Rimljankaa -> RE: Progesteron, utrogestan, dabroston (21.6.2010 16:26:14)
|
Citala sma vasa iskustva ovdje,ali da iznesem i svoja,jer vidim da imate iskustava s ovim tableticama. Ja sam odmah ostala u drugom stanju kad sam to zeljela,nakon 2 mj. Prije nisam imala spontane,niti bilo kakve probleme. Sad sam 10.5 sedmica trudnoce. Prvi put sam bila na pregledu kod doktora Mehmedbasica u 8-moj sedmici,pregledao me vaginalno,rekao je da je sve super i sasvim uredu i dao mi da pijem magnezij i folnu kiselinu. Sad sam bila na pregledu kod dr. Nikulina na Kosevu,koji me pregledao preko stomaka,i rekao mi da imam neke krvave mrlje na maternici,da je prije bilo krvarenje i da je stalo i da sad to trebao paziti. Mehmedbasic mi to nije pomenuo,nego je rekao da je super,super trudnoca..Da je sve u najboljem redu. Nikulina sam pitala je li to opasno,kaze da nije i da je s bebicom sve uredu. I dao mi je da pijem Utrogestan 2x1,a posto sam zadnji papa test radila prije godinu dana,dao mi je da uradim papa test,pa onda da Utrogestan uzimam vaginalno. I jos mi je napomenuo da je moguce da mi se pojave smeckaste mrlje,koje se jos nisu pojavile. I citam po forumu da se deblja od ovih tableta?! To me bas brine. Jos mi samo to treba! Kakve su to mrlje,ima li neko od vas neki savjet... Bilo sta...
|
|
|
|