Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 5.10.2012 19:04:16
raja_ringe
vjerovatno ce ti iz razlicitih krajeva razlicito odgovoriti. Ja sam prije govorila tablja. Sad kazem tacna :) iako je meni prije tacna bila ono sto ide ispod soljice za kafu.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 5.10.2012 19:58:27
HAHA
U Velikoj Kladuši,odakle sam se dosta koristi ikavica u govoru,neke riječi su simpatične,kao npr lipa-lijepa,ali kad neko kaže jidem-jedem odmah bih povratila.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 5.10.2012 20:38:16
D_K
IZVORNA PORUKA: Galicia
Ne znam kako vi, al ja i mm uvijek, ali uvijek izmedju sebe pricamo tako tim "jezikom", jer smo sega jedno drugom. Kad bi nas neko slusao sa strane, fakat mu ne bi bilo dobro. Ovo su samo neke rijeci koje koristimo:
Deder, dedera. Vala. Ejs. De ba. Veli. Djokica (jakna). Mani se toga. (pusti to) Bidne, bidnes. Pucamo (sexamo) Bezbeli. Zackoljica. Jami to (nemoj to) Itd, itd.
imamo i mi takvih zezancija.. mi se u raji zezamo da se nadoćeramo kad se negdje sredimo.. i to akcenat na prvo a a ono ć pojačamo -naadoćeramo.. to su neke nase fore..
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 5.10.2012 21:47:28
jasmin
Ne izbacuje me iz takta,jer sam i sama iz neznanja koristila,ali kako vise ne koristim zapara mi usi i okice kada cujem i procitam da neko sastavi "cak stavise"...
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 5.10.2012 23:11:14
škorpija
mene nervira kad neko za ormar kaže ormarica ili pogrešno naglašava riječi, dvooooosjed, troooooosjed, a inačen ja dosta riječi naglašavm drugačije nego u sa, to je normalno za bih, nama je una, a ovdje govore uuuuuna, mi govorimo želuuuuuudac, a ovdje kažu želudac itd,