jasmin -> RE: vakcine da-ne? (20.5.2013 20:32:51)
|
IZVORNA PORUKA: vila_7 E ovako , ovih dana sam istrazivala spletom okolnosti o TETANUSU jer sam propala kroz resetke [sm=smiley36.gif]....uglavnom : U DiTePer vakcini je znaci i vakcina za tetanus koju je potrebno primiti u 3 doze da bi se stekao imunitet koji traje 10 godina. E sad-tetanus bakterija veze nema sa hrdjavim zeljezom,nego se ona zapravo nalazi u prljavstini (pa hajde eto i u hrdji-ali ne striktno), pijesku,zemlji,.....i svaka rana znaci-od guljenja koljena, ubadanje na noz, otvoreni prelom- se zaprlja okolinom i postoji mogucnost da se krv zatruje tetanusom. Ukoliko je dijete ili odrastao covjek ciejpljen antitetanusom zadnjih 10 godina-nema straha od te bakterije i ranu je dovoljno samo ocistiti- ukoliko nije-mora je primiti ( ne mora,ali postoji velika mogucnost trovanja sa jako losom klinickom slikom). E sad-svrha mog posta je - da ocigledno npr ta vakcina ima smisla-jer kad skontam koliko sva djeca padaju ,ozljedjuju se i sl. bas u ranom djetinjstvu i rane im se zaprljaju,..... neda mi se svaki put razmisljati kad oguli koljena-zasto je nisam na vrijeme vakcinisala, ili tek onda trcati da primi protiv tetanusa-isti mi kli..c dodje kad bih garant odmah vec sutra trebala odvesti je - jer evo danas je 2 puta pala s bicikla i ogulila lakat. Dijete svakako kod veće ozljede prima tetanus. Ako je ta već primljena vakcina stvorila imunitet,zašto se onda opet prima kod ozljede? Moji padaju i gule laktove,koljena...ali operem,shodno potrebi stavim dezinfekciono sredstvo i kraj priče.
|
|
|
|