Bebica11
|
IZVORNA PORUKA: lepetetka bebice jako mi je žao što nemaš prisan odnos sa sestrom, eto u malooj razlici u godinama, gdje bi čovjek i očekivao veću povezanost... ja imam brata starijeg 3 god., i on je puno puta fasovao zbog mene kao dijete, jer kao on je stariji... međutim kao smo malo odrasli odgovarali smo svako za svoj zijan hehe.. On je meni i ponos i dika, volim ga do neba i nazad divna jedna osoba i uspješna u životu.. i dan danas mi krenu suze radosnice kada nešto uspije...diplomirao je pravo pored što je radio, proljetos odbranio specijalistički, ljetos se oženio, a neki dan položio i pravosudni... ja sretna, presretna, lale mi iza ušiju jer je to moj brat, ja shvatam kada su djeca kao mala ljubomorna, pa i do puberteta, ali nakon toga kada trebaju da budu drugari ili drugarice ne shvatam i takvim-odraslim osobama treba stručna pomoć po mom skromnom mišljenju... ja bi ti savjetovala da ti opet na lijep način razgovaraš sa seki, pa bar ćeš uvijek znati da je sa tvoje strane sve fer i korektno, a ja kakva sam ja bi ocu namjerno prigovorila da uzme dijete ili bi mu ga uvalila u krilo vidiš dosta je tu roditeljskih greškica.. mm je stariji od mene 5g i ima seku moje godiste,s kojom ima super odnos njegova seka, moja zaova je njemu ponos i dika, cura magistar, jaaaako njezna, puno ga voli, zove ga svako malo i isprica sve kako joj na poslu, privatno itd, i mene cesto zove, sad je noseca, pa razmjenjujemo iskustva, ja sam uzivala kad se udavala, pripremala joj sve, sve sto mi je falilo s mojom sekom a da vam ne govorim kako mi je bilo kad mi seke nije bilo, a neko me pita il njegovi gdje je seka pa nesto tam vam vrdaj da ne odgovoris a sad kazem vam, ok sam sa sekom, al se problem NIJE RIJESIO, sad se prenio na moje dijete, a ja navikla da se ne namecem svom ocu, nekako bi me stid bilo da mu uguram svoje dijete, al mama je hB drugacija, ona uzme malu bez obzira, ona se dosta popravila