Anoniman -> RE: Mali problemÄić sa tetom Äuvalicom! (16.12.2009 11:43:59)
|
enisa_sara, vidim da ti je najveći problem to, Å¡to se beba navikla na tu tetu, a skontala sam da je Äuva tek jedan mjesec. Mislim da to nije dug period, da bi odvajanje od te tete bilo straÅ¡no za bebaÄa.Ne znam koliko je beba stara ali shvati da će ta žena dijelom odgajati tvoje dijete pa samim tim i prenositi na njega neke oblike ponaÅ¡anja i po pitanju higijene. Ja joj ne bih niÅ¡ta govorila, jer, star se konj ne uÄi jahati, a usput bih tražila novu tetu, koristeći iskustvo iz ovog sluÄaja, i onda bih joj dala otkaz. Moja "teta" je bila djevojka iz ulice,22 godine,mlaÄ‘a od mene 3 godine,poznavala joj ja mamu i skontala da su fini.Kad je poÄela Äuvati dijete, ja sam joj rekla, da želim da dolazi kući ujutro, jer beba spava, a kad se obavi presvlaÄenje, doruÄak i sve Å¡to je potrebno, mogu ići i kod nje.Od kućanskih poslova nisam od nje niÅ¡ta zahtijevala, osim, kad doÄ‘em s posla ,da se ne saplićem o igraÄke.Ja sam kuhala za bebu, ali ,ako ona to nije htela pojesti( bolesna, kenjkava i sl.) ona ne bi odustajala od priprema raznih jela, sve dok beba ne bi neÅ¡to pojela.Znala je od svoje kuće doći da mi pokupi veÅ¡, jer se sprema kiÅ¡a.Uvijek sam joj govorila da može jesti ,piti kao u svojoj kući, NIKAD nije niÅ¡ta uzela osim kafe ujutro.Moja curica je pravo voljela, plakala bi kad ona krene kući. I dan danas imaju poseban odnos.
|
|
|
|