Medić* -> RE: dede i nane/bake kvare djecu!? (9.7.2012 15:39:40)
|
IZVORNA PORUKA: mamma mumi Drage moje neznam da li je tema odgovorajuca, mada mislim da jeste. Neznam da li ste ima li slicnih problema, naime moj 4.godisnji sin je jako emotivan, sada imamo i malu bebu, ali je isto tako lakovjeran, jako brzo se sprijatelji sa svakim. U zadnje vrijeme poceo je da buklvalno prenosi sve sto ja kazem, uradim, svekru i svekrvi tj njegovoj nani i dedu a koji su snama u zajednici, ali rijetko ce doci meni i reci nesto njihovo. Moj i njihov odgoj se jako razlikuju, npr. djecak mi je neki dan rekao da su mu oni rekli kada ga ja ruzim ili pucnem sipkicom( samo u izuzetnim situacijama) da ga ja nevolim., naucili su ga da psuje, da ispituje. Uce ga da prepricava stvari, da mahala, i imam osjecaj da ga gubim. Sada su mu jos tu tetka i tetak iz Austrije, ma nedolazi u kucu, ja ga zovem, ali se ne osvrce.Ja mu bez obzira sto je u mala beba posvecujem paznju, čak sam ga upisala na plivanje,i idemo sami nas dvoje.Nista moje neusvaja, vec samo njihovo, a oni kontru max. pucaju. Na jesen cu ga u vrtic akB, nadam se da ce se tada bar malo smiriti. Bojim se za malu bebu, da li da je upisem u jaslice iduce godine kada se vratim na posao, ili da je ostavim njoj godinu na cuvenje, a nebih nikako to.Da li ste vi nekada imale osjecaj da vas dijete ne voli, da ga gubite?Sta da radim Mamam mumi, jesi pitala njih za ovo. Nemoj slijepo vjerovati 4 godisnjaku sta ti kaze, njihova masta nema granica, pocinju po malo lagati i sl. To sto te ne slusa, moguce da je ljubomora na bebu u pitanju. Na taj nacin je iskazuje. Od mog brata maleni se ponasa slicno, 4,5 godine. Jednostavno od kako je beba dosla druga, on gleda da izbiva od kuce, najvise kod amidze gdje nemaju djece ui njemu bude fino. Prema bratu je dobar, poigra se, ne maltretira ga, dijeli sa njim ali gleda da nisu skupa u jednoj prostoriji, pa cak i kuci. Obavezno ga upisite u vrtic.
|
|
|
|