maja78 RR -> RE: vakcine da-ne? (3.12.2010 17:15:34)
|
Evo je danas izasao tekst u Dnevnom avazu: INCIDENTI Policija intervenirala u Domu zdravlja na Ilidi Otac bebe nazvao doktoricu kobilom Rekla je da smo roditelji sa sumnjom u vakcine i da nece da je otjeramo u zatvor, kaze Nerma J. _ Doktorica negira navode roditelja Nerma J. iz Sarajeva podnijet ce privatnu tuzbu protiv pedijatrice Enise Mulalic iz Doma zdravlja Ilida. Na ovaj cin odlucila se nakon incidenta koji se u utorak desio u ordinaciji. Nerma i njen suprug doveli su bebu na vakcinaciju, ali je pocela prepirka s doktoricom, pale su teske uvrede, a na kraju je morala intervenirati i policija. Trazili savjet Sve se, kako tvrdi Nerma, desilo zato sto je htjela znati nesto vise o vakcini koju je njena beba trebala primiti. - Moj sin zbog produzene zutice i bakterije u nosu nije ranije mogao dobiti vakcinu protiv hepatitisa. Ozdravio je i odnijela sam ga na kontrolu i vakcinaciju. Od doktorice sam samo trazila savjet, jer znam da su neke vakcine obustavljene nakon smrti bebe iz Lukavca. Zeljela sam znati o cemu se radi, a ona je pocela pricati o koristi vakcina, sto je i nama poznato, jer imamo starije dijete - prica Nerma. Dodaje da je doktorica tokom rasprave postala drska i jednostavno je odustala od vakcinacije. - Rekla nam je da smo mi roditelji sa sumnjom i da ne zeli da je strpamo u zatvor. To je vrlo cudna izjava. Ispada da ni ona nije sigurna u vakcinu. Umijesao se moj suprug i poceli su se prepirati. Izrecene su i neke uvrede. Insistirali smo da vakcinise dijete, a ona je trazila da napustimo prostor. Onda smo i mi i ona pozvali policiju - tvrdi Nerma, koja se zalila I inspekciji te upravi Doma zdravlja. Optuzbe za trovanje Dr. Mulalic za nas list kaze da jos vazi obustava vakcinacije djece DTaPer IPV-om i HIB-om. U tu grupu ne spada vakcina koju je Nermina beba trebala primiti. - Odmah su s vrata rekli: „Sta se to desava ovdje? Od vakcina vam djeca ostaju paralizovana i umiru.“ Htjela sam im objasniti o cemu se radi. Duznost mi je da roditeljima kazem koje su prednosti vakcina I eventualne posljedice. Medutim, oni to nisu dozvolili, vec su doktore optuzili za trovanje djece. Onda su trazili da dijete dobije vakcinu - tvrdi dr. Mulalic. Zato sto su iskazali nepovjerenje u vakcine, dr. Mulalic je odlucila da njihovo dijete nece vakcinisati. - Tako bi svaki doktor ucinio. Bebin otac oteo je karton. Kada mi se obratio s gospodo, rekla sam mu da sam doktorica, na sta mi je kazao: „Vi ste jedna kobila i krava.“ Nakon toga pozvala sam policiju - prica dr. Mulalic.
|
|
|
|