|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
18.6.2010 23:05:24   
gvendolina
Nazalost i mi imamo problema sa uspavljivanjemuser posted image Jedno vrijeme smo se ljuljali tako da sad jadnicak ne znam sam da se uspavauser posted image Vrti se po sat vremena svaki put kad hoce spavati,a cijelo vrijeme ja moram biti sa njim.Ukoliko izadjem iz sobe on odma ustaneuser posted image   Znam da neke bebe zaspu uz dekicu,igracku,uspavanku....medjutim on nikako da nadje nesto s cim bi se uspavaouser posted image Ne znam sta da mu radim,zao mi da se pati user posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 251
18.6.2010 23:10:31   
škorpija
uh gvendy zeznuto je to, mislila sma da je imenjak do sad prevazišao tu fazuuser posted image . moj ajdin srećom brzo zaspe, ali nikad u svom krevetiću već na mom, ja ležim i gledam tv, ugasimo svjetlo naravno i smanjim ton, a ons e vrti i namješta i obično zaspe za desetak minuta, kad je umoran i brže i onda ga ja prebacim u njegov krevetić. ali mi iammo problem što sma ga navikla da spava sa mnom u krevtu i iglavnom s eprobudi oko 6 i onda ga moram prebaciti kod sebe. ali to sam ga naučila od kad sma počela raditi jer ga poželim preko dana, pa onda barem se mazimo prije posla kad se probudimouser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 252
19.6.2010 7:17:16   
delly
moja mala je zeznuta sto se tice spavanja, mene mustra  user posted image  sa mnom zaspe al je moram u naramku drzati i sjediti , a sa muzem ona lezi kraj njega i zagrli ga user posted image    . kako ste na to presli da sami zaspu user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 253
19.6.2010 8:02:13   
Anoniman
Ja uspavljivam djecu na način *jednim udarcem dvije muhe* user posted image
Veću ninam na jastuku na nogama,a manju u isto vrijeme dojim...i bez problema obje zaspu nakon 10ak min.
Odkako sam rodila radim tako i super nam je!

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 254
19.6.2010 8:59:11   
Nejrica
Jooooj,mi smo imali raznih faza u vezi uspavljivanja...dok je bio manji zaspao bi mi na rukama.al kad je otezao presli smo na ljuljanje na nogama.To se sada odnosi samo na uspavljivanje tokom dana,a navece ga stavim u krevetac,popije mlijeko,ja preuzmem flasicu,a on se fino okrene na stranu i zzzz.Dobro,malo se vrti,al u biti zaspi za 5 min.vjerovatno jer je iscrpljen,tamna atmosfera...pa pretpostavljam da zato nece tokom dana da sam zaspi.Al eto kako je bilo,sad nije lose!

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 255
19.6.2010 9:07:26   
niki83
IZVORNA PORUKA: Gracanka

Ja uspavljivam djecu na način *jednim udarcem dvije muhe* user posted image
Veću ninam na jastuku na nogama,a manju u isto vrijeme dojim...i bez problema obje zaspu nakon 10ak min.
Odkako sam rodila radim tako i super nam je!

user posted image user posted image

ma moja je isto imala faza..prvo kad je bila jako mala ja bih legla pored nje (nikad nije htjela zaspati na siki)
onda duze vrijeme sam je samo spustala u krevetic pokrijem je dekom ona navuce sebi na laice i tako zaspi, a ja moram izaci iz sobe i zatvoriti je (morali smo je ostaviti na miruuser posted image )
otkako je vruce u zadnje vrijeme ta dekica nam vise ne godi, ali niti jedna druga je ne moze zamjeniti, pa se sad pravo muci dok ne zaspi..posenbo navecer..joooooj..ali valjda cemo skontati i neki ljetni fazon..ovaj zimski sa dekicom je biouser posted image

N&N

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 256
19.6.2010 9:57:08   
škorpija
ja sam svog uspavljivala tako da sjedim nakrevetu  držim ga u naručju, e onda kad je imao nekih 11 mjeseci nije više htio već se migoljo da legne na krevet i ja ga pustim i od tad sam zaspe, sve je to nekako išlo svojim tokom

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 257
19.6.2010 10:56:15   
kanita25
moja djevojcica je od rodenja spavala uz siku dok sam je dojila 18 mjeseci a nakon prestanka su nastale muke 2 mjeseca nije spavala skoro nikako..nit je htjela da je ljuljamo nit da pije flasicu nit da se nosa... pokusali smo sa raznim pjesmicama i pjesmama na internetu ali samo je htjela da slusa i gleda  pjesmu i to neku indijsku iz filma ram lakhan pjesma o Ramiji user posted image user posted image user posted image user posted image  e onda smo poludili i mm i ja od nespavanja i te muzikeuser posted image  jednu noc je pustili da se dobro isplace i od tad svaku noc zaspe sama zagrli svoj jastuk i dekicu i spava do jutra bez budenjauser posted image  naravno i po danu ista stvar cim joj se prispe ona zaspe bilo gdje i kakouser posted image cak i stojeci samo glavicu nasloni..user posted image user posted image

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 258
19.6.2010 11:21:17   
gvendolina
skorpijice jos nije prevazisao tu fazu nazalost user posted image najbolje zaspi kad smo negdje u setnji navece pa ga voznja uspavauser posted image   maloprije sam ga morala malo ljuljati da bi zaspao,prodje mi dan njega uspavljujuciuser posted image tri puta dnevno uspavljivanje od po sat vremena,nemam kad na rruser posted image

Gracanka svaka castuser posted image user posted image user posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 259
19.6.2010 20:33:03   
lavić Simba
user posted image Ma cini mi se da smo mi najgori ovdje...nece zaspati bez ljuljanja na koljenima i obavezno da mu pjevam,ali on se okrene na lijevu stranu,stavi prstic usta(posto ga cucla od 3mj) i tako zaspi...UZASNO je naviknut na tisinu....znam kriva sam...ali on je mashAllah toliko zivahan i kada zaspi ja se usutim samo da odmorim ma nesmijem nista od njegauser posted image ...Navece isto ljuljanje i spava mirno jedan sat...kasnije haos sta radi samo se vrti..nekada nemogu ni spavati od njega...Sta da radim za ovo nemirno spavanje???user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 260
19.6.2010 22:03:47   
škorpija
toliko zivahan i kada zaspi ja se usutim samo da odmorim ma nesmijem nista od njega .

potpisujem, tako je inama bilo do prije nekoliko mjeseci, al sad već nije toliko osjetljiv na bukuuser posted image  tako d aima nade i za lavićauser posted image

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 261
19.6.2010 22:29:08   
Lady26
Izivnjavam se na OT ali moram, Škorpija - Ajdin je presladak masallah user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 262
19.6.2010 22:56:32   
R&T@
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

...Navece isto ljuljanje i spava mirno jedan sat...kasnije haos sta radi samo se vrti..nekada nemogu ni spavati od njega...Sta da radim za ovo nemirno spavanje???user posted image

Moja Riana stvarno nemirno spava, cini mi se od prvog dana.
Spava, a lupa usnicama, place, grebe nokticima po posteljini, lupa nogama po krevete...
Ja bila po cijelo noc na oprezu..ustajala pedeset puta...
Onda sam je jedno vece preselila u drugu sobu i prespavale obje cijelu noc.
Tada je imala 6 mjeseci...

Sada spava u djecijoj sobi sa sestrom(koja, hb, ima tvrd san) i svi smo mirni...
Ja ustanem samo kad pocne dozivati, jer tada znam da je budna a ne "mjesecar"...

