Suzana
|
Šta da vam kažem... I moji su mali kmekavci, također, sve mogu trpiti, ali kad mi kmeče bez razloga, ja odmah zablokiram, to me baš nervira - poludim! Našla sam se u raznim postovima, npr. acudese gdje kaže da je popustljiva majka - mislim da i ja imam te osobine, a s druge strane, nekada i meni dođe kao i mišuru, pa kad vrisnem staklo puca. Uglavnom... sve je ovo normalno. Hajde da vam ja napišem zanimljivost na ovu temu. Mak obožava ljulju i zove je ija. Dugo, dugo, ja im obojici govorim da ih mama voli najviše na svijetu, i onda ih i pitam "ko voli najviše na cetu" oni odgovaraju "mama". Kad, ima i mjesec i po (od kako je Mak poludio za ijom), pitam ja njega jednom "ko voli najviše na cetu", kaže on "ija". Valjda je on u svojoj glavici skonto da iju/ljulju pravo voli. Uglavnom, od tada ide zezancija, MM i ja umiremo od smijeha i stalno ga pitamo "ko voli najviše na cetu" (mog Edija i dalje mama voli najviše na cetu a ne ija ) a on odgovara IJA i umire sa nama od smijeha - medo je neviđeni. Uglavnom, šta će ti biti. Neki dan je uhvatio TV (plazma je, pa je pravoooooooo lohotna i opasna, to nam je dever) i drma je, MM skoči pred njega, zagalami, kad Mak, prepao se i poče da viče IJA, IJA, IJA. Mi nismo sebi mogli doći, sakrili se i umrli od smijeha. Zamislite slatkiša, on je skontao da nas riječ IJA nasmijava i mudrica hoće da mu se tata odljuti. Uglavnom, to sada stalno radi kada napravi neki belaj i kad ga počnemo ružiti... I mi se krijemo, jer nam bude PREEEEEESMIJEŠNO... Trudimo se ostati ozbiljni i dalje biti ljuti i ružiti ga, a najradije bih ga pojela. Eto žene, valja ih odgojiti ispravno... To je najteži posao, jelte...