emma.L -> RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! (12.8.2010 11:25:04)
|
ena23,isti problem imam, ali sa nanom - mojom svekrvom. Kad sam počela raditi 4 mjeseca nakon poroda, nikom je drugom ne bi ni ostavila, iskreno. Ali kako Ema odrasta, vidim da prema nani postaje grozna. Nana je moli da je ujutro umije - Ema bježi i otima se, nanu udari, pa ja uredujem a nana je ljubi, nana je naučila da se trza za stvari a MM joj sada sve za što kaže da je Emino skloni ispred nosa da je kao nauči pameti... Ja ludim od toga. Nana kvari, a mi baba-roge tjeramo je onda sankcijama na plač i izazivamo bunt. Razumijem ja da nane trebaju to raditi/razmaziti, ali smo rekli na početku, ako ćete čuvati, idu naša pravila. Ako ćete vikende i uživanje, a da nađemo nekog drugog za čuvanje, slobodno je razmazite. Ali ti mogu reći nešto utješno - Ema je naučila kome može. Bude mi teško kad pomislim kako se moje dijete ponaša u trgovini s nanom i najradije bi im zabranila kretanje po sličnim mjestima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (mogu zamisliti trke i frke gdje dođu), ali sa mnom se to ne dešava i ne zanima me kako se snalaze dok god se toliko vole i dok god Emi ništa ne fali kad smo odvojene.
|
|
|
|