acudesa -> RE: Štedite li i kako? (29.5.2010 13:50:31)
|
Postovi sa: struja ili plin IZVORNA PORUKA: mama Nataša evo jedne dileme oko kuhanja - šta se više isplati, struja ili plin??? ja sam dijete odraslo uz plinsku bocu i nije mi neobično niti zastrašujuće imati plin u kući niti ga svakodnevno koristiti, ali sad smo u naselju gdje nema gradskog plina, boca nam traje oko 2 mjeseca što dođe oko 10 KM na mjesec jer košta boca oko 20 KM i sad se pitam šta bi se više isplatilo??? Ili je sve to tu negdje u pet deka??? Kako vi kuhate, na struju ili plin??? KOlike račune za struju dobijete i jedni i drugi, pa da malo uporedim... IZVORNA PORUKA: mala8' ja najvise volim na plin,i svi govore da je to veca usteda!bas mi ga je juce nestalo,i fali mi,a mm juce zaboravio narucit novu bocu!nekako sam i navikla!cak sam prije imala i rernu na plin,joj bas sam se bila navikla na nju,samo je frka kad nestane u pola kuhanja,ovi sporeti pola-pola su najbolji racun za struju mi dodje ispod 30km,s tim da za bojler i masinu pratim jeftinu struju IZVORNA PORUKA: mama Nataša i nama je tako račun oko 30 ljeti, oko 40 zimi a ovaj sam mjesec baš kuhala na struju, zanima me sad koliki će račun biti ... IZVORNA PORUKA: Skvo RR Meni je racun oko 60/70 KM, kuham na struju...Mislim da je plin povoljniji. IZVORNA PORUKA: Breskva IZVORNA PORUKA: mama Nataša i nama je tako račun oko 30 ljeti, oko 40 zimi a ovaj sam mjesec baš kuhala na struju, zanima me sad koliki će račun biti ... Ja kuham na plin a iste su mi cijene računa kao i tvoje,(al uzmi u obzir da ja više pečem nego kuham) prednost plina je brzina, ja nemam strpljenja čekati nešto da se skuha na ringli...navikla sam i tako kad mi nestane plina meni se i ne kuha. IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Ne znam tačne brojčane podatke ali znam da su nam jednom došli iz distribucije da provjere brojilo u toku zime jer su nam računi za struju u tada zimskom periodu bili neobično niski. Svekrva je tada kuhala večinski na plin, a i topla voda nam je iz plinskog bojlera. Jedino su vešerice i suđerice, te frižideri i zamrzivači vukli struju. IZVORNA PORUKA: mama Nataša vidi molim te što su pedantni kad je to u pitanju, a kad se pokvari sklopka pa fura samo skupa struja onda moraš mjesec dana da moljakaš i da se natežeš da bi poslali nekog [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley35.gif[/image]
|
|
|
|