delfin -> RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće (24.9.2009 23:14:12)
|
Za trudilice koje interesuje šta smo mm i ja sve koristili. 4 i po godine u braku , oko 2 gpdone se trudimo, prije se ko čuvali. Ustvari kad sam otkrila da imam problem sa štitnom, pa to pokušavala regulisati. Ustanovljena mi je hipotireoza i pijem letrox, hiperprolaktinemija - pijem bromergon. Malo lijeni jajnici. ciklusi 28-35 dana. Nakon obrade kod Godinjaka, na brisevima mi ustanovljen urea urealiticum. Pili smo mislim 14 dana i ja i mm antibiotike. Kod mm je bila normospermia sa sporim spermićima i leukocitima. osim svojih tabletica pili smo svaki dan vitamin C 500mg 2x, nekad i po 1, uz to smo pili i Vitamin C sa cinkom(zadnja 2 mjeseca), evitol (po 2 tablete), ili vitamin E od 400 jedinica, aloja veru sa prekidima Čajeve macina trava, kaloper, žarine žile. dosta peršuna u hrani.MM je povremeno jeo i onu mješavinu sa medom , orasima.... i jeo je med sam. ja sam bila 1 mjesec na klomifenu i ciklus bio 35 dana ali ništa, sljedeći pošto je dr, bio na godišnjem pauzirala, mjerila bazalnu, maybe baby, i kad sam vidjela da na bazalnoj nema skoka ni na 19 tom danu odustala od mjerenja bazalne, ali ipak je uspjelo. otišla dr. da zkažem da mi da klomifen opet, on kaže ako ti ne dođe do 35 dana javi mi se, a ako dobiješ od 3dc klomife, i ja uradila test 36 ili 37 dan i pokzao je +. I ovaj se mjesec baš i nisam nadala, već sam pomalo gubila nadu...ali mi se uvjek potajno nadamo. Hvala Bogu uspjelo je. Znači ciue nabavite vitamin C sa cinkom obavezno i nama je jedan prijatelj rekao, pogotovo za vm. čajevi do pola ciklusa. mislim da je i maybe baybe pokaozao ovaj put dobro.
|
|
|
|