jasmin -> RE: Abortus (23.4.2010 13:51:51)
|
IZVORNA PORUKA: Rubi Prije svega, hvala Vam svima na savjetima.Mislim da sam gotovo sve procitala.A iznenadila sam se koliko ih ima.Htjela sam da kazem da se ne zezam,da sam iskrena i sve sto sam napislaa u svakom postu, to i mislim.Nemam namjeru da se zezam sa ovakvim stvarima,jer mi nije do toga.Samo mi je potreban savjet.Svakako da mi je lakse kada procitam neki koje me ne osudjuje i daje podrsku,ali isto tako procitala sam i sve negativne i kao sto sam i rekla,postujem svacije misljenje.Test nisam prije uradila jer sam ga juce tek uzela a bojala sam se,pa sam ipak odlucila cekati jutro.I jutros sam ga uradila.Pojavile su se dvije crtice.Znaci,ocito da sam ipak trudna.Rekla sam decku i veceras cemo odluciti sta cemo,mada ja ne odustajem od svoje odluke.I brojnim forumasicama koje su napisale kako je to grijeh i sl.,znam ja to,ali tesko Vam je da shvatite kako mi je trenutno.I kako ja za to NISAM spremna,ni u kojem slucaju. Draga moja,sta je tu je.Sad je najbitnije da ostanes pribrana.Necemo ti nista govoriti s vjerske strane,jer da je taj nacin zivota prisutan ne bi dosla do ovog do cega jesi.Moj je stav da je grijeh predbracni odnos i abortus,ali mila moja,nije nekog drugog i nije tvoj,zato ti necu o tome.To sto ja jesam,hvala Bogu,prakticar vjere ne znaci da se sutra insaallah necu sresti sa slucajem kao sto je tvoj npr.s nekim iz porodice,od prijateljica i sl.Trudicu se dijete odgajati vjerski i doviti za njega,a Allah je Taj koji upucuje.I upravo jer ne znam sta me sutra ceka s mojom kcerkicom,posve sam se stavila u tvoj slucaj i razmisljam kako bi bilo da sam to ja ili moje dijete. Mila moja,dooobro razmisli,ne donosi nagle odluke i razgovaraj s mamom.Zelim ti sve najbolje i sto prije da rijesis problem.
|
|
|
|