventualno pivo i vino ali se uvijek predhodno dogovorimo ko ce sta piti pa se tako i odredimo. U svakom slucaju ako nemas veeliki stan ili svoj prostor objasni familiji da je recesija[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i planiraj zabavu za do 15 ljudi tj koliko imas sjedecih mjesta u kuci. A ostali neka dolaze u narednih mjesec dana kad se uskladite.
|
|
|
|