Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
U mojoj trudnoci je sve hvala Bogu u redu, tako doktor kaze i tako je bilo od pocetka, ali na zadnjoj kontroli (36. sedmica) nam je "zabranio" odnose, iako je sve u redu. Sad sam zbunjena jer stalno čitam o tome kako se preporučuje do zadnjeg dana u urednim trudnoćama. Još kad pomislim da nakon poroda treba čekati još minimalno 40 dana........
O Boze, pa zar je toliko tesko strpiti se par sedmica na preporuku ljekara??? mi sa rizicnim trudnocama se ne hopsamo CIJEEEELU trudnocu i jos tih minimalno 40 dana poslije, pa prezivimo i mi i muzevi. Valjda se trebaju znati prioriteti... Blago li se vama...
E ja sam trpila i cekala i sad stalno muntam M da se sexamo a on bjezi od mene haha Danas ga uhvatim i lagano. Sad me malo strah sta ce biti kad vas citam. 11+5sam
Ne bi trebalo da te boli... Mada, može biti da si malo u grču, kao strah te za bebu tokom odnosa, pa zato boli, a može biti i upala. Prati, ako ti je obilan sekret, neugodnog mirisa (kiselkast) i ima drugačiju boju nego inače, idi ginekologu.
Ne znam sta se desawa. Ima upale,ali nije jaka. Koristila kansen waginalete,pa bolje. :) Bude zelja,jawi se..ali od jednom swe prestane, Unerwozim se,i prekinemo,pocne me i boliti :/ Da li je pametno pokusati i s tim durex gelom?! Citala sam na starijim temama..poziic
Jaaaao meni se mm gadio na pocetku trudnoce ama nisam ga mogla smisliti tek nekad pred kraj sam mogla hopacup :-) i to skroz kratko po nekih 5-6 min i to je to..
Sada, na ulazu u deveti mjesec, fizicki ne mogu imati odnose, jer sam bas zatvorena. Pitala sam doktora za to, objasnio mi je da je to normalno, zbog pritiska bebe i da je najbolje da, kad smo vec do sad izgurali, i nemamo odnos. Zene cesto prokrvare upravo zbog odnosa. Ismijala sam se kad je ispricao da neke zene misle da ce se lakse otvoriti ako imaju odnose do zadnjeg dana... :)
hmmmm sta reci?! mozda ce me neke osuditi , ali ja sam par puta prekrsila doktorovu naredbu jer mi je malo rizicna trudnoca..ne bas puno......medjutim sto vesela kaze , ja bas bas imam zelju , ogoromnu zelju i bolji mi je odnos nego kad nisam trudna hahaha....a u prvoj trudnoci koja je bila uredna imali smo odnose haman do zadnjeg dana,tako se i preporucuje valjda...ali ja to nikad ne slusam, uvijek po svom ......i sad imam neopisiv zelju, mogla bi svaki dan hahahhaha ali moram se pazit barem do sljedece kontrole, da vidimo sta ce dr reci ...ma ko moze nek uziva hehehe.....kome je ko kod mene samo laganini i bice ok ;)
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
Pa nema ko sta suditi bilo kome, samo naredba doktora nije tek tako, ako je rizicna trudnoca i ako imaju bilo kakve kontrakcije u trudnoci dodatne kontrakcije materice koje odnos moze prouzrokovati samo povecavaju mogucnost da dodje do gubljenja ploda.
Prioriteti se trebaju uvijek znati u zivotu, eh sad svako zna za sebe.
dobar dan drage mame, imam pitanje , e ovako da li tokom odnosa moj partner smije svrsit u mene, ja sam u 16 sedmici trudnoce, da li ta sperma moze loše utjecati na nesto, neugodno mi pitati ginekologa pa se nadam da cu ovdje dobiti odgovor:)