RE: vakcine da-ne? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba

Poruka

SREĆNA -> RE: vakcine da-ne? (23.1.2014 15:26:50)

https://www.facebook.com/notes/nevakcinisana-deca-su-zdravija-od-vakcinisane/lecenje-ekcema-dermatitisa-i-promena-na-kozi-prirodnim-putem-preporuke/414597428648110

nemam namjeru da vodim hajku protiv vakcina, ja sam isprepadana kao i svaka majka, nije na odmet znati činjenice i za i protiv.

vila_7 -> RE: vakcine da-ne? (23.1.2014 19:19:55)

IZVORNA PORUKA: Crnkica

Da samo napomenem,moja djevojčica je vakcinisana do 3 mjeseca i više nije,sada ima 20 mjeseci.
Nikad nije bila prehlađena,2 puta imala temperaturu 38,5 kad su joj izbijali zubi,sada boluje ospice 8. dan bez problema i što je najvažnije bez temperature.
Da li da vakcinišem dalje-??? veliki je upitnik,jer više ne vjerujem vakcinama.
Do sada je bila relativno zdravo dijete,a za dalje vidjet ćemo.
Najgori mi je onaj spisak sa imenima nevakcinisane djece na zidu ambulante,iznad kojih piše hitno.

a sta bi im trebalo znaciti to HITNO ? Da se hitno tebaju vakcinisati!?
Mislim kontam, moja starija je preskocila 2 ditepr ( zbod povlacenja vakcina i zbog namjernog kasnjenja) , pa je dr.sama rekla da je iza 2 godine kasno za diteper

heni5 -> RE: vakcine da-ne? (30.1.2014 19:10:10)

moja malena [sm=duda.gif] ide sutra da primi vakcinu (mmr) i vec sad me panika uveliko hvata ...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley13.gif]

almondray -> RE: vakcine da-ne? (30.1.2014 21:38:40)

ja sam danas pričala sa poznanicom cije je dijete vakcinisano MMr-om a posle toga je ipak dobio zausnjake.On i jos nekoliko djece iz obdanista[sm=zmeden.gif]

heni5 -> RE: vakcine da-ne? (30.1.2014 22:33:30)

[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

vila_7 -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 8:49:02)

IZVORNA PORUKA: almondray

ja sam danas pričala sa poznanicom cije je dijete vakcinisano MMr-om a posle toga je ipak dobio zausnjake.On i jos nekoliko djece iz obdanista[sm=zmeden.gif]

i ja....i to djecak u pitanju i zavrsio cak i u bolnici a bio vakcinisan MMR-om [sm=smiley13.gif]
Ja se jos mislim i odgadjam...

vila_7 -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 8:51:04)

P.S: Ne znam da li ste citale da planiraju uvesti vakcine protiv neke pneum.bakterije koja uzrokuje upalu uha i pluca !!?? Mislim nidje veze da se protiv toga vakcinisu. Ja tu definitivno ne bih dala....

Sedina 30 -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 9:51:55)

Po svemu mi se čini da ni ja svoje neću vakcinisati MMR-om. A kakva je procedura kod nas kad kažemo dr da ne želimo tu vakcinu? U Hrvatskoj su rekli da se ne treba potpisivati, da ne pristajete, i da snosite odgovornost. A i zašto bi se potpisala kad se prvi dr neće potpisati da će sa djecom biti sve uredu.[sm=smiley13.gif]

Pikapolonica -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 11:35:31)

IZVORNA PORUKA: Sedina 30

Po svemu mi se čini da ni ja svoje neću vakcinisati MMR-om. A kakva je procedura kod nas kad kažemo dr da ne želimo tu vakcinu? U Hrvatskoj su rekli da se ne treba potpisivati, da ne pristajete, i da snosite odgovornost. A i zašto bi se potpisala kad se prvi dr neće potpisati da će sa djecom biti sve uredu.[sm=smiley13.gif]

Nisam ni ja svog djecaka vakcinisala, niti imam namjeru. Bili smo na revakcinaciji sa 18 mjeseci. Kad su me pitali sta je s MMR-om, ja sam rekla da ne zelim da primi. Oni su rekli dobro, i napisali u knjizicu da nam je iduca vakcina u aprilu 2016. godine.

Galicia -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 11:42:55)

IZVORNA PORUKA: vila_7

P.S: Ne znam da li ste citale da planiraju uvesti vakcine protiv neke pneum.bakterije koja uzrokuje upalu uha i pluca !!?? Mislim nidje veze da se protiv toga vakcinisu. Ja tu definitivno ne bih dala....

Postoji ta vakcina vec odavno.

heni5 -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 12:55:41)

mi prije 3 sata dobili mmr,beba samo malo zaplakala, dok sam je pocela oblaciti smirila se, sad evo vesela kao da nije ni primila...

almondray -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 13:35:30)

IZVORNA PORUKA: heni5

mi prije 3 sata dobili mmr,beba samo malo zaplakala, dok sam je pocela oblaciti smirila se, sad evo vesela kao da nije ni primila...

Reakcija na tu vakcinu se očekuje od 7-15 dana.I u tom periodu ne planiraj putovanje.

bebaa -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 13:41:22)

IZVORNA PORUKA: almondray

IZVORNA PORUKA: heni5

Reakcija na tu vakcinu se očekuje od 7-15 dana.I u tom periodu ne planiraj putovanje.

i nemoj da te ono iznenadi što dijete ima neku turu......a i ne mora.......moj posle 8 dana dobio turu 38...odma oborili i to je to....

heni5 -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 15:11:47)

nadam se da nece biti nikakvih reakcija...

I love youu -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 15:17:49)

Zna li neko da li moze biti problem ako djete ne primi mmr pri upisu u vrtic? Cula sam kao gledaju to pa nisam pametna.
Znaci moze se reci dr da necu da mi djete primi tu vakcinu?!

malenaa -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 15:29:40)

moj d nije primio niti jednu nakon bsz-a i revakcinacije... i ide uredno u drzavni vrtic niko me za to nije ni pitao.. abd ici ce i u skolu :)

Hanady RR -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 21:47:39)

Emisija o vakcinaciji djece na Al Jazeeri

babybaby -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 22:48:08)

Moj sin je primio dvije u porodilištu i još jednu s mjesec dana. Sad mu je devet i više ne dam ni jednu, osim ako mi drzava ne priprijeti da ce mi ga oduzeti. Ko smije, kapa dole...

Medić* -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 22:49:19)

IZVORNA PORUKA: babybaby

Moj sin je primio dvije u porodilištu i još jednu s mjesec dana. Sad mu je devet i više ne dam ni jednu, osim ako mi drzava ne priprijeti da ce mi ga oduzeti. Ko smije, kapa dole...

O kojoj drzavi je rijec ?

Hanady RR -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 22:49:56)

koga, dijete[sm=zmeden.gif]
Gdje živiš ti[sm=zmeden.gif]

babybaby -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 22:54:09)

O nasoj, BiH. Bez frke. Samo sam htjela na glasiti da dijete ni po koju cijenu ne dam na vakcinisanje, osim u tom krajnjem slucaju da mi zaprijete oduzimanjem. U nasoj "uređenoj" drzavi, to je nemoguce... :-)

bebaa -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 22:56:22)

IZVORNA PORUKA: I love youu

Zna li neko da li moze biti problem ako djete ne primi mmr pri upisu u vrtic? Cula sam kao gledaju to pa nisam pametna.
Znaci moze se reci dr da necu da mi djete primi tu vakcinu?!

moj imao 11 mjesevi kad je krenuo,znači nije još ni bilo vrijeme da je dobije...niko me ništa nije pitao...to su izmišljotine...neko propagira i na ružan način tjera roditelje da vakcinišu djecu.....
da se razumijemo mi smo sve primili i nastavit ćemo........

Hanady RR -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 22:58:04)

Bože ženo ni u jednoj to nije moguće...
kakve insinuacije...
svašta[sm=zmeden.gif]
Dovoljno je reći ne ne želim vakcinisati dijete, a ne napisati nešto što sutra neko može protumačiti da do toga može doći...

babybaby -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 22:58:49)

Kod nas (BiH) je zakonski obavezno vakcinisati djecu. Kazne su do 2000 KM... Osim nasih strahova, eto, tjera nas i zakon.

Medić* -> RE: vakcine da-ne? (31.1.2014 22:59:41)

O nasoj, BiH. Bez frke. Samo sam htjela na glasiti da dijete ni po koju cijenu ne dam na vakcinisanje, osim u tom krajnjem slucaju da mi zaprijete oduzimanjem. U nasoj "uređenoj" drzavi, to je nemoguce... :-)

To je nemoguce u bilo kojoj drzavi.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>