jasmin -> RE: vakcine da-ne? (28.4.2011 21:42:38)
|
IZVORNA PORUKA: leona81 a zasto rizikovati da se nesto desi ako dijete primi vakcinu kad svakako nije zagarantovano da nece oboljeti od te bolesti, jer imamo masu slucajeva da su oboljeli ljudi koji su vakcinisani? i da...veci je rizik da ce oboljeti vakcinisani jer su brojne studije dokazale da u vecini slucajeva obole ti ljudi a ne oni koji nisu vakcinisani...pa koliko se samo savjetovala vakcinacija protiv H1N1 da bi se nakraju dokazalo da nidje veze ta vakcina i da su se samo ogromne pare vrtile oko svega toga...MMR se moze primiti do 14 godine...zasto je daju sa 13 mj? zato sto eto vole da se vode po kalendaru jer se tad stvara imunitet kod djece blah blah...pa imunitet nije ni izgradjen do 3 godine a djeca do 3 godine prime bruku vakcina? Draga Leona,vjerovatno i sama znas da se lijecnici na zapadu razilaze po pitanju vakcinacije,neki su za,neki protiv.Obje skupine imaju svoja obrazlozenja,pa ti odvagaj.Koliko bi te te boljelo da ti dijete oboli ako nije vakcinisano(i vecinom preboli bez problema,jer mi vise ne zivimo u nehigijenskim uvjetima),toliko bi te,cak i jace,boljelo da oboli nakon sto primi vakcinu.Slucajeva je more.Nekada su ove bolesti s kojima se danas susrecemo bile nepoznanica...danas je veoma cesto kod djece,kao npr.autizam.Oni koji su za vakcinaciju negiraju vezu autizma s vakcinama,ali ta veza je dokazana kod mnogobrojnih slucajeva na zapadu,protiv cega su se borili i ljekari,i pravnici i druga odgovorna lica.Znaci,to nam je poznato...na nama je da izvagamo.Moja djeca trenutno zive s alergijama.A djecak jos uvijek ima kvrzicu i udubinu na nozi gdje je primio DTP sa svojih 2 mjeseca zivota.Nismo jos bili na ispitivanju o cemu se radi,ali znam da je na nasu vezu s vakcinama stavljenja tacka.Nikada si necu oprostiti sto se najprije nisam dovoljno informirala pa onda odlucila.Jer licno smatram da se dijete ne radja toliko slabo da bi neki doktori cijeli zivot morali da ti daju neki lijek kako bi ti zdravo zivio...ccc.Ok u zemljama gdje su higijenski uslovi katastrofa,gdje jos uvijek ima tih bolesti koje mogu katastrofalno zavrsiti,ali sada kada su te bolesti iscezle,meni je vakcinacija besmislena,kako bi to rekla Anita Petek.Naime,opet svaki roditelj ima pravo izbora,a kako su lijecnici u podjeli,onda sta god da ucinis,imas podrsku od strane strucnih lica.
|
|
|
|