|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
2.10.2010 10:51:35   
lavić Simba
Ljuljam ga svaki put po pola sata i onda mi spava preko dana 2 puta po dva sata ili po 1,5h...a nekada i predvece jos jedan sat odspava posto je zivahan valjda se umori,koliko skace cudo odmah ne zaspi cim glavu na jastuk spustiuser posted image user posted image  a tako i navece ljuljanje i budi se odprilike 2 puta pomalo jede i opet malo ljuljam i on nastavi spavati....Samo sto je sad nemiran u kreveticu pa ga ja uzmem kod sebe i spavamo negdje od 4 sata je kod mene i ujutru 7-8h budjenje....Bice bolje nadati se...user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 276
2.10.2010 11:00:11   
ivanak
Mi smo od prvih dana i sa jednim i sa drugim djetetom imali taktiku - položili ga u krevetić, dali čuču... pa ti spavaj. Dam čuču ako ispadne, nekad pustim da malo kmecunja ( pod uvjetom da je nahranjena, presvučena, igrala se..., znači sve podmireno ) Jedan put da je na rukama uspavam, onda izbeljila oči, nema šanse da zaspe tako.
Ne želim se ureknuti, ali zasad je sve dobro i nadam se da će tako potrajati.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 277
2.10.2010 11:55:09   
nikita
uspjela sam user posted image
tek sad vidim da je bilo samo do mene,
budenje je bilo 8 i pol-9h i onda spabanje 11-11 i pol pa onda ponovo oko 16h i nisam mu dala spavat do 22h i evo majke mi momak slusa dobro ovih zadji dana zaspe prije 22:30
samo mi je malo tlaka jer smo ko na traci programirani al tako je to ako vec hodu da ima nekog reda...

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 278
10.10.2010 13:37:15   
Hanady RR
prenos posta sa novootvorene teme o istom, dana 10.10.2010.godine

IZVORNA PORUKA: kolacic

Dakle, vrlo jasno je pitanje, nosate li svoju bebu po rukama i ninate da zaspi, ili koristite jednostavno samo krevetac u koji je ubacite i ona se lijepo smiri i zaspi?

moja beba ima vec 40 dana i dana nije bila po rukama do jucer, ja nisam je ucila, i muza sam upozoravala, medjutim jucer odem kod svekrve i cijeli dan budem kod nje i svi je po rukama nosali i sad mi dijete place cijeli dan hoce na ruke, ne znam sta da radim  inace je vrlo mirna beba, sama lezi u krevetcu i igra se nisam imala nikakvih problema s njom.

kako da je  sad najednom oducim od ruku???

ipak je u pitanju samo jedan dan.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 279
10.10.2010 14:29:03   
bebbe RR
Iskreno, najiskrenije mislim, pa ću vam zato i iskreno reći, da je taj strah da se beba  ne nauči "na ruke", sumanut! Pa, ljudi, beba  je novi, mali, nemoćni član porodice kojem jeda bi rastao i razvijao se, neophodna, ali neophodna nježnost i ljubljenje i nosanje u temanje u dodir... Naučno je dokazano da bi beba koji se ne bi mazilo, već bi joj se samo pazilo na potrebe za hranom, vodom i čistoćom - umrla.
Zato, iskreno mislim da je svekrva koja je nosala cio dan - bebi napravila veliku uslugu. A i tebi.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 280
10.10.2010 14:36:59   
Visnja RR
nosala sam svoje djete do njenog drugog rođendana... i onda je sama odlucila da vise tako nece da se uspava ...sad se uvuce u nas krevet i kaze "mazi mama" i ja je mazim po leđima i kosici dok ona ne zaspi... a da je trebalo nosala bih je do 18'og rođendana user posted image
prije nego sam je rodila i meni su govorili nemoj navikavati na ruke....
a ja je nisam ispustala iz ruku... davala njoj svoju toplotu a od nje uzimala sebi... punile jedna drugoj baterije... user posted image
vrijeme leti bebe brzo postaju velike bebe pa djecica...tinejdžeri...
meni već sad nedostaje nosanje ...za koju godinu sigurno nece biti maza kao sad...kad bude tinejdžerka , ko zna......
mozda vam je moj post glup al ma kolko god mi je nekad bilo tesko i kolko sam se zamarala ja bih nosala da je moglo jos vise...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 281
10.10.2010 14:41:53   
Niobe
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

nosala sam svoje djete do njenog drugog rođendana... i onda je sama odlucila da vise tako nece da se uspava ...sad se uvuce u nas krevet i kaze "mazi mama" i ja je mazim po leđima i kosici dok ona ne zaspi... a da je trebalo nosala bih je do 18'og rođendana user posted image
a ja je nisam ispustala iz ruku... davala njoj svoju toplotu a od nje uzimala sebi... punile jedna drugoj baterije... user posted image
vrijeme leti bebe brzo postaju velike bebe pa djecica...tinejdžeri...
meni već sad nedostaje nosanje ...za koju godinu sigurno nece biti maza kao sad...kad bude tinejdžerka , ko zna......
mozda vam je moj post glup al ma kolko god mi je nekad bilo tesko i kolko sam se zamarala ja bih nosala da je moglo jos vise...

