Bancho -> RE: vakcine da-ne? (4.4.2013 16:48:40)
|
Prije svega, pozdrav svima [sm=smiley2.gif] Prijavio sam se samo radi ove teme da kazem koju. Ja sam PROTIV vakcinacija i niko zivi na ovom svijetu me ne bi mogao uvjeriti u suprotno, niti me bilo koji zakon moze natjerati da svoje djete izlazem takvoj vrsti opasnosti kakve su vakcine. Nas mali ima 13 mjeseci i primio je vakcinu kada se rodio i primio je jos jednu kada je imao mjesec dana. U tom periodu supruga i ja smo bili kao i vecina ovdje neinformisani, neiskusni (prvo dijete) i mislili smo da je to nesto sto se mora. Medjutim kako se priblizavala druga vakcinacija (da li je to sa dva ili tri mjeseca, mislim da je u pitanju ova BSG ili neka druga skracenicauser [sm=smiley1.gif] ...ne mogu vise da se sjetim) jednostavno sam se zapitao, zasto moje djete koje je zdravo mora da prima hrpu tih nekih vakcina i to protiv nekih bolesti kojih vec odavno nema na ovoim prostorima. Surpuga i ja smo odlucili da se informisemo i sto smo vise saznavali o tome, sve smo vise bili odlucni da nase dijete vise nikad ne primi vakcinu... i nije. Zao mi je sto je morao da primi i te dvije vakcine ali tu smo krivi mi kao roditelji, jer se nismo prije informisali o ovim zlotvorima. Vidim da se ovdje na forumu konstatno ponavljaju neke price koje nemaju veze sa vezom. 1....Ne bih ja vodila dijete na vakcinisanje, ali sta cu moram takav je zakon... ili ...nece mi dijete upisati u skolu ako nije vakcinisan... - Meni samo nije jasno ko vam puni glavu ovim glupostima? Vas niko ne moze natjerati na nesto sto vi ne zelite. Niti ce vas ko tuziti zbog vase odluke da ne vakciniset_e dijete, niti ce vam neko odbiti upisati dijete u skolu jer nije vakcinisano. Pretpostavljam da se neki za to hvataju, jer su neodlucni pa im je ovo kao slamka spasa eto zakon je takav pa moram...zapamtite NEMORATE. To je drzava donijela zakone cisto da bi opravdala pare koje je potrosila na kupovinu vakcina, pa su zbog toga donijeli zakon o obaveznom vakcinisanju, jer koja je svrha kupovine vakcina ako ih necete potrositi. Znaci, doktori su duzni da sprovode vakcinisanje jer im je drzava tako rekla, a ne jer je to nesto dobro ili korisno. Oni su uposlenici drzave i duzni su to da rade ili otkaz. Svi ce vam oni reci da treba da se djeca vakcinisu, dok u stvarnosti pola njih svoju djecu nevakcinisu. 2. ...mene je svaki put strah kad treba dijete da vodim na vakcinisanje ali ne bih da riskiram da se dijete razboli... - Ja jos nisam nigdje nasao podatak da se nevakcinisana djeca brze ili lakse razboljevaju od vakcinisane. Sve bolesti koje zovemo djecije bolesti i trebaju da djeca odboluju dok su mala (zbog toga se i tako zovu) a ne kad odrastu. Npr. uzmimo zausnjake to je klasicna djecija bolest koju sve vise i vise imaju odrasli a zbog cega? Razlog su vakcine jer kad su trebali da odboluju oni su bili "zasticeni" vakcinacijama i onda sa 30 godina ih fasuju gdje onda postoji mogucnost da dodje do smanjenja plodnosti dok je potpuni sterilitet vrlo vrlo rijedak. 3. ...meni je moja doktorica ili doktor rekao, objasnio... - Ne zelim sve doktore da stavljam u isti kos, ali ih dosta ima koju su sarlatani i kojima je jedini cilj (pogotovo privatnim) zarada, tako da ce vam reci sve sto zelite da cujete. Naravno, ima ih koji su izuzetno strucni ali na nasu zalost takvih je vrlo malo. Njima je sad svima trn u oku sto smo mi "obicni" ljudi sad u mogucnosti (zahvaljujuci internetu) da dodjemo do informacija i da svaku njihovu dijagnozu ili lijek koji prepisu mozemo provjeriti. Ako su nasi roditelji, nase nane, bake, djedovi itd slijepo vjerovali svemu sto doktori kazu, pa mi bar u ovom vremenu kada je lako doci do informacija ne moramo. 4. ...zahvaljujuci vakcinacijama iskorijenjene su bolesti koje su bile prije xy godina... - Ovo je jedna od najvecih lazi koje farmaceutske tvrtke vec decinijama plasiraju kroz medije. Vakcine sa ovim nemaju nikakve veze vec USLOVI ZIVOTA. Bolji uslovi zivota znace i manje bolesti. Zar vi mislite da bi u Africi bilo ovoliko bolescura i smrti (iako se salju tone i tone vakcina) da imaju standard kao mi u Evropi? Ne znam da li znate, ali farmaceutske tvrke uopste nisu duzne da na kutije stavljaju tacan sastav vakcine. Na kutiji se samo nalaze neki osnovni sastojci ali ostali mix sastojaka nije naveden. Potpuni sastav svake vakcine tj. ono sto tacno ona sadrzi zna samo proizvodjac. Kada je bila "navodno" pticija gripa u Srbiju su davali trudnicama inekcije koje uopste nisu bile testirane. Sve ove silne gripe sa kojim nas plase ne nastaju same vec ih neko proizvodi i na njima vrlo dobro zaradjuje. Sta mislite kako su djeca koja su rodjena u ratu prezivjela bez vakcina? Da li su se tada pojavile neke bolescure kojima nas plase ukoliko se nevakcinisemo? Pitajte svoje nane/bake i djedove kako su prezivjeli bez vakcina? Kako ova cigancad prezivi bez vakcinisanja? Ja ne zelim nikog da ubjedjujem u nesto niti da nekom govori sta treba da radi, ja samo iznosim neke cinjenice a svako nek odluci sat je za njegovo dijete najbolje.
|
|
|
|