RE: Zivot u zajednici (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

lady_bubamara -> RE: Zivot u zajednici (28.1.2013 13:59:56)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

vesela : koliko dugo si u braku???

5 godina

vidjela sam vašu sliku na onoj temi najljepši par, vala najskladniji ste par koji sam vidjela (ne mislim na rr-u nego ovako u zivotu uopste) , djeluje mi kao da ste od malih nogu zajedno , super ste mi skrooouz .

jasmin -> RE: Zivot u zajednici (28.1.2013 14:37:42)

IZVORNA PORUKA: ninulina

5 godina

vidjela sam vašu sliku na onoj temi najljepši par, vala najskladniji ste par koji sam vidjela (ne mislim na rr-u nego ovako u zivotu uopste) , djeluje mi kao da ste od malih nogu zajedno , super ste mi skrooouz .

Ih nisi ti nas vidjela,prica k`o iz bajke,jednom princ vidio princezu i gotov [sm=love.gif],a slike...ma k`o iz raja [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif].

lady_bubamara -> RE: Zivot u zajednici (28.1.2013 14:57:28)

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: ninulina

5 godina

Ih nisi ti nas vidjela,prica k`o iz bajke,jednom princ vidio princezu i gotov [sm=love.gif],a slike...ma k`o iz raja [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif].

[sm=smiley20.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

sabinos -> RE: Zivot u zajednici (28.1.2013 17:58:17)

ili zivjeti u zajednici ili placati kiriju/ratu za kredit.drugacije ne ide...
plati pa se klati...

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici (28.1.2013 22:21:25)

pa dugo smo zajedno, od srednje, al inače smo dva različita tipa [sm=smiley36.gif]
no suprotnosti se privlače

hvala na lijepim riječima

Candy -> RE: Zivot u zajednici (28.1.2013 23:07:25)

ne znam nisam pametna sta da kazem... I ja sam u zajednici, za koji mjesec ce biti cetiri godine i vec uveliko radimo na tome da se uselimo u svoje.. E sad: moja svekrva nije uopste losa zena, ne podbada, ne navodi na lose itd. medjutim, zena je skontala da sto bi ona radila u kuci kad moze snaha sve, pa i skuhati za djevera i oprati za njim koji kobajagi ima prizemlje kuce ali dole samo prespava... A ona gleda gdje ce otici, kad ce sjesti za internet i pogledati nesto na tv-u, a izmedju toga svega nekad nesto skuhati, pospremiti i sl. Ja sam neko vrijeme saburala i gledala na sta ce sve to izici, jer ruku na srce ona nije ni bolesna, ni nepokretna hvala Allahu, pa moze uraditi sve, a ja nisam duzna za njenim sinom rintati. Pa sam rekla fino muzu:"Il idemo u podstanare ili cemo rjesavati ovo na drugi nacin". A to kako nam je fino receno da nama tu nema mjesta u buducnosti,poslije masu unesenih para, necu ni pisati... Sada, hvala Allahu pravimo svoje... I neka su svi zivi i zdravi, ali ja ne zelim zivjeti ni sa svojom mamom, pa necu ni sa njegovom...

Galicia -> RE: Zivot u zajednici (28.1.2013 23:45:33)

IZVORNA PORUKA: Candy

ne znam nisam pametna sta da kazem... I ja sam u zajednici, za koji mjesec ce biti cetiri godine i vec uveliko radimo na tome da se uselimo u svoje.. E sad: moja svekrva nije uopste losa zena, ne podbada, ne navodi na lose itd. medjutim, zena je skontala da sto bi ona radila u kuci kad moze snaha sve, pa i skuhati za djevera i oprati za njim koji kobajagi ima prizemlje kuce ali dole samo prespava... A ona gleda gdje ce otici, kad ce sjesti za internet i pogledati nesto na tv-u, a izmedju toga svega nekad nesto skuhati, pospremiti i sl. Ja sam neko vrijeme saburala i gledala na sta ce sve to izici, jer ruku na srce ona nije ni bolesna, ni nepokretna hvala Allahu, pa moze uraditi sve, a ja nisam duzna za njenim sinom rintati. Pa sam rekla fino muzu:"Il idemo u podstanare ili cemo rjesavati ovo na drugi nacin". A to kako nam je fino receno da nama tu nema mjesta u buducnosti,poslije masu unesenih para, necu ni pisati... Sada, hvala Allahu pravimo svoje... I neka su svi zivi i zdravi, ali ja ne zelim zivjeti ni sa svojom mamom, pa necu ni sa njegovom...

