Niobe -> RE: kako uspavljujete vase bebe? (10.10.2010 23:54:41)
|
IZVORNA PORUKA: Lalana ljuljala prvo dijete po 2-3 sata na nogama da zaspi, i kad spustim probudi se i onda jos 15-ak minuta da ponovo utone u san, i tako punih 9 mjeseci i onda uz reformu i savjete moga muza(ako ce mi neko povjerovati) uspjela dijete odvici od ljuljanja vec od prvog dana kada sam sa sobom rascistila da joj tim ne cinim nikakvu uslugu niti sebe okarakterisem kao "prebrizna majka", jos kada je upalilo, bila sam presretna, spustim je u sobu i zatvorim vrata- dijete se tek tada odmorilo, tek sam skontala da sam joj zaista bila dojadila, ali meni nije znacilo da je zaspala dok je ja tri sata ne "drmam" na nogama. Drugo dijete, nikada nisam ljuljala, spavalo ko janje [sm=smiley1.gif] . Svi odmorni, beba sretna, mama naspavana, sto ne kazem da je ne bih zaista nastavila ljuljati da sam vidjela da bez toga ne moze. Sada kada su malo porasli imaju potrebe druge prirode, npr. nece jedno bez drugog leci haman pa nikad, ali to je meni bas slatko i simpa [sm=smiley1.gif] Adrian je imao par dana, kada su mu nicali zubici, da je plakao kada bih ga spustila u krevet, ali cim su iznikli, sve je bilo po starom. Ne kazem da ga ljuljam satima pred spavanje, nego kad je pospan, ususka mi se u krilo, doji i tako zaspe, dakle na rukama. I spava sa mnom. Također jako voli biti u krilu i kad nije vrijeme za spavanjei, uopste, blizu mene.
|
|
|
|