sretna_mikica
|
Anandi hvala na dobrodoslici i lijepim zeljama,iskreno se nadam i da cemo obje a i sve forumasice koje to zeljno ocekuju sto prije ostvariti Ovako pocinje moja prica sa hipo:posto sam zdr.radnik,radim u bolnici slucajnim vadjenjem krvi otkrila sam hipo,to je bio 11.mjesec 2015, tsh 6,6,ft4,ft3 i Anti TPO uredni i dobivam dg.subklinicki oblik hipotireoze,bez th jer vel mi puno je bitniji ft4 i ft3,i da je mozda tsh povecan trenutno od stresa jer sam bila u periodu pred udaju .Uradim kontrolu u januaru i tad je tsh 8,2 i napokon dobivam th letrox 1x 25 svako jutro.To je bio nalaz dr.nukelrne medicine.Po preporuci odem i kod dr.endokrinologa da cujem misljenje,ostavlja me i ona na toj istoj terapiji i posto sam rekla da sam u braku i da planiramo bebu ,tad mi predlaze da uradim spolne hormone 5.dan ciklusa i ponovim hormone stitne.Te vrijednosti sam ti napisala u prvom postu s tim da sam zaboravila reci da je bromergon ukljucen jer dr.kaze da je ipak bolje kad su nize vrijednosti prolaktina ,moj je tad bio 405.Tsh pao na 6,0 i malo mi je povecala terapijiu,I dan 25,II dan 50 i tako naizmjenicno.Za siofor mi je rekla da je on terapija kod PCOS i da blagi disbalans izmedju fsh i lh upucuje na to,i da se u svijetu koristi kao th za PCOS bez obzira na insulin i glukozu.Citajuci monoge portale vezano za to,vidim da sve vise ljekara pcos lijeci upravo sioforom.Krajem marta imam kontolu tsh pa vidjet cemo kako ide sa novom dozom letroxa,ja se dobro osjecam,iskreno tek sad vidim da su neki simptomi bili prije prisutni al sve sam prepisivala stresu na poslu i prepremama za brak.U braku sam 3 mjeseca,radimo na bebi i nadamo se dobrom ishodu,sto se tice ciklusa,redovni su na 30dana,zadnja kontrola kod ginekologa bila ok,papa nalaz uredan,cak se potrefio period ovulacije i doktor jasno vidio primarni folikul.Sorry ako sam oduzila,krace nije moglo Kako ide tvoja borba,jel uzimas jos nesto osim letroxa i siofora ? Lijep pozdrav
|