el_sa
|
Evo da i ja razmijenim iskustvo vezano za ishranu. Ja se trudim maksimalno da se pridrzavam rezima ishrane. Nekako pokusavam iskombinovati ugodno s korisnim. Npr sto se tice slatkisa, to sam totalno izbacila osim crne cokolade, i to one s min. 75% kakaa. To se smije, endokrinolog je potvrdio. Ostalo nista. Cak ni pahuljice za dorucak jer sam citala da su one pune secera i nisu bas tako zdrave kako ih predstavljaju. Nutelu, kolace i sl. ja sam izbacila totalno. Takodje, pokusala sam sa integralnom rizom ali ona je jako neukusna, pa eto bijelu rizu pojedem s vremena na vrijeme jer, kao sto vec gore navedoste, zimi ne znas vise sta da jedes pa eto priustim to. Ja recimo jedem voce, za uzinu, najcesce narandze, jabuke, ananas, grejp, kivi itd a bananu 1-2 sedmicno. Izbjegavajte cijedjene sokove, zapravo njih se ne smije nikako, to mi je dr Zelija rekla. Ja recimo, najvise jedem ribu ( mada mi se zgadila ), na sve nacine ( ledove pohovane filete, rio mare, sardine, przenu ribu itd ). Voce ide 2h nakon dorucka i rucka. Za rucak ( ako se to moze nazvati ruckom na poslu ) pojedem nesto od mlijecnih proizvoda ili neko meso ( uz jogurt ili caj, zavisno sta jedem ). Za veceru ( oko 18h ) jedem nesto kuhano ( povrce, meso i sl ) i nakon toga vise nista ne jedem, Ne smije se jesti voce nakon vecere, i to mi je strogo naglaseno. Uglavnom, trudim se i kad kupujem namirnice da prvo gledam da li ima i koliko ima secera pa tek onda uzimam. Ja sam za 3mj smrsala 10kg i sad sam na normali. Hljeb pojedem uz poneki obrok a inace sam i njega izbacila, pogotovo ako jedem rizu ili krompir. I da...kupujem razev vecinom. Eto, ovo sam podijelila da bih drugim zenama olaksala pogotovo onim koje tek trebaju da krenu s ovim rezimom ishrane. Ono sto mene sad zanima je: Da li se ikome od vas desavalo da umjesto menstruacije dodje neko oskudno krvarenje od par kapljica i neki smedjkasti iscjedak koji je takodje vrlo oskudan i traje nepuna dva dana i prodje??? Inace mi je kasnila nekih 18 dana i onda se to pojavilo i proslo. S tim je otisao i sav PMS koji je prethodnih dana bio tu.
< Poruku je uredio el_sa -- 5.2.2015 10:51:43 >
|