Bas sam bila na seminaru gdje je zena, inace svjetski strucnjak za rani rast i razvoj djeteta rekla sljedeće: Da mame znaju koliko njihovoj djeci znači to što ih drže na rukama i koliko to povoljno na njih utječe (kao i pričanje s bebamo od rođenja), držale bi ih u rukama kad god uhvate trenutak user posted image

Adrian zaspe meni na rukama, pa ga spustim kraj sebe.

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 282
10.10.2010 14:59:11   
sporty mamaa
Ma i ti strucnjaci imaju podjeljena misljenja, ja sam eto citala da se beba samo spusti u krevetac i ako malo place da se pusti, te da ce se naviknuti uspavljivati bez nunanja... naravno, treba znati razlikovati plac bebe, ako je gladna, treba je nahraniti, zedna, napojiti, mokra presvuci ili ako je bolesna... Ja vala nisam nosala, ionako imam problema s kicmom, jos da sam i nosala po cijele dane... Lijepa kolica, da bar hoce jos u njih....
Ovo nisam nosala, ne mislim da sam bebu samo hranila, presvlacila i ostavljala samu... Pronosam ja nju malo, pricam joj, mazim je, igramo se, ali kad treba spavati ostavim je u krevetac. Znala se i buniti, recimo kenjka 5, 10 min i onda prica i zaspe.... Sad kako je veca nekad trazi da ja legnem s njom i ceskam je, a nekad jednostavno ode sama, pokrije se i zaspeuser posted image user posted image

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 283
10.10.2010 15:46:23   
vjestica
i meni je sumanut strah da će se beba naučiti na ruke
beba je bila u maminom stomaku 9 mjeseic i tad se navila na njenu blizinu i normlanu je da će tražiti njenu blizinu i nakon rođenja
i nehumano mi je puštati bebu da plače u krevecu da bi se "odvikla" od ruku
tad beba samo može naučiti da nema svrhe da plače jer niko ne odgovara njen plač user posted image svakoj bebi treba zagrljaj i ljuljanje
ako ste ikad vidjeli neko dijetet ili čak odraslu osobu koja je odrasla bez roditelja u domu za djecu bez roditeljskog staranja, vidjećete da kad im treba utjeha, da sami sebe zagrle i ljuljaju se u mjestu user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 284
10.10.2010 15:53:56   
iv@ncica
kolacicu  moj..beba  se  treba  nosati,  maziti..ljubiti....ja svog  isto  ubacim  u  krevetic  i  sad  i  mazam  po  leđima..pretezak  je  da  ga  nosam..ali  on  je  uvijek  fino  htio  u  krevetac...ali  nikad  bez  mene,  ja  kraj  njega   pa  ga  mazim,  po  kosici,  po  stomacicu..i  kad  se  okrene  na  stomak  on vec  spreman  da  zaspe..i  jos  ga  malo  mazim  po  leđima  i  to  je  to..to  o  navikavanju  na  ruke  je  cita  glupost,  ja  sam  svima  na  taj  komentar  govorila, da sam  ga  sebi  rodila, da  ga  cuvam,  mazim, pazim,  nosam..kad  bude  spreman  spavt  ce  sam bez  mene..a  isto  tako  za  cas  su  prosli  i  grcevi  i  zubici  i  besane  noci  koje  i  sad  traju  ponekad...i  onda   vec  postane  decko  kojeg  ne  mozes  uhvatiti , a  ne mazati  i  nosati..ja  mislim  da  je  tvoj  bebac  imao  samo  previse buran  dan,  previse  ljudi,  promjena  okoline...a  vjerojatno  malo  i  grcica.pa  zato  i  place..ne  brini se  o nosanju  ,  vec  se  brini  da   tvoja  beba  upozna  svijet  preko  tebe, mazenjem  ,  nosanjem  i njeznoscu  samo  ces  je njeznije  uvesti  u ovaj surovi  svijet..ali  ce  znati  da  je  u  sigurnim  rukama..rukama  svoje  mamiceuser posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 285
10.10.2010 16:02:34   
Niobe
IZVORNA PORUKA: vjestica

sami sebe zagrle i ljuljaju se u mjestu user posted image

ovo je prestrašno user posted image

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 286
10.10.2010 16:12:02   
vjestica
IZVORNA PORUKA: Niobe

