|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Blizanci
29.7.2012 11:30:07   
AminaZana
eh koliko sam se radovala prvim udarcima svojih nogometasa, sada jedva cekam da se rode, jer je poneki udarac stvarno bolan.
nocu spavam kao u polusnu, jer se stalno nesta micu i smijestaju i sutaju i sta ti ja znam, u glavnom mi muz pada od smijeha kada vidi da ja mirno lezim, a stomak kao da hoce da pobjegne od mene :)

enica - i ja sam pocela vec da pripremam sobe, narucila sam krevetice, madrace i posteljine, kao i nekih benkica, mada imam sve, opet za blizance nisam sigurna da ce to biti dovoljno.

jucer sam se preforsirala, imala sam majstore i morala ici da kupujem neke stvari. danas se bas lose osjecam. nervozna sam. bole me noge. otekle su mi od skitanja, ali hajde.
kad skontam da imam jos ca 5 sedmica, odmah me nista ne boli i sve zelim da zavrsim, prije dolaska kuci, jer se zelim svojoj trojki potpuno posvetiti... a ova starija je pocela sada isto da se ponasa kao beba, tepa i bali, iako joj je vec 5g. tako da cu i nju izgleda sve ponovo morati da ucim... user posted image

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu mama mostar)
Neposredna veza do poruke: 201
29.7.2012 17:10:44   
palma
Mama mostar držim fige da sve bude ok, i bit će ako Bog da...

(odgovor članu mama mostar)
Neposredna veza do poruke: 202
1.8.2012 10:26:00   
AminaZana
jeste li otisle to u porodiliste, pa vas nema ovdje? user posted image

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 203
1.8.2012 11:32:37   
enića
user posted image user posted image danas ću ja na pregled u 17h pa ću javiti kad cu :) cure drage, ja se jedva umjestim kad spavam, a kad hocu ustati, muz me dize, ne znam je l' to ok, i kao da me nesto zulja u donjem dijelu stomaka...je l' to od tereta ili..., pojma nemam. Kaže mi babica sa vježbi da je to normalno, te da traže sebi mjesto. A ja bih još bila user posted image to je nešto najljepše.

10. januar 2012.
"Pazi šta želiš, možda ti se ostvari"
10. 9. 2012., 9:25- Afan
10. 9. 2012., 9:26- Alim

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 204
1.8.2012 12:08:20   
AminaZana
ma i meni je isto tako. ali bas 100% tako. muz je rekao da ce mi donijeti dizalicu iz garaze hahahahha
a na to sve me jos noge bole.
ne treba se zaliti, kazu da je sve to normalno.
jesi li uzela pojas za trudnice, meni pomaze on sa tim zujanjem u medjunozju :)
a na ovo sve sam jos i nervozna do bola.

ja sam trebala sutra na pregld, ali sin od doktorke je operisan, pa cu tek u ponedjeljak... hajde javni nam koliki su momci nam narasli...

< Poruku je uredio AminaZana -- 1.8.2012 12:09:28 >

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 205
1.8.2012 13:08:27   
sretna sam jako
Drage moje evo i mene da se "tuspasim" na vas forum. Maloprije sam saznala da imam blizanacku trudnocu...bio je red smijeha red placa pa tako nanovo...sad odo malo spavat pa cu poslije da se druzim s vama!
Naravno ako me primate u drustvance!?user posted image
user posted image

Neposredna veza do poruke: 206
1.8.2012 13:41:24   
enića
user posted image user posted image _Dobro nam došla, ima nas koje privode krajuuser posted image trebas biti sretna, ja sam isto,kada mi je rekao da su blizanci, umirala od smijeha, jedva me pregledao. Šta te zanima, pitaj, razmijenit cemo iskustvauser posted image Amina, znači da ne brinem :) i kod tebe je isto user posted image user posted image , imam pojas, pomaže mi kad osjetim da mi noge ne mogu drzati trbu. cini mi se da bi mi najbolje odgovarao neki što se pprikači za vrat i stomakuser posted image user posted image , sve u svemu, javim danas šta i kako...

10. januar 2012.

(odgovor članu sretna sam jako)
Neposredna veza do poruke: 207
1.8.2012 19:59:48   
enića
-evo da vam se javimo, išli smo na pregled, i sve je uredu, hvala Bogu, 32 sedmice i 6 dana, dečki napreduju, jedan ima 2067 a drugi 2029 grama, glave su im dolje okrenute, kaze doktor "ljube se" sad mi je mnogo lakše, nema mjesta za paniku, kontrola opet za 3 sedmice. Ljubim vasuser posted image user posted image user posted image

10. januar 2012.

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 208
2.8.2012 10:31:24   
AminaZana
superiska. bas mi je drago. mene je zvala doktorica da dodjem oko 12 do nje na pregled, pa cemo uporediti nase momcine :) mada je meni tek oko 32 sedmice...

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 209
2.8.2012 10:36:40   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: sretna sam jako

Drage moje evo i mene da se "tuspasim" na vas forum. Maloprije sam saznala da imam blizanacku trudnocu...bio je red smijeha red placa pa tako nanovo...sad odo malo spavat pa cu poslije da se druzim s vama!
Naravno ako me primate u drustvance!?user posted image
user posted image

sve mame blizanaa su dobro dosle, a naravno i one druge :)
ja sam plakala od srece na prvom pregledu. nisam mogla da vjerujem.
najsmjesnije je sto sam ja nakon 2 mj. otisla na pregled onako bezveze samo da vidim da nije vanmatericna i to u setnji navratila do doktorice sa svojom starijom kcerkom. kada sam pocela zvati muza, roditelje i drugarice, niko mi nije vjerovao, jer sam inace zafrkant :) ali sada svi jedva cekaju njih dvojicu. svi krisom kupuju stvari, a ja jedva cekam aBd da ih zagrlim i odgajam zajedno sa muzem i svojom princezom....

No1. Zana - 30. 05. 2007

Neposredna veza do poruke: 210
2.8.2012 10:48:40   
sretna sam jako
Hvala vam na dobrodoslici! user posted image

Danas sam malo u trci curi mi je rođendan- imamo pune 2 godine!user posted image user posted image

A ni meni nitko ne vjeruje kad kazem da nosim blizance, svak me po par puta upita jel se zezam ili je istina!user posted image user posted image

Ja sam sad presretna kao i mm, al juce mi je bilo malo sokantno!user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 211
2.8.2012 11:54:37   
dijana85
drage moje trudnice mene nije bilo neko vreme na forumu ali sada sam tu i druzicemo se cesceuser posted image ja sam u 25 sedmici super se osjecam ,kontrola je bila prije 7/8 dana sve je uredu, bato i seka su malo postali nemirniuser posted image pa me bude vise puta u toku noci i svako jutro kao alarm oko pola 8 budjenje ,na zadnjoj kontroli djecak je imao 540 grama a curica 440 doktorica je rekla da cemo sada imati cesce kontrole i da prati razvoj sitnije bebe i ako je rekla da je to normalno da je jedna beba sitnija od druge ipak me zanima vase iskustvo ,puno poljubaca od nas trojeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 212
2.8.2012 16:18:21   
AminaZana
i ja sam isla da gledam svoja dva momcica. sve je u redu, jedan je 2020g, drugi 1890g. i imam jos ovaj mjesec da cekam na njih. odmah u sptembru je porod. ja jedva cekam. samo da zavrsim kucu i pripremim sve za njih. rekla mi je da mirujem i lezim, da samo obavljam one poslove koje moram bas i da cu vjerovatno za 20tak dana u bolnicu na lezanje. meni to ne odgovara ama bas nikako. user posted image ja bih poludjela. zato cu ja odugovlaciti doktoricu :P

@sretna sam jako
i trebas da budes sretna... ove nase trudnoce su posebne i dosta drugacije od trudnoce sa jednom bebom.

@dijana
kod mene su od pocetka trudnoce bila jedna manja od druge bebe, tako da to nije problem. a sto se tice kontrola, isla sam jednom mjesecno, a od 30te sedmice idem svakih 15 dana.
zadnji UZ je pokazao da je jedan djecak laksi od drugog preko 400g i to je za zabrinuti, ali na danasnjoj je ovaj maleni skoro stigao ovog velikog... tako, no sikiriki, sve ce biti OK, samo budi pozitivna....

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu dijana85)
Neposredna veza do poruke: 213
2.8.2012 16:29:12   
enića
-mašallah, napreduju i tvoji momci user posted image , meni nista nije rekao da cu u bolnicu, nego samo na kontrolu za tri sedmice, tad cu biti u devetom, ako Bog da, mislim da oni pred kraj najvise dobijaju na kilaži, ova ženska što je rodila u 33. sedmici, dvije curice, izisla je iz bolnice i sve je uredu, premda su cure na odjelu za nedonoščad, nisu išle u inkubator jer je svaka imala preko 2500grama. Sve u svemu, kako god Bog da, neka su samo živi i zdravi i da se to s hajrom okončauser posted image Amina, kod mene radovi još traju user posted image user posted image user posted image , iskreno se nadam da cemo uci u 9. :)

10. januar 2012.

Neposredna veza do poruke: 214
3.8.2012 8:53:21   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: enića

-mašallah, napreduju i tvoji momci user posted image , meni nista nije rekao da cu u bolnicu, nego samo na kontrolu za tri sedmice, tad cu biti u devetom, ako Bog da, mislim da oni pred kraj najvise dobijaju na kilaži, ova ženska što je rodila u 33. sedmici, dvije curice, izisla je iz bolnice i sve je uredu, premda su cure na odjelu za nedonoščad, nisu išle u inkubator jer je svaka imala preko 2500grama. Sve u svemu, kako god Bog da, neka su samo živi i zdravi i da se to s hajrom okončauser posted image Amina, kod mene radovi još traju user posted image user posted image user posted image , iskreno se nadam da cemo uci u 9. :)

ma meni je rekla da ju je strah jer sam sa Zanom imala CR, pa da ne bude komplikacija. ali meni se uopste to ne svidja, sta da radim u bolnici kada nemam nikakvih problema. predlozicu jua njoj da svako jutro idem na pregled, ali da spavam kuci, jer ce me uhvatiti depresija, a i svega cu se nagledati...
ma i kod mene su radovi jos u toku, u stvari nismo jos kako treba ni zapoceli. a nadam se da ce tokom slijedece dvije sedmice biti sve zavrseno. imam jos pokupovati nekog namjestaja, a za njih dvojicu sam sve pripremila... zavrsicemo, nego sta....

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 215
4.8.2012 17:20:03   
sretna sam jako
Drage moje evo da vam se javim i ja....
Prva trudnoca mi je bila teska, visokorizicna, svih 9 mjeseci povracanje infuzije tri ipo mjeseca bolnice i tokolize...
Ovu tako lijepo podnosim...je da je tek pocetak al stvarno uzivam u njoj.user posted image

Kako ste mi vi?

Neposredna veza do poruke: 216
5.8.2012 9:18:07   
AminaZana
misli pozitivno i pozitivno ce ti se i desiti :)

ja sam ovih dana prava ljencuga. slabo spavam navecer, pa onda po danu se ne zamaram. srecom tu mi je muz i svekrva, pa se ne moram pretjerano brinuti oko svoje kcerkice. ali kad pomislim da imam jos malo, sve mi to lako pada. i nesanica i bolovi i tezina i nervoza i renoviranje. uzivam pripremati prostor za nove clanove, to mi nije mrsko....

No1. Zana - 30. 05. 2007

Neposredna veza do poruke: 217
6.8.2012 10:01:15   
juli2012
Pozz drage moje...evo da se i mi konačno malo javimo. Mi bili malo na moru, malo se bebice brćkale. Sve bilo ok, osim što se mama vratila neispavana i umorna, pa sad poslije odmora treba još jedan odmor da se ono pravo odmori user posted image . Mi sutra aBd na kontrolu da vidimo kako bebice napreduju. 19-ta sam nedjelja pa se nadam da ću sutra možda znati jesu li dečki, curice ili oboje.....al neka su bebice meni dobro i zdravo, to je najbitnije.
Eto tek toliko da se javim i da vas pozdravim

Neposredna veza do poruke: 218
6.8.2012 10:31:46   
AminaZana
nesanica ti je sada zbog vrucine, ni zbog cega drugog. ja kada ostavim upaljenu klimu, spavam cijelu noc, samo ustanem jednom na WC, a kada klima ne radi uh, ustajem po 10 puta, u WC, piti vode, protegnuti se, pa gledam kroz prozor, pa ovo pa ono hehehehhe

javi nam kada se vratis kolike su bebare i bitno je samo da je sve OK....

pusa

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 219
6.8.2012 11:26:27   
juli2012
joj jeste, u pravu si skroz. Sa klimom i nekako, a bez nje....uh....pa mislim da bi cijelu noć hodala. I u prvoj trudnoći mi je bilo ovako...znala sam ustati u pola noći i plakati koliko mi je vruće bilo, a još bila samo jedna beba.....a sad dvije.....uh lijepa klima...user posted image

Neposredna veza do poruke: 220
7.8.2012 12:09:18   
dijana85
Drage moje user posted image zadnja dva dana osjetim bebe jako nisko (ili je jedna samo nisko) da li je neka od vas imala takovo iskustvo

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 221
7.8.2012 16:26:50   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: dijana85

Drage moje user posted image zadnja dva dana osjetim bebe jako nisko (ili je jedna samo nisko) da li je neka od vas imala takovo iskustvo

to je normalno u prvih par mjeseci. i kod mene je bilo tako. a sada mi jedan udara jos uvijek dolje negdje, a drugi prema gore. rasturaju :)

ne sekiraj se. samo se zdravo hrani i pij dosta vode zbog ove vrucine ;)

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu dijana85)
Neposredna veza do poruke: 222
8.8.2012 9:40:05   
sretna sam jako
Dobro jutro zene moje drage!user posted image user posted image
Da vas pitam ja sam sad 6 tjedana trudnoce, povremeno osjetim bolove u donjem dijelu stomaka- nisu kontrakcije, nego bol koji traje...jeste vi imale te bolove? Druga mi je trudnoca. Doktor je rekao da je to normalno u samom pocetku bolovi nalik menstrualnim...user posted image
Kad me zaboli ja legnem smirim se i oni prođu...

Neposredna veza do poruke: 223
8.8.2012 10:12:36   
juli2012
Jutro drage mame,

Eh mi sinoć bili na kontroli, nedj. 18+3, bebice odlično, fino i srazmjerno napreduju , jedna je čak malo svojoj mami mahnula ručicom user posted image , a mama sva sretna odskakutala kući user posted image . Kaze Dr. jedna je user posted image , a za drugu nije siguran misli da je user posted image , pa vidjećemo. Neka su samo dobro

"sretna sam jako" ti bolovi u donjem dijelu stomaka na samom početku trudnoće su skroz normalni, materica se rasteže i priprema za bebicu/bebice, ništa ne brini i uživaj user posted image

"dijana 85" i ja mislim da je to ok, osim ako nemaš neke neobične i jake bolove onda svakako potraži Dr. Ja sam tek 19-ta nedj. jedna beba je nisko i več osjećam težinu i pritisak dole, kad hoću da sjednem prvo se ja namjestim a onda rukama podignem stomak....Bože na šta će to ličiti za dva mjeseca hahahaha. Samo ti uživaj, odmaraj i čuvaj se user posted image

Eto pusa od nas

Neposredna veza do poruke: 224
8.8.2012 10:16:07   
sretna sam jako
Juli hvala ti...da znas da mi se ne da visit kod doktora stalno pa bolje da pitam zenice ovdje...user posted image user posted image

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *