novi kolacic -> RE: prehlada u trudnoci (19.3.2012 9:25:03)
|
Zene, najbitnije je da nemate temperaturu iznad 38,5. Lagano povisena temperatura (oko 37) je normalna u pocetku trudnoce, ali vise temperature djeluju teratogeno i izazivaju malformacije na plodu U POCETKU trudnoce. Znaci, bolje antibiotici no temp. Govorim vam iz licnog iskustva, trudna sam i na pocetku trudnoce, negdje bas u trenutku zaceca, imala sam strasnu gnojnu anginu i tada sam popila 2 kutije Xiclava od 1000 mg. Terapija od 2 sedmice zaredom je najjaca moguca, proizvodac cak ne savjetuje duze od toga - bubrezi su me zabolili od antibiotika koliko je jak. Poslali su me zbog toga Klinickog farmakologa, koja se maltene nije ni osvrnula na Xiclav, al jeste na cinjenicu da sam 3 dana imala temperaturu preko 39. Imam nalaz na tri stranice o mogucim malformacijama :(. post je dug, al eto da znate, cim se temp.javi, idite dr., bolje antibiotik nego metode preznojavanja i sl. Meni na nalazu pise da trudnice se ne smiju cak izloziti ni vrucoj kupki zbog porasta temperature ploda, a kamoli pretjeranom utopljavanju!
|
|
|
|