Amelaa RR -> RE: Progesteron, utregestan, dabroston (4.3.2010 21:42:51)
|
IZVORNA PORUKA: Arijana2 I ja sam cekala na bebu i vjeruj sve je u Bozijim rukama,za mene je Ramazan bio mjesec ispunjenja zelje. IZVORNA PORUKA: vjestica nadada evo link gdje ti sve piše o dabrostonu http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=383&ShowNonOTC=true IZVORNA PORUKA: nadada Hvala puno na linku, već sam kupila tablete i sutra počinjem s terapijom. nadam se da ce se na kraju sve dobro zavrsiti IZVORNA PORUKA: djevojčica zdravo nadada! dobrodošla! ako smijem pitati koje si godište i jeste li odmah htjeli bebu od početka braka? mi priželjkujemo nekoliko mjeseci malo smo se čuvali na početku, pa me interesuje IZVORNA PORUKA: nadada pozdrav djevojčice, ja sam na početku tridesetih i da zeljeli smo bebu od pocetka i jos uvijek je čekamo pokušavamo oko godinu dana mjesec gore dole. Kako je kod vas jeste li radili testove jel sve ok? IZVORNA PORUKA: emy Samo da obavjestim forumasice iz Mostara da se i kod nas moze kupiti Dabroston na komad U apoteci preko puta Sehitluka, trebalo mi 8 tableta i teta mi bez problema "nabobala" Ovo pisem jer sam ja imala problema, npr. trebalo mi 10 tableta a morala kupiti cijelo pakovanje od 30 tableta IZVORNA PORUKA: djevojčica jeste sve je dobro, zapravo, neke konkretnije pretrage nismo ni radili jer smo tek nekoliko mjeseci u braku. inače kontracepciju smo skoro ostavili. problem je u tome što smo mi više razdvojeni zbog posla tako da za onih nekoliko zajedničkih dana ne ugrabimo . ništa strašno samo me zanimaju tudja iskustva jer sam početnik hvala IZVORNA PORUKA: Nedi Prvo da kažem da sam jučer kupila dabroston na recept i platila oko 12 km, znači ništa besplatno. Jučer ujutru sam počela piti dabroston da bi izazvala menstruaciju koje nije bilo 3 mjeseca a nema trudnoće, bila sam kod dr radila pregled, ultrazvuk i papa test. Upale nema, na oba jajnika mnogo malih cistica koje su vjerovatne izazvale i hormanalni poremećaj.I nakon prve tablete jučer ujutru počelo mi se spavati i kontam hajd reko ovo vrijeme pa je od toga. Međutim juče cijeli dan nisam mogla gledati kako treba, naveče pala u krevet (u 21sat). Evo danas na poslu ne mogu sebi da dođem. Toliko sam umorna , ne mogu funkcionisati kako treba, spava mi se, umorna sam, mijenam raspoloženje svake sekunde, magli mi se pred očima ne smijem se usuditi da sjednem u auto i vozim. Da li se to ikome dešavalo? IZVORNA PORUKA: Lady26 Kod nas u Sarajevu se dabroston moze dobiti na recept (ljekara opste prakse), ali sam ja doktorici odnijela nalaz ginekologa koji mi je prepisao iste. I odmah mi je dala 2 kutije da imam za cijeli mjesec.... A ni ja nisam znala da moze na recept pa sam prvi put kupila. quote]IZVORNA PORUKA: nadada Znam da je već par dana od tvog posta ali evo da i ja podjelim svoje iskustvo. meni je doktorica dala dabroston i pijem ga( danas zadnja tableta) svakakva sam stanja imala, a najgori od svih je da nisam dobila još uvijek a nisam . Toliko čekaš taj znak na testu i kasni mi vec 7 dana ali nema nista, meni je izgleda dabroston sve poremetio IZVORNA PORUKA: sandratasija Pozdrav svima! Ja sam juče bila na pregledu, i doktor mi je propiso dabroston 2x1! u četvrtoj nedelji sam trudnoće, razlog je taj zato sto se ko plod nije još učvrstio, kako doktor kaže nije našao svoje mjesto i samim tim je više duguljastog oblika a znači trebao bi biti okrugao. Neznam šta da kaže, za mene je sve ovo novo, u prvoj trudnoći ama baš nikakvih problema nisam imala, pa se sad živa bojim... IZVORNA PORUKA: ivana st Sandratasija dabroston ti pomaže u očuvanju ploda, zato samo se opusti i ja da sa bebicom bude sve u redu! Meni je ovo prvi ciklus da pjem duphaston(isto je što i dabroston samo je drugi proizvođač) pa me zanima da li ste imale neke nuspojave od njega. Kako ih pijem primjetila sam da mi srce zna ubrzano tući, ne znam je li do tableta ali nikad prije mi se nije to događalo. IZVORNA PORUKA: Nunny I ja pijem dobroston...ne znam bas da li sam imala nus pojave bas od njega jer je kod mene sve ludo u zadnje vrijeme...znate li do koje se sedmice trudnoce treba piti dobroston je li do 20sedmice ili ?! isto pitanje vazi i za folacin quote]IZVORNA PORUKA: mamy Sabina Dabroston se u trudnoci najcesce uzima do 16.-e sedmice,mada se zna desiti da ga doktori daju i do 20.-e Folacin se uzima do navrsene 12.-e sedmice.Mada ima slucajeva kada se ukljucuje i kasnije To je period u kojem je njegovo dejstvo najvaznije za zatvaranje neuralne cijevi kod bebice IZVORNA PORUKA: emy24 Ja sam pila dabroston tri mjeseca i primala injekcije progesterona radi ocuvanja ploda,trudnoca je super prosla ali sam na porodu imala problema nisam se mogla otvoriti zbog tableta,ali sve je opet hvala Bogu dobro proslo,sad je sve iza nas IZVORNA PORUKA: ivana st Za folacin znam da se pije do trećeg mjeseca trudnoće, a za dabroston moraš pitati ginekologa
|
|
|
|