IZVORNA PORUKA: vjestica

sami sebe zagrle i ljuljaju se u mjestu user posted image

ovo je prestrašno user posted image

jeste user posted image
to rade jer ih nije imao ko nosati i ljuljati
zato nikad nećemo pogriješiti ako svoje dijete nosimo i ljuljamo, time ćemo mu pružiti sigurnost i ljubav, a djeci iz doma to fali

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 287
10.10.2010 16:43:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: iv@ncica

kolacicu  moj..beba  se  treba  nosati,  maziti..ljubiti....ja svog  isto  ubacim  u  krevetic  i  sad  i  mazam  po  leđima..pretezak  je  da  ga  nosam..ali  on  je  uvijek  fino  htio  u  krevetac...ali  nikad  bez  mene,  ja  kraj  njega   pa  ga  mazim,  po  kosici,  po  stomacicu..i  kad  se  okrene  na  stomak  on vec  spreman  da  zaspe..i  jos  ga  malo  mazim  po  leđima  i  to  je  to..to  o  navikavanju  na  ruke  je  cita  glupost,  ja  sam  svima  na  taj  komentar  govorila, da sam  ga  sebi  rodila, da  ga  cuvam,  mazim, pazim,  nosam..kad  bude  spreman  spavt  ce  sam bez  mene..a  isto  tako  za  cas  su  prosli  i  grcevi  i  zubici  i  besane  noci  koje  i  sad  traju  ponekad...i  onda   vec  postane  decko  kojeg  ne  mozes  uhvatiti , a  ne mazati  i  nosati..ja  mislim  da  je  tvoj  bebac  imao  samo  previse buran  dan,  previse  ljudi,  promjena  okoline...a  vjerojatno  malo  i  grcica.pa  zato  i  place..ne  brini se  o nosanju  ,  vec  se  brini  da   tvoja  beba  upozna  svijet  preko  tebe, mazenjem  ,  nosanjem  i njeznoscu  samo  ces  je njeznije  uvesti  u ovaj surovi  svijet..ali  ce  znati  da  je  u  sigurnim  rukama..rukama  svoje  mamiceuser posted image user posted image
nisi mogla ljepse ni bolje reciuser posted image ,potpisujem te od rijeci do rijeci.
I mi smo se nosali,stalno stalno.
Sad pred spavanje bude obavezno jedno mazenje tj.skace po meni smije se user posted image ,cupa me .....jednostavno gnjavimo se gnjavimo to samo pred spavanje kad se igra ili podani nediraj gauser posted image tad je njegovi 5min.
Uzivaj u bebi ,brzo vrijeme leti sve ce to proci i na kraju falit ce ti sve to.

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 288
10.10.2010 17:03:09   
vila_7
Evo da i ja nesto napisem! Ja svoju princezu uspavljivam kao ona hoce! user posted image
Otkako sam je navikla na cucu, a morala sam- jer htjela je uvijek zaspati al da nesto cucla i ja joj dam siku,ona pocne cuclati,iz nje odmah miljeko krene i to nju nazivcira jer je htjela samo cuclati i onda se dere, a kad je odvojim onda se dere jer hoce cuclati i tako u krug! user posted image Eh a sad- zna se sama uspavati sa cuclom-samo je spustim i dam cuclu, a nekad hoce da se nosa dok ne zaspe al naravno opet uz cuclu-i eto tako se ja njoj prilagodjavam i nije mi mrsko ni nosati je a niti mi je zao spustiti je i da sama zaspe!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 289
10.10.2010 21:09:54   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

a ja je nisam ispustala iz ruku...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Da... Voljeti ih... To je naše osnovno poslanstvo... Slažem se, Niobe, potpuno, s toom tvojom predavateljicom. 

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 290
10.10.2010 22:53:09   
Apotekarka
Do nedavno smo se uspavljivala po pola saa u krevetcu ja ga mazim po licu i pjevam mu a sad sam zaspi popije bocu i dudu zme a to je teta naucila a evo bas maloprije zove ja usobu mazim ga,on osmjeh od uha do uha kazemama i sve uzima mje ruke i sebi na lice stavlja srce mi se steglo dusa mamina...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 291
10.10.2010 22:58:27   
Hanady RR
ja sam se opet vodila logikom...rodila sam ljuljaću na rukama nosati i maziti....
nema šanse da će me strefiti da dijete sa 8-0 godina na rukanama ljuljam odustat će samo...a tih nekoliko prvih...ako je navika neka je baš mise dopada.user posted image
Moje curice i nisu voljele puno na ruke...mlađa više ia dosta je maznija ali evo sad jednoj 4 i pol godine drugoj godina i pol...sniti jedna više na ruke neće...a meni žao.Porasle mi brzo...koga sada mama da mzi.
zato koristitete male trenutke dok su bebe...nosajte, grlite i mazite.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 292
10.10.2010 23:00:47   
sporty mamaa
Meni vala nije ni normalno da se bebe non stop nosaju i drze na rukama, a znala sam i takvih... Recimo u rukama spava, cim se spusti sekundu odmah se budi, pa po sto puta tako.... Mislim da je i majci potreban odmor, ako majka po cijele dane nosa dijete nista drugo ne moze uraditi... Ponekad je potrebno i vrijeme samo za mame, bar meni je bilo potrebno.... Jer bi pukla, a vjerujem i mnoge od nas da ne napravi pauzu... Postoji vrijeme i za mazenje i za igranje i nosanje, ali treba i da postoji i vrijeme za mamu i njene potrebeuser posted image user posted image

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 293
10.10.2010 23:06:39   
Anoniman
jel opet neke ''super mame'' hoce da kazu da ja ne volim svoje djete zato sto sam je naucila da ide u krevetic u 8 sati s cuclom i maminim poljupcem za laku nocuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ili sam opet nesto pogresno shvatilauser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 294
10.10.2010 23:12:19   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: noa

jel opet neke ''super mame'' hoce da kazu da ja ne volim svoje djete zato sto sam je naucila da ide u krevetic u 8 sati s cuclom i maminim poljupcem za laku nocuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ili sam opet nesto pogresno shvatilauser posted image user posted image user posted image

Pogrešno si shvatila. Ovdje niko, ama baš niko nije rekao da je supermama, a da si ti luzerka. Niko, baš niko te nije ni pomenuo... Razmijenjujemo iskustva... Svadju je ovdje bespredmetno tražiti... Uživaj!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 295
10.10.2010 23:24:03   
teacher75
ne pada mi napamet da nosam i uspavljujem, ionako su mi ledja otisla od dnevnog povremenog dizanja i spustanja, a jos da svaki put nosam pred spavanje, zavrsila bih sva iskrivljena. hvala bogu pa lana zaspi bez problema sama u svom kreveticu, ljepotauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 296
10.10.2010 23:27:10   
Hanady RR
Moja djeca idu u krevet odavno u 8 ali ja pričam o periodu bebe do 40 dana jer je to pitanje forumašica postavila i ''prepala'' se nosanja na ruke...
neke bebe žele da se nosaju...moja starija nije htjela...uzme flašu i ode u krevet a zato mi je mlađa vratila sve što nisma stariju nosla i tako do 14 mjeseca dojenja legne haman na mene pa ti mama vidi kako ćeš se izvuć iz sobeuser posted image ja se podignem ona na ruke pa malo da se mazi.

al eto i to je poršlo...sad se njih dvije uzmu za ruke, prsvuče mi velika malu u pidžamu i sebe...operu zube i odoše u krevet bez mene. user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 297
10.10.2010 23:29:01   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Moja djeca idu u krevet odavno u 8 ali ja pričam o periodu bebe do 40 dana jer je to pitanje forumašica postavila i ''prepala'' se nosanja na ruke...
neke bebe žele da se nosaju...moja starija nije htjela...uzme flašu i ode u krevet a zato mi je mlađa vratila sve što nisma stariju nosla i tako do 14 mjeseca dojenja legne haman na mene pa ti mama vidi kako ćeš se izvuć iz sobeuser posted image ja se podignem ona na ruke pa malo da se mazi.

al eto i to je poršlo...sad se njih dvije uzmu za ruke, prsvuče mi velika malu u pidžamu i sebe...operu zube i odoše u krevet bez mene. user posted image

lako je tebi kad imas profesionalnog masera kod kuceuser posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 298
10.10.2010 23:29:13   
Anoniman
moje djete od rodjenja spava bez mazenja i nosanjauser posted image  

Neposredna veza do poruke: 299
10.10.2010 23:30:51   
teacher75
IZVORNA PORUKA: noa

moje djete od rodjenja spava bez mazenja i nosanjauser posted image  

i moje, i stalno govorim hvala bogu pa je tako! kad vidim koliko se moja rodica pati sa ledjima a od rodjenja je ninala bebu pred svako spavanje, pa kad je beba imala 12kg, desavalo se da se ne moze pomjeriti kad je ledja ustaknu. bolovi nepodnosljivi, a sve od toga...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *