Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
ne znam vesela je li, ali ja sam se uvjek zalila na to i ona mi je uvjek pregledala grlic to dobro znam al et bilo je uvjek ok hvala Bogu
Šalu na stranu. Ako je trudnoća uredna, bez kontrakcija, krvarenja, otvaranja, onda nema potrebe za apstinencijom. U slučaju bilo kakvih komplikacija, ljekari preporučuju apstinenciju jer muška sperma može pospiješiti otvaranje grlića, ženski orgazam, kao i stimulacija bradavica mogu doovesti do kontrakcija. Tako da onaj ko ima rizičnu trudnoću ipak ne bi trebalo da rizikuje.
Još jedna koja apstinira 4 mjeseca...i nastavit ću i dalje, a sve je ok. A primjetila sam ako se pipkamo da mene pupa počne da bolucka. Još neko? Pozdrav veliki svima.
prvu T apstinirali svih 9mj zbog dijagnoza prijeteceg prijevremenog poroda a prije toga prijeteci pobacaj
u ovoj T se jedva opustili prvo nismo par sedmica pa sam ja prekinula apstinenciju:))) nadam se da nece biti problema aBd
Bebice 11, koliko mj. trudnoće imaš? Meni niko nije sugerirao ni da apstiniram ni da se upuštam u odnose ni jednom trudnoćom, jednostavno naša odluka.
ma na pocetku smo jos 10sedmica u prosloj T mi nisu govorili al bilo mi je jasno da ne smijem jer sam krvarila,strogo mirovala a sad sam sama procijenila smijem li nije dr nista rekla
Onda se opusti i uživaj Ja nekako ne smijem, kao što rekoh...čim počnem sa zagrljajem, mene stomak podsjeti da ne radim to Možda se i ja predomislim i dragog iznenadim. Hvala ti na odg. Želim ti puno sreće!
Mi u 23 sedmici i moramo apstinirati i dalje jer nisko nosim pa da ne dodje do krvarenja, plasim se da cu zaboraviti kako se to radi nije da mi ne nedostaje al' bebica mi je najbitnija
I meni je prva trudnoca i trenutno nema nikakvih strasnih smetnji , hvala Bogu. Iz pocetka sam imala neke kontrakcije pa mi je tada dr skrenula paznju da mirujem, i da tada izbjegavamo odnose. al sada je sve ok. noooo ne ide nam bas , sto me skroz cudi jer nam je prije bas dobro islo :D mm se morao braniti od mene bukvalno :P al sad ...meni trebaju saaaati da se zagrijem...tacno mene prođe zelja, a mogu zamisliti tek njega hudog... ne kontam. svi govore da je zelja povecana u trudnoci i vlaznost..a kod mene sve obrnuto. :( sve se tjesim proci ce nakon trudnoce...spali smo na jednom sedmicno a i to nekako jedva... pih!
I meni je prva trudnoca i trenutno nema nikakvih strasnih smetnji , hvala Bogu. Iz pocetka sam imala neke kontrakcije pa mi je tada dr skrenula paznju da mirujem, i da tada izbjegavamo odnose. al sada je sve ok. noooo ne ide nam bas , sto me skroz cudi jer nam je prije bas dobro islo :D mm se morao braniti od mene bukvalno :P al sad ...meni trebaju saaaati da se zagrijem...tacno mene prođe zelja, a mogu zamisliti tek njega hudog... ne kontam. svi govore da je zelja povecana u trudnoci i vlaznost..a kod mene sve obrnuto. :( sve se tjesim proci ce nakon trudnoce...spali smo na jednom sedmicno a i to nekako jedva... pih!
spolni odnosi se mogu imati do kraja ako je sve ok s trudnoćom. Jedino o čemu treba voditi računa je da prostaglandini iz sjemene tekućine mogu pospješiti otvaranje
ma tako pise u trudnickoj, super onda, muz ce se obradovat
drage moje, zna li neka, da li su zabranjeni odnosi kada imam skracen grlic maternice...sada je 40 mm Tako pise u nalazima, ja iskreno ne znam ni koje vrijednosti su normalne, al doktorica mi je rekla da bi odma trebala na bolovanje. Za odnose mi nista nije rekla, nit je meni u tom trenutno naumpalo da je pitam.