NIje losa a ovo sve radi?
Izvini ali je jako losa i lukava osoba. Nadam se da si se trznula i stavila je na mjesto.

ananas_ze -> RE: Zivot u zajednici (29.1.2013 0:04:29)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Izvini ali je jako losa i lukava osoba. Nadam se da si se trznula i stavila je na mjesto.

nije losa, koristi situaciju, sve do jednom

mama x3 -> RE: Zivot u zajednici (29.1.2013 15:36:02)

moj post je iskreno grozan,strasan i brutalan i da zapravo i ne mislim teko, valjda je to afekt na onaj video u kom se obracajuci se bratu kaze....dragi moj brate koji si dao prednost supruzi na MAJKOM ovaj tekst je prije svega posvecen tebi a onda tvojoj supruzi...a zatim se navodi sta je sve majka uradila za sina od trudnoce,porodajnih bolova pa nadalje...a zatim... nadala se starica da ces joj jednog dana dobrocinstvo uzvratiti i hairli snahu kao zamjenu i prijateljhicu dovesti. Strpljivo je straica sve godine mastala o njihovim zajednickim kahvama, ruckovima i izlascima. Nadala se starica da ce konacno da dobije zamjenu i nagradu za sav trud koji je godinama ulagala...e sad ja ovde prepoznam svoju prijateljicu koja je zaista DOVEDENA da svekrvi drustvo pravi a muz odsutan danima, bar da joj to ko zna vec zena rinta a svekrva mahanise.
i kako pise u tom tekstu sin je majci leda okrenuo zato jer snaha nece da ima svekrvu i hoce svoju privatnost. naravno da njegova majka ima mjesto kod njega, i da je ako vec ne iz ljubavi onda duzan da joj dobrocinstvo cini al meni je ovde snaha opisana kao sluskinja. bolje bi bilo da je kakvu zaposlio da majci cisti i pere bar bi platu imala.
valjda je moj post i iz revolta na bezbroj primjera koje znam u kojima je ta snha manja od makovog zrna...
i obicaju i tradicija su jedno ali nekog postovanja i ta snaha zavrijeduje. ok nismo ni mi snahe zlatne naravno da svaka prica ima dvije strane.
ipak on je znao kaga zeni, nije da je brak bas do te mjere mogao da promjeni zenu pa prije je bila dobra a sad se sa njom ni zivjeti ne moze, sad je postala i razmazena i lijena i rasipnica i neuredna ....

haj da zavrsim...zao mi je onih kojima je moj g,s i b post izazvao probavne,mentalne i kakve vec ne smetnje.

Mirkica -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 8:58:06)

Candy neka vam je sa srecom da zivite u miru i rahatluku sto bi se reklo.

jasmin -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 10:30:51)

IZVORNA PORUKA: Galicia

IZVORNA PORUKA: Candy

Nije losa,samo je probala da se provuce. Candy je trebala odmah rijesiti situVaciju.

aazra -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 12:45:55)

IZVORNA PORUKA: mama x3

moj post je iskreno grozan,strasan i brutalan i da zapravo i ne mislim teko, valjda je to afekt na onaj video u kom se obracajuci se bratu kaze....dragi moj brate koji si dao prednost supruzi na MAJKOM ovaj tekst je prije svega posvecen tebi a onda tvojoj supruzi...a zatim se navodi sta je sve majka uradila za sina od trudnoce,porodajnih bolova pa nadalje...a zatim... nadala se starica da ces joj jednog dana dobrocinstvo uzvratiti i hairli snahu kao zamjenu i prijateljhicu dovesti. Strpljivo je straica sve godine mastala o njihovim zajednickim kahvama, ruckovima i izlascima. Nadala se starica da ce konacno da dobije zamjenu i nagradu za sav trud koji je godinama ulagala...e sad ja ovde prepoznam svoju prijateljicu koja je zaista DOVEDENA da svekrvi drustvo pravi a muz odsutan danima, bar da joj to ko zna vec zena rinta a svekrva mahanise.
i kako pise u tom tekstu sin je majci leda okrenuo zato jer snaha nece da ima svekrvu i hoce svoju privatnost. naravno da njegova majka ima mjesto kod njega, i da je ako vec ne iz ljubavi onda duzan da joj dobrocinstvo cini al meni je ovde snaha opisana kao sluskinja. bolje bi bilo da je kakvu zaposlio da majci cisti i pere bar bi platu imala.
valjda je moj post i iz revolta na bezbroj primjera koje znam u kojima je ta snha manja od makovog zrna...
i obicaju i tradicija su jedno ali nekog postovanja i ta snaha zavrijeduje. ok nismo ni mi snahe zlatne naravno da svaka prica ima dvije strane.
ipak on je znao kaga zeni, nije da je brak bas do te mjere mogao da promjeni zenu pa prije je bila dobra a sad se sa njom ni zivjeti ne moze, sad je postala i razmazena i lijena i rasipnica i neuredna ....

