Lulu_ -> desert za malisane (18.8.2009 14:09:01)
|
ponukama nekim postovima na forumu sam se zapitala sta vi dajete svojoj djeci za desert, i dali ga uopste imaju? ja smatram da je desert jedan jako vazan dio obroka i naomih ga uvijek ima. mislim da jdecu ne treba kaznjavati time sto nece dobiti desert ako nisu slusala ili ako ne isprazne u potpunosti tanjir , jer iskreno, to moze dovesti i do prejedanja i pretilosti. nikako nisam za da se djeci daju pudinzi svaki dan,monte,cokoladice,joghurti i nastojim da uvijek napravim sama. jer ja sve do neki dan nisam znala da arome koje su u svemu sto dolazi iz kesica i gotovo(puding,monte,muffin,jogurt)ima dodatak arome i da taj dodatak arome sprecava slanje signala sitosti...dakle jedemo i dalje i dalje i kad smo vec siti...starsno ja imam mnostvo recepata djecijih pudinga koje pravim sama,zdravih maffina,mekinja sa vocem i jogurtom i mi ih obozavamo[sm=bravo.gif] dok naomih nije dosla nisam to ni kuhala. imam djecij kuhar IZ MAMINE KUHINJE I TATINE koji je izvrstan. mi cesto jedemo sutliju,griz vakav , griz nakav(sa komadicima voca),snenokle njam njam...mekinje na pari sa pogurtom i vocem(najdrazi desert maqmin [sm=smiley36.gif]),muffine sa zitaricama i vocem i pudinge koje spremam po receptu iz kuhara ... sta vi pravite za desert i dali vam je bitan?
|
|
|
|