leptirica2606 -> RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete (24.10.2014 12:59:55)
|
IZVORNA PORUKA: el_sa Pozdrav svim forumasicama koje dijele isti problem, IR [sm=smiley1.gif] Ja sam na metforminu vec nekih 15ak dana. Osim gubitka apetita i povremenih mucnina, sve je ok, Zanima me nakon koliko vremena od pocetka uzimanja terapije ste dobile menstr.? Imam cesto bolove kao da cu dobiti, cak i neki smedjkasti iscjedak ali nista jos od M. Sto se dijete tice, pomalo sam zbunjena sta jesti a sta ne ( osim bijelog brasna, secera i sokova- to znam ). Zanima me da li smijem koristiti pravi med ( ne pretjerano, po jednu kasiku )? Nasla sam na netu razlicite odgovore, negdje pise da se smije jesti a negdje pise da ne smije. Sta preporucujete za jelo, posebno na radnom mjestu? Draga el_sa Dobrodosla na forum, želim ti od srca da brzo zabebiš aBd kao i svima nama. Koliku dozu metformina piješ?? Što se tiče ishrane možeš me slobodno kontaktirati preko PP da druge žene ne zamaram s time, i ja se s istim problemom borim i tražim bilo koga s kim mogu da razmjenim iskustva. Mislim da med ne smije da se koristi, jer i na netu sam nasla da ima visok GI, a sad za prirodni neznam. Tata moj drzi pcele pa eto imam najbolji med al ne smijeg da ga jedem [sm=smiley13.gif] Mislim da ishrana treba da ti bude sve sa niskim GI, malo pročačkaj na netu a i ja ti mogu poslati linkove preko kojih sam ja učila sta smije a sta ne . i naravno VJEZBANJEEEEE i ja ga mrzimmmm al sta ces, kazu to bolje regulise inzulin od samih tabeleta
|
|
|
|