RE: Blizanci (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Dvojke, trojke, četvorke

Poruka

SREĆNA -> RE: Blizanci (28.10.2012 22:04:46)

ja sam sa svojom trojkom ovih praznicnih dana kod mame i tate. tako sam se odmorila i uzivala sa njima. deckici super slusaju. prave su mede debele postali. nekad ih se ne mogu nagledati. sada se stalno smjeskaju, sta god im kazes ;) mlijeka imam takoder za obojicu, ali ih dosta i dohranjujem, da im ne zafali :)

E Amina tako ti zavidim, pozitivno naravno, neka su samo zdravi i živi, ja svoje ne mogu dočekati.

enči80 -> RE: Blizanci (28.10.2012 22:39:16)

IZVORNA PORUKA: SREĆNA

D dan ženice, da se i ja pridružim temi i diskusiji o strijama ali prvo da čestitam mamicama koje su se skoro porodile a ovima što još nisu da naravno dočekaju termin i da sve prođe hairli i kako treba inshAllah.
Ja sam u trudnoći (ne blizanačkoj) mazala stomak jonson baby uljem , a bila sam ogromna, stomak mi je bio ooogroman sve kile su njemu bile, dobro bilo je malo i još ponegdje , ali billa sam ogromna, vjerujte da ništa nije ostalo po stomaku, nijedna strija.Ovo ulje je jako masno a preporučuje se mazati na malčice vlažnu kožu.Pa eto toplo preporučujem.Sad nosim blizance a trudna sam 18 tj. i kusur.Nadam se lijepom druženju [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif].

Iskrene čestitke,baš mi je drago radi ovoga posta.[sm=bravo.gif]

Čestitke i svim drugim mamama koje su već duplice a i onima koje će to tek postati[sm=smiley1.gif]

U mojoj porodici sestra od moga oca tj.moja tetka je imala blizance a sa muževe strane svaka generacija pa mislim da je u mome slučaju prevagnula muževa strana mada kažu da je to 90% nasljeđe sa majčine strane.Strije sam dobila sedam dana pred porod iako sam se mazala svim i svačim[sm=jezicek.gif][sm=smiley19.gif]

Inače,moje cure imaju 14 mjeseci i ono na šta sam jako ponosna je što još uvijek dojimo[sm=smiley1.gif],već se igraju zajedno,maze,grle[sm=smiley1.gif] a nekada i potuku[sm=smiley36.gif]

SREĆNA -> RE: Blizanci (28.10.2012 22:51:25)

IZVORNA PORUKA: enči80

D dan ženice, da se i ja pridružim temi i diskusiji o strijama ali prvo da čestitam mamicama koje su se skoro porodile a ovima što još nisu da naravno dočekaju termin i da sve prođe hairli i kako treba inshAllah.
Ja sam u trudnoći (ne blizanačkoj) mazala stomak jonson baby uljem , a bila sam ogromna, stomak mi je bio ooogroman sve kile su njemu bile, dobro bilo je malo i još ponegdje , ali billa sam ogromna, vjerujte da ništa nije ostalo po stomaku, nijedna strija.Ovo ulje je jako masno a preporučuje se mazati na malčice vlažnu kožu.Pa eto toplo preporučujem.Sad nosim blizance a trudna sam 18 tj. i kusur.Nadam se lijepom druženju [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif].

Čestitke i svim drugim mamama koje su već duplice a i onima koje će to tek postati[sm=smiley1.gif]

U mojoj porodici sestra od moga oca tj.moja tetka je imala blizance a sa muževe strane svaka generacija pa mislim da je u mome slučaju prevagnula muževa strana mada kažu da je to 90% nasljeđe sa majčine strane.Strije sam dobila sedam dana pred porod iako sam se mazala svim i svačim[sm=jezicek.gif][sm=smiley19.gif]

Inače,moje cure imaju 14 mjeseci i ono na šta sam jako ponosna je što još uvijek dojimo[sm=smiley1.gif],već se igraju zajedno,maze,grle[sm=smiley1.gif] a nekada i potuku[sm=smiley36.gif]

Hvala ti draga moja puno.
Vjeruj da si mi ti prva pala napamet kad sam saznala za blizance jer nam sudbina ista nažalost, pa me nekako asociralo da i ti imaš dva medena stvorenja, ali nema te nikako na rr, a baš sam to htjela nekako sa tobom podijeliti.Nadam se da će se i moji blizanci roditi živi i zdravi da ću da uživam konačno u majčinstvu.
MashAllah za tvoje curice, fala Allahu ma neka se i tuku hahaha, samo neka su dobro.
Hvala ti puno [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

enči80 -> RE: Blizanci (28.10.2012 23:09:41)

IZVORNA PORUKA: enči80

Hvala ti draga moja puno.
Vjeruj da si mi ti prva pala napamet kad sam saznala za blizance jer nam sudbina ista nažalost, pa me nekako asociralo da i ti imaš dva medena stvorenja, ali nema te nikako na rr, a baš sam to htjela nekako sa tobom podijeliti.Nadam se da će se i moji blizanci roditi živi i zdravi da ću da uživam konačno u majčinstvu.
MashAllah za tvoje curice, fala Allahu ma neka se i tuku hahaha, samo neka su dobro.
Hvala ti puno [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Bit će to sve uz Njegovu pomoć u najboljem redu,vidiš da On iskuša ali i nagradi za to roba svoga.Ti se čuvaj koliko je to moguće a ostalo je sve već određeno.
Danas da je živ moj sin bi imao 4god. tužna jesam ali kada vidim njih dvije,k'o dvije zlatne jabuke sve je puno lakše.Ne zaboraviš(odmah da te pripremim),možda čak u njma sam tražila njega ali je puno lakše živjeti.Slabo sam u zadnje vrijeme bila na netu ali sad ću baš radi tebe ali i ostalih mojih duplica češće navraćati[sm=smiley1.gif]

SREĆNA -> RE: Blizanci (28.10.2012 23:19:52)

Ma da znam, zaboravljanja nema, nemoguće je, ja se osjećam kao i prvi dan, boli duša, nema lijeka, ali trudim se ne sikirati zbog beba, dobro je opet Allah je milostiv i sve je volja Njegova.

Hvala ti puno draga [sm=smiley31.gif]
Navrati češće [sm=smiley1.gif]

proljece12 -> RE: Blizanci (29.10.2012 11:25:52)

da se i ja javim,,, moji pilici su stigli na svijet prije 18 dana. dobro smo hb, vec su nam poceli grcevi. djevojcica ih ima vise a on to muskki podnosi

SREĆNA -> RE: Blizanci (29.10.2012 15:52:16)

Proljeće 12 čestitam ti draga [sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] sad uživajte srećni i veseli , proći će grčevi, pretpostavljam da je teško , ali vjerujem da je sve zanemarivo naspram njihovog osmjeha i mirisa i sreće koju ti pružaju.

sretna sam jako -> RE: Blizanci (29.10.2012 17:51:55)

IZVORNA PORUKA: proljece12

da se i ja javim,,, moji pilici su stigli na svijet prije 18 dana. dobro smo hb, vec su nam poceli grcevi. djevojcica ih ima vise a on to muskki podnosi

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Čestitke sve najbolje i najljepse vam zelim!
[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

AminaZana -> RE: Blizanci (30.10.2012 15:53:06)

duse slatke. cestitam i zelim vam sve najbolje u zivotu opcenito a ponajvise lagan start :)

za grceve nama pomazu kapi espumisan ;)

dojis li ih? koliki su se rodili? ljubac veliki od nas :)

enića -> RE: Blizanci (31.10.2012 12:08:37)

Proljeće12, čestitam, neka su živi i zdravi:) Što se tiče grčeva kod mojih dječaka- jedan ima, jedan nema. Također javili su se veoma rano, druge sedmice poslije rođenja. Dijelom pomaaže čaj od komorača, kasnije sam čula za kapi BioGaia (u Hrvatskoj ima kupiti, kod nas nema), kapi su dobre, pomažu, ali dobila sam i čepiće Carum carvi, ima ih samo u Njemačkoj. U svemu tome, do sad su se pokazali najbolji. Danas mi je stiglo novo pakovanje, ne zatrebalo nam, ali poslije tih čepića, dijete spava bez ikakvog natezanja, grčenja i plača.

juli2012 -> RE: Blizanci (31.10.2012 12:25:37)

i od nas čestitke [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]
neka su živi i zdravi

AminaZana -> RE: Blizanci (31.10.2012 14:59:39)

IZVORNA PORUKA: enića

Proljeće12, čestitam, neka su živi i zdravi:) Što se tiče grčeva kod mojih dječaka- jedan ima, jedan nema. Također javili su se veoma rano, druge sedmice poslije rođenja. Dijelom pomaaže čaj od komorača, kasnije sam čula za kapi BioGaia (u Hrvatskoj ima kupiti, kod nas nema), kapi su dobre, pomažu, ali dobila sam i čepiće Carum carvi, ima ih samo u Njemačkoj. U svemu tome, do sad su se pokazali najbolji. Danas mi je stiglo novo pakovanje, ne zatrebalo nam, ali poslije tih čepića, dijete spava bez ikakvog natezanja, grčenja i plača.

joj enica, ja sam narucila te kapi iz hrvatske, ali njima nista nije pomoglo. jedino ove espumisan, sto se kod nas kupuju.
a daninu ne trebaju grcevi da zafrkaje, njemu jedino sto pomaze je pricanje i ljuljanje u onoj ljuljacki, ali je sada skontao da je to na baterije i samo da se ljulja, pa pocinje plakati dok ne pocnem mu ja pricati ccc mafijoza. a Darisu ne treba nista. lezi evo u kreveticu i gleda.

sretna sam jako -> RE: Blizanci (4.11.2012 9:18:15)

Drage duple mamice i one koje ce to postati gdje ste mi sta ima??

Ja evo guram, dojka se smirila bar zasad...sutra trebam na kkontrolu al odgodit cu za dan dva nesto mi se ne da vrsit silne "pripreme" za pregled![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Nekako mi vrijeme brzo prolazi pa sam sad u razmisljanju kako cu ja to sve...znam da nemam nista od toga i da ce sve doc na svoje ali ipak...[sm=smiley1.gif]

ivanai -> RE: Blizanci (4.11.2012 11:19:32)

pozdrav i od mene zenice moje. kod mene sve ok prekljuce bila na kontroli bebice dobro. sretna sam jako vjeruj mi da nisi jedina koja se bacila u razmisljanje kakocu ja to [sm=smiley36.gif] i ja stalno razmisljam o tome i brinem se al snacicemo se mi dace bog da sve dobro prodje pa lakocemo onda [sm=smiley1.gif]. sretna sam jako poslacu ti pp.

sretna sam jako -> RE: Blizanci (4.11.2012 11:21:13)

Čekam..[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

ivanai -> RE: Blizanci (4.11.2012 11:24:49)

poslala sam [sm=smiley1.gif]

sretna sam jako -> RE: Blizanci (4.11.2012 11:29:58)

Procitala, vratila.[sm=smiley36.gif]
Sta jos ima kod tebe?? Ono s hematomom je proslo skroz ili??

ivanai -> RE: Blizanci (4.11.2012 11:41:27)

hematom je konacno skroz nestao nema vise ni onog jednog komadica koji je bio ostao posle krvarenja. doktorica kaze da bebe imaju jedan 200g drugi 250g jedino sto imam bas visoke leukocite u krvi dala mi antibiotik iako ona kaze da se to kod trudnica desavas jel poviseni su mi od pocetka bili su kad sam prvu krvnu sliku vadila 12 a sad su 16 iako sam u medjuvremeni pila antibiotike zbog hematoma. uglavnom rekla mi da ponovim ks za 15 dana. malo se brinem i oko toga al nadam se dace biti sve ok.

sretna sam jako -> RE: Blizanci (4.11.2012 11:46:13)

E super da je hematom otisao i nikad se vise ne vratio...[sm=kuza.gif]
Ma bit ce dobro to s leukocitima nego sta!
Ja samo jednom nalaze vadila, mslim da cu sad opet morati...postajem pekmezasta i osjetljiva- mislim da sam sad malokrvna al vidjet cemo.

mama mostar -> RE: Blizanci (5.11.2012 9:06:14)

Hej mamice,evo da vam se i ja javim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]!!! Ja i moje curice uzivamo iz dana u dan,rastemo,gugucemo i mazimo se po citav dan!!!![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image]  prolazimo fazu grcica al lagano prolaze,jedna curica je kao i u tebe AminaZana decko,mirna i samostalna,prava dobrica,a dr. trazi samo mamu i njene ruke hahhah,al super su,mogu vam reci da meni zaista lagano ide i uopste mi nije tesko oko njih,sve sama,bas uzivamo! Veliki pozzzzz od nas tri cure [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

AminaZana -> RE: Blizanci (5.11.2012 13:17:41)

sretna sam jako

sve dodje i prodje... sto se tice bebica... presretna sam sto sam ih rodila i tako me slusaju, ali ima dana kada (boze sacuvaj) svasta pomislim... usponi i padovi, kao u svemu... samo je bitno da pozitivno razmisljas i da imas podrsku od muza i roditelja. bez njih ja ne znam kako bi. tesko jeste, ali nije pretesko... nekome je io sa jednom bebom pretesko, ali je ovo dar od Boga i odabrao je nas da taj izazov savladamo, tako i kada dodje crna minuta, treba samo Njegovu pomoc traziti i sve se opet smiri i slozi na svoje mjesto :)

dacu vam jedan savjet! odmah ih ucite da sve rade u isto vrijeme. puno je lakse jedno za drugim nahraniti i presvlaciti, nego da slusate njihove potrebe. iako ono drugo spava, u snu ga nahranite. tako ce vam pogotovo po noci biti mnogo lakse, jer u jednom budjenju oboje zadovoljite. moji se bude sada 3 puta u noci, samo jedu i nastave da spavaju. kazu da ce sa 3 mjeseca se to smanjiti na 2 puta. rijetko kada je da se razbude, jedino kada imaju grceve (ali mogu na prste jedne ruke da to nabrojim)

mama mostar

pa konacno da nam se i ti javis. bas mi je drago da ti ide sve potaman... samo nastavi tako... srecom pa nisu oboje "po rukama" heheheh
drago mi je da sis e javila.... cmoka od nas 4 za vas tri [sm=smiley1.gif]

juli2012 -> RE: Blizanci (5.11.2012 15:41:56)

evo da se i nas troje malo javimo
sve standardno guramo polako....  32 sedmica....jučer malo bolova u dnu stomaka, malo se prepala, ali sad je ok....

veliki pozz za sve vas [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sretna sam jako -> RE: Blizanci (8.11.2012 12:57:56)

Drage moje gdje ste mi?? Sta ima novoga?

Ja preskocila kontrolu ovaj tj idem iduci. Curu mi boli pa je sluzim![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Dobro se osjecam pa mislim da mi nece nista biti kontrola tjedan prije ili kasnije sta fali.[sm=smiley1.gif]
Juli jesu prosli bolovi??

sretna sam jako -> RE: Blizanci (10.11.2012 13:26:17)

Mi smo ipak juce bili na kontroli. Sve ok hB bebaci napreduju- jos se ne zna koji su spol al nek je sve ok to je najbitnije. A i mama je fino napredovala punih 9 kg.[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ivanai -> RE: Blizanci (11.11.2012 10:39:31)

sretna sam jako super [sm=bravo.gif]samo neka je sve uredu a za pol ima vremena. ti si bas dobro napredovala ja sam +3 bila prosle sedmice kad sam bila na kontroli.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>