Pokusaj i ti...
Nadam se da ce uspjeti...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 263
19.6.2010 23:09:13   
škorpija
hvala ladyuser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 264
20.6.2010 18:08:29   
lavić Simba
Ma on meni pojede i 2 flasice od 120 ml navece i ja onda kontam sve da je gladan ali se prevrce nadjem noge na jastuku a glava dole...a po danu samo tisina a kako sam sama sa njim slomi me i onda nemam snage ga dizati iz krevetca i ljuljati svako malo jer se probudi i na najmanji zvuk...Ma nigdje nemogu otici sa njim a i nedao Bog da mi neko dodje kada je njemu vrijeme za spavanje...lomi se hoce da zaspi a nemoze hoce tisinuuser posted image ...pa nemogu goste iz kuce istjeratiuser posted image user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 265
21.6.2010 1:45:03   
malena_t
Danju: Ispocetka je bilo samo na siki i sa sikom; i tako smo po cijele dane spavali nas dvojeuser posted image jer nije htio drugacije. Sa jedno pola godine htio je danju spavati sam u kreveticu. Kad smo izbacili podoj pred dnevno spavanje, obicno bih ga uzela u ruke, mazila, ceskala, ljubila dok ne zaspi i pravac krevetic. Poslije jedno mjesec-dva kad je navikao na cinjenicu da sike u to doba nema, probam ga staviti u krevet budnog. I kako tad, tako i danas. Jedino sto neko mora sjediti kraj krevetica i praviti se da spava dok on ne zaspi. 

Nocu: Spava cijelu noc otkako je napunio mjesec. Do 11. mjeseca bilo je uspavljivanje uz siku, a kad smo izbacili vecernji podoj isti princip kao i po danu.

user posted image user posted image user posted image user posted image Nikad ga nisam ljuljala i nosala, niti sam kome dala da to radi. Kad nece da spava, pustim ga da otplace jedno 10-ak minuta (cigareta mi je mjera) i gotovouser posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

Neposredna veza do poruke: 266
1.7.2010 16:47:01   
mala86
prije nekog vremena smo se nakon sikenja malo ljuljali,sad ga samo spustim u krevetic,eventualno pomazim po glavici,pokrijem i zapajki!nadam se da ce ovako i ostat

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 267
28.9.2010 10:54:10   
nikita
zene drage hitno mi treba pomoc jer ovako vise ne mogu
EI otkad se rodio kasno na vecer zaspe 11-12h, ali sad zna i u 2h user posted image jer zaspe od 21-22h i probudi se, ja se trudim da ne zaspe tada al ne mogne vise izdrzat i sam se pocne bacat po krevetu ili kaucu , prst u usta i zaspe...Sad cu vam ja opisati dan pa mi dajte savjet kako da to promjenim da bi on zaspo ranije...
Kaako kasno legne probudi se oko 10-11h jede i idemo vani ili se igramo u kuci, uzme ga svekrva sebi i igraju se i onda oko 13h-13:30h dam mu da jede i ide na spavanje vecinom spava 2h , juce je spavao od 14-16h i onda idemo vani i na vecer gleda crtic ili se igra u vrticu i oko 20-21h on je vec nervozan , spava mu se a posto ja znam da ako tad zaspe da ce probudit pokusavam ga zabaviti da ne zaspe bar prije 22h al nema sanse jer se njemu spava , pocne vrtistat itd i onda slijedi ovo sto sam na pocetku napisala, probudi se oko 22-22:30h kao da je jutro , smije se , pjeva i ne zaspe vecinom do 1-2h ...Da napomenem da ga ja pokusavam opet uspavat kad se on probudi, pjevam mu, ninam ga sve u sobi i u mraku nece li zaspat al nema sanse.... Nocas je zaspo u 2h i u 7:30h se probudio (ukakio se) , presvukla ga dala mu da jede i igro se do 9h i poceo kenjkat i zaspo evo sad 11h jos spava ko kad nocas nije....Sta da radim, svaki savjet prihvatam, ovo ubi i mene i muza , moramo oboje uciti i naravno htijeli bi i za nas vremena al ovim tempom je to nemoguce postici...

< Poruku je uredio nikita -- 28.9.2010 10:55:35 >

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 268
28.9.2010 11:03:46   
Lejla Ka
U opće nemam koristan savjet. Moja je kči do druge godine bila idealan primjer spavača, u 8h spuštam je u krevet, i izlazim iz sobe. Sa dvije godine neko je preklopio prekidač, i sve je otišlo u vraga. Sad joj je skoro 6, u vrtiću redovno spava 13-14, kod kuće vikendom ne spava, ali to apsolutno ništa ne utiće da ona na večer ne može zaspati prije 22. Sve sam isprobala (osim sedacije user posted image ) i ništa nije pomoglo. Na kraju digla ruke i prilagodila se user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 269
28.9.2010 11:10:46   
muby
jos uvjek samo dojenjem, i nikad ne zaspi prije 22h

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 270
28.9.2010 11:28:48   
rose 87
user posted image user posted image user posted image user posted image mi nikada nismo nesto dobro spavali,a sad posebno,kad je bio mali zapao bi dojeci,ali brzo bi se budio i bio je vesel i nasmijan ali nakon pola sata-sat opet nervoza i zeli da spava,kasnije zaspi ninajuci se na nogama i uz pjesmicu preko dana isto zelio bi spavati cesto i pomalo,pa ja znam da ga ljuljam i po 2h samo da kasnije moze biti duze budan jer nemam ni ja vremena svako malo da ga ljuljam,a sad se navikao navecer da spava sa mnom i budi se hiljadu puta,tako da kad ujutro ustanem grudi me bas bole,sad sam ga odlucila prestati hraniti navecer i manje puta se budi nekih 3-4,ali ga moram uljuljati jer drugacije nece spavati,zna se isto tako usred noci probuditi naspavan i zeli da se igra i kad se ja fino razbudim on bi spavaouser posted image user posted image user posted image ,inace zaspi u 20-21h najkasnije

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 271
28.9.2010 11:50:28   
Dinkica
Oko 20:30 nas dvije sa njenim jastučićem i dekicom zagrljene legimo na trosjedu, ko fol gledamo TV, tako jedno 15 minuta i ona je tabla, premjestim je u krevetić i to je to do ujutro. Nekad ujutro oko 5-6 ( ne znam tačno, ni ne pogledam na sat) zakenjka pa je prebacimo kod nas da se još malo valjutamo user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 272
28.9.2010 11:55:09   
salmy
U zadnje vrijeme i mi imamo problem!! eh sad sve se tjesim da su zubici u pitanju!

U toku dana spava oko sat - dva i to je sve !zadnji obrok je oko 7-8 i trebao bih zaspati!
Vrti se po krevetu place vristi zoveeeuser posted image user posted image user posted image user posted image  naravno udjem uzmem ga stavim na noge i uljuljam!! zaspe obavezno! to traje sat dva i opet zove vristiiiii!
Opet ga uzmem na noge i ljuljamuser posted image user posted image user posted image user posted image

Prije ga stavim u krevet i on zaspe! a sad nece dok ga ne uljuljam!(cak i u toku noci ako se probudi)Ljuljala ga jesam na nogama kad je bio mali,dugo vremena poslije nisam imala potrebu.Sad opet sve ispocetka!
Neznam sta je problem ,neku noc sam ga pustila da place 10 min,i nista! opet ga uzela i ljuljala!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 273
28.9.2010 15:10:35   
nikita
odlucila sam ga buditi ujutru u 8:30h i ne dat mu da zaspe do 10-10:30 i tad ce nadam se zaspat 1h i onda ponovo uspavljivat oko 15h i nadam se da ce satak i pol-dva spavat i onda cu ga zabavljat kako znam i umijem do 22h samo da mi se vise ne budi.Drzite mi fige nadam se da cu uspijeti.

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 274
1.10.2010 20:06:11   
Ella_H
Nikita sretno duso samo istraj u tome nauci ga dok je vrijeme
mom starijem je skoro 5 godina i jos ima nekakve manifetluke svoje
ali bebaru smo naucili vecerica, kupanje, malo igre i spavanac
nema ninanja nikakvog nista samo poljubac ljubi mama voli
i bye bye mama izadje iz sobice eh sad nadam se da ce tako
ostati neke bebe se s 2-3 godine promjene odjednom

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *