Anoniman -> RE: Da li se desi da naprosto izludite?? (13.7.2009 21:24:49)
|
draga sarayka, budi sigurna da nisi jedina... ja imam curicu od 5 godina... poprilicno je svojeglava i jako je ljuta, ali isto tako je i vrlo razumna... za svoj uzrast je jako inteligentna... kad joj nesto ne odgovara, ama da se na glavu posadim, nema sanse da promijeni misljenje... ali to sam dozvoljavala do skoro kada sam shvatila da ona u stvari sve razumije... inace od rodjenja sam se ponasala prema njoj kao prema velikoj curi, tako da joj o svemu pricam, sve joj objasnjavam i razumije me... a primjetila sam da i na nju utice vrijeme... kada je ruzno vrijeme ona je katastrofalna... dok je bila malo manja, kao kaznu sam koristila prutic.. priznajem... ali samo ako bi nesto jako zgrijesila kao npr. kad mi je slomila naocale iako sam joj ponovila x puta da ih ne smije dirati, ili kada mi je pobjegla iz kuce vani... danas, npr. sve se svodi na to koliko ona slusa toliko i dobije... fino sam joj objasnila da ce dobiti ono sto zasluzi, a da se zasluge ne odnose samo na poklone, vec i na kazne... a sto se tice pitanja "da li se desi da naprosto izludim", eh draga moja, nekad imam osjecaj da se jedva suzdrzim da je ne prebijem... pomislim da cu poludjeti od njene vriske galame skakanja... ali u takvim situacijama kada mislim da cu puci, sjetim se svoje sestre koja je izgubila kcerku od 4 godine, pa pomislim sta bi ona na svijetu dala samo da joj je ostala i skakala i vristala i galamila... tad se smirim i zahvalim Bogu pa je ona meni ziva i zdrava... a procice i to njeno nemirno ponasanje...
|
|
|
|