haj da zavrsim...zao mi je onih kojima je moj g,s i b post izazvao probavne,mentalne i kakve vec ne smetnje.

Da, ovakvih svekrva zasigurno ima...ali iskreno ni ja ne bi NIKAd odabrala muskarca kojemu "braća" govore kako će se odnositi prema majci, zeni, djeci..to je do čovjeka i do osobe. Hoću reći ovo pismo teško da moze biti upućeno nekom inteligentnom muškarcu...Isto vazi i za osobu koja ga je sastavila...[sm=smiley1.gif]

Ali, ipak ni u šali ne bi rekla da "idealan nema majku"..šta ja znam ko moze čitati ove moje postove, nekad...a i u zivotu se sve vraća, vjerujem da ima momaka koji slično razmišljaju (ili u afektu) kada su zene u pitanju, a niko od nas ne zna kakvog će partnera - partnericu naše dijete sutra odabrati...[sm=smiley1.gif]

jasmin -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 15:27:08)

azra ovo pismo je sigurno sastavila zena koja jos nema sveki [sm=smiley36.gif].
Ja ga nisam ni gledala do kraja,kosi se s vjerom u dost` stvari pa mene i ne zanima.
Imaj dobre argumente za ono sto pricas. Davno smo ga komentarisale na temi svekrve,i trazila sam da se obrise,jer se poziva na vjeru,a vjera ne zaduzuje zenu da sluzi roditelje muza,i vjera stiti privatnost i intimu pojedinca i zajednice,bracne posebno.

Mirkica -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 15:35:18)

eeehh ja ovo moram ispricati jeste da je vise za temu svekrve ali et radio ovog pisma od sestre ovdje cu :)).

Sjedimo mi sa jednom zenom fina zena "muslimanka" i tako ona ce ti u po price "nisu sve snahe iste , kakva je ona nasa mi za bajram se sve iskupile sa muzevima ( njih 5 sestara) na Bajramski dorucak kod mame a ona je odvela brata kod svoje mame [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] e kad to cuh kad ne padoh i kaze njoj sada moja jetrva pa doslo je i vas 5 kod mame sa muzevima hahahah usuti zena .

SailorMoon -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 15:38:21)

Ja ga nisam ni gledala do kraja,kosi se s vjerom u dost` stvari pa mene i ne zanima.
Imaj dobre argumente za ono sto pricas. Davno smo ga komentarisale na temi svekrve,i trazila sam da se obrise,jer se poziva na vjeru,a vjera ne zaduzuje zenu da sluzi roditelje muza,i vjera stiti privatnost i intimu pojedinca i zajednice,bracne posebno.

Jasmin to i jeste najveci problem Bosne da tako kazem. Da se vecina nekih glupih OBICAJA prepisuje vjeri. Eto po islamu je da snaha bude sluga sveki. Eh po vjeri to nije, to je samo nas stari zaostali obicaj koji veze nema sa vjerom. Ali je najlakse naci izgovor sa vjerom.

Ja video isto nisam do kraja sagledala jer mi se kosa dize. Moja sveki poprilicno ima ovakve misli.
Ona je mene kratko iza udaje pitala zasto moj babo pravi toliku kucu u SA, zemljista na selu itd kad nema sina. Gdje sam joj samo rekla na to da su moji dedi rahmetli obadvojica imali po 2 sina i po 2 kcerke i svoj djeci su jednako ostavili (u ta doba) i da moj babo to ostavlja svojoj djeci nebitno kod su spola. To je nju sokiralo. Ili kao snaha netreba da gleda vise svoju fameliju jer se udala. S time ostavlja svoje i ide muzevim i sve njihovo poprima. Gdje sam joj ja rekla da mi je zao ali da takve snahe ona nema. I masu takvih ispada je tu jos bilo....

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (30.1.2013 15:40:32)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (30.1.2013 15:44:11)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Nedi -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 15:44:43)

Ne kontam što se ova tema zove Život u zajednici jer tu 'života' najmanje ima[sm=smiley36.gif]

Meni Zajednica-jadnica mnogo bolje zvuči[sm=smiley36.gif]

SailorMoon -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 15:46:43)

IZVORNA PORUKA: Nedi

Meni Zajednica-jadnica mnogo bolje zvuči[sm=smiley36.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jasmin -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 15:53:58)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Stvarno?
Nisam nikad ulazila u dublje razmišljanje ali jednom pročitah nešto tipa da žena treba da mužve roditelje gleda kao svoje(što je, je li, nemoguće) pa me sad ovo zaintrigiralo.

Naravno da ne. Cak po misljenju tri mezheba nije duzna ni muza sluziti [sm=smiley1.gif].
Mada se bracni partneri svako trebaju medjusobno potpomagati,sto je logicno.
Ali roditelji,muz svoje,zena svoje. Prema njima (muzevim) smo duzni kao prema svakom drugom insanu,lijepo i pristojno ponasanje uz postovanje i to je sve. Ostalo je dobra volja.

Mirkica -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 16:03:25)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Mirkica

eeehh ja ovo moram ispricati jeste da je vise za temu svekrve ali et radio ovog pisma od sestre ovdje cu :)).

Sjedimo mi sa jednom zenom fina zena "muslimanka" i tako ona ce ti u po price "nisu sve snahe iste , kakva je ona nasa mi za bajram se sve iskupile sa muzevima ( njih 5 sestara) na Bajramski dorucak kod mame a ona je odvela brata kod svoje mame [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] e kad to cuh kad ne padoh i kaze njoj sada moja jetrva pa doslo je i vas 5 kod mame sa muzevima hahahah usuti zena .

A čemu ovo muslimanka pod navodnim znacima[sm=zmeden.gif]
Jel mi to znamo kakav je ko u duši i koliki je vjernik i je li stvarno 'fin'?
Mislim da ne idemo u debatu sad...al baš me nervira kad neko napiše 'vaka 'naka a glumi da je vjernica(ne bitno koje vjere).

sto me bona napadas :))))) haman te hormoni drmaju :)))

stavila sam pod znacima navodnika jer to nisam ocekivala od nje cak sto vise ocekivala sam samo tople rijeci :))))))

muaaa -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 16:07:21)

Ma otkud vam to da nije duzna gledati muzeve roditelje kao i svoje.Ja ovo nerazumijem...a ko ce gledati roditelje kad onemocaju,kad padnu ana postelju,jer se desava.Zar nije receno roditelju nesmijees reci ni "uh" a kamoli nesto drugo...ja ovo nerazumijem

Mirkica -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 16:11:19)

IZVORNA PORUKA: muaaa

Ma otkud vam to da nije duzna gledati muzeve roditelje kao i svoje.Ja ovo nerazumijem...a ko ce gledati roditelje kad onemocaju,kad padnu ana postelju,jer se desava.Zar nije receno roditelju nesmijees reci ni "uh" a kamoli nesto drugo...ja ovo nerazumijem

svako je duzan svoje roditelje da gleda . DUZAN sve ostalo je sevap ako uradis .

jasmin -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 16:11:59)

IZVORNA PORUKA: muaaa

muaaa,ne smijes svom roditelju reci ni `uh`.
Ali jednostavno nisi duzan nicijim roditeljima ciniti dobrocinstvo osim svojim. Jedno je dobra volja,drugo je duznost.
Ako propustis duznost,bices pitan i ako Allah htjedne,mozes biti kaznjen.
A za dobru volju ces,ako On htjedne,biti nagradjen,a ako izostavis neces biti kaznjen.
Zasto je ovo nejasno,kako ces biti isto duzan ciniti onome ko te rodio i o tebi brinuo cijeli zivot,kao onome ko nije [sm=zmeden.gif].
Svako dijete svom roditelju.

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici (30.1.2013 16:14:36)

Ako cemo mak na konac, Muaaa, nije duzna, ali gdje je tu ljudskost i ljubav da muza ne ucinis sretnim.
Ja bih zbog svog spokoja mnoge stvari uradila, a ako dodamo jos i na to da cemo uciniti sretnim i muza...iako nisam duzna

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>