srećicaa -> RE: prehlada u trudnoci (27.12.2012 10:52:09)
|
Bila sam prehlađena duže od 7 dana, temp nije prelazila 38, ali nos začepljen, krvav iscjedak kada ga ispušem, grlo grozno bolilo, malo se smirilo pa se ponovilo u blažoj varijanti. Evo vam savjeta ginekologa i čak i jednog pedijatra iz inostranstva: -paracetamol do 4 tabl dnevno, može i lekadol C -med i vitamin C u umjerenim količinama-nema potrebe pretjerivati sa vitaminom C jer organizam može iskoristiti određenu količinu sve ostalo izbaci, dobro je piti limunadu ili cijeđenu narandžu u razmacima od 4-5 sati zbog dezinfekcije grla -islamoos pastile za grlo -obavezno malo na silu iskašljavati šlajm-ja sam pored kreveta držala plastičnu bočicu u koju sam iskašljavala i pljuvala, jer nisam mogla stalno ustajati -aqua maris kapi, parenje ali samo blago i voditi računa da nakon parenja ne padne temperatura u prostoriji -možete upržiti šećer, pa dodati mlijeko i puter, pa piti to, također možete otopiti pola kesice bronhi bombona i zaliti ih šoljom mlijeka pa to popiti -od obloga možete sve:rakija, sirće na noge, senf na noge, med i biber,... Aspirin nipošto, jer on može potaknuti krvarenje. Antibiotike možete na bazi pencilina nakon III mjeseca trudnoće, ali isključivo uz konsultaciju sa ljekarom. Nadam se da sam pomogla bar malo [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|