Anoniman -> RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! (15.12.2009 23:34:26)
|
Iskreno, nisam mislila da ću se i ja javiti na ovoj temi [sm=smiley13.gif].... Kako sam se nedavno vratila na posao, mog bebija čuva jedna teta koja ima iskustva u čuvanju djece već 10 god. U početku je imala propusta tipa da zateknem B, kad se vratim s posla, ukecanog i prljavog od hrane, ne opere ga dobro pa mu na preponama bude kakice [sm=smiley13.gif], ne maže mu kremom lice (pa mu bude kožica hrapava).... i na to sam odmah reagovala i ona se prilično promjenila [sm=bravo.gif]. U početku sam primjetila da ima problem sa higijenom [sm=hudicek1.gif] pa se ja evo već dobrih 15 dana nerviram i lomim kako da joj skrenem pažnju na to a da se ne uvrijedi (primjetim da se B već navikao na nju). Stvar je u tome što teta poslije doručka, ručka i kafe opere suđe koje koristi (bez obzira što sam 2x rekla da to ne treba da radi jer imamo mašinu za suđe) al ona njega ne opere, imam osjećaj da samo stavi pod vodu [sm=hudicek1.gif], fuj!!! Meni bude zlo kad naletim na šoljicu prljavu od kafe spremljenu u čisto suđe, na viljušku, tanjir [sm=lev.gif]. Ali to nije najgora stvar...... najcrnje od svega je, i užasno mi smeta kad uđem u kupatilo i ugledam wc dasku [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif], prosto mi je nezgodno i napisati..... užas, smeta mi pravoooooo. Ćilmi mi su mi već katastrofa, ukecani bebi kašama i povrh svega dubinski utrljani u iste (pretpostavljam da suhom maramicom čisti pa još dobije kontra efekat [sm=hudicek1.gif]). A ono što me definitivno izludilo je "zamjerka" u stilu kako nisam stigla da napravim prilog uz sarmu pa je ona sama sebi kuhala pire [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]. Jooooooooooj [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Stvarno mi nije cilj da mijenjam tetu, ne želim da pogriješim niti da uvrijedim ženu, stvarno ne želim ali kako da prestane sa svim tim [sm=zmeden.gif] Ne mogu ja "preodgajati" stariju osobu niti mi je namjera al me stvarno interesuje jesam li ja ters i namćor ili fakat sve ovo nije u redu??? Možda griješim, možda se i ostalima slično dešava..... Kakva su vaša iskustva sa tetama po svim gore navedenim "tačkama" hehehehehe čuj tačkama [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|