Anoniman -> RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! (15.5.2010 11:30:24)
|
Ja sam u četvrtak imala ozbiljan razgovor sa svojom tetom. Već sam u ranijim postovima pisala da je počela davati mojoj curici hranu koju MM i ja ne dozvoljavamo. Nakon što sam je upitala za sastojke u hrani koju je ona spremala svojoj kući pa donijela Esmi (Esma je već tri dana imala užasan proliv), rekla je kako je najbolje da mi počnemo tražiti novu tetu, jer smo već počeli njoj tražiti mane. Uspjela sam je uvjeriti da smo mi zadovoljni njom i da moramo razgovorom riješiti sve probleme... a ne čim se jedna sitnica pojavi da prekidamo odnose. Dala sam joj spisak proizvoda koje mi ne koristimo u ishrani, što iz vjerskih, što iz drugih razloga, te je zamolila da ukoliko ona te proizvode koristi u hrani koju kuha, da tu hranu ne donosi Esmi. I dalje je bila ubijeđena da Esmi neće ništa biti od komadića-dva smokija ili čokolade, ali je napokon shvatila da mora poštovati moju i muževu odluku o tome, bez obzira na to što ona misli. Sad je već sve mnogo bolje... ne donosi Esmi kifle i ostalu hranu, već koristi ono što ja skuham. Ako me moja svekrva po nekoliko puta pita smije li Esmi dati BANANU, tražim da i teta poštuje moju odluku o slatikišima i grickalicama... Mislim da to nije previše. Govorila mi je i kako ću, kad budem na raspustu i samam budem šetala sa Esmom po parku, vidjeti da je teško kad Esma plače dok druga djeca jedu čokolade, smoki i ostalo. Rekla sam joj da ja tu situaciju gledam svaki dan, jer Esma, iako jede u 4, hoće opet da jede sa mnom i MM u 5, ne što je gladna, već što voli ona je bez problema, čak i halapljivo pojela bananu... dakle nije čeznula za drugom hranom, samo je htjela da i ona jede nešto. Čak i da MM i ja odlučimo da naša Esma bude vegeterijanac, ona MORA to poštovati, bez obzira na svoja uvjerenja!!!!
|
|
|
|