AAvalon -> RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete (5.12.2013 11:23:53)
|
IZVORNA PORUKA: sretna_mama Naravno da se ne noze izlijecii, jer svako ima, kako secer, tako i inzulin, znaci on se ne moze ukinuti, nego drzati na normalnom nivou.. Ko zna otkad je i meni ako visok, samo znam da sam se udebljala bas, a svi su me provocirali koliko zderem, jer zaista volim kuhati u svako doba dana i noci, ali uvijek sam od sviju manje jela, cak su mnogi puno vise jeli, a na meni zvono je sam nagurala do 108kg.. Pokusavala sam sa dijetom, ogranicenjima i nista.. Sad zaista pazim, secer mo ne pada na pamet, ubijedila sam se da mogu bez njega, vrlo malo i solim, jer mi je i pritisak povisok i pijem tbl.. Ali dr.mi rece, budem li pazila na sve to, rijesit cu problem 100%, znaci vrijenost inzulina past ce na normalu.. Cvrsto se vodim tim dogovorom s dr., cak sam i kontrolu za 3mj trazila, jer zelim da budemo u kontaktu i dogovoru, a nalaz tezistencije necemo prije 6mj. raditi.. Najveca sreca je sto me moja ginekologinja poslala taj nalaz da radim.. Jer iskreno u okruzenju zaista nikog ne znam da je taj test radio i da s tim problema ima.. A ko zna otkad je i kod mene prisutan.. Na ovo mozemo uticati i trebamo sve od sebe dati.. sretnamama, zaista ne bi bilo lose da uz sve ovo ubacis i fizicku aktivnost, koja sama po sebi smanjuje inzulinsku rezistenciju celija... ne znam sa kojim ljekarom si se savjetovala za dijetu, ali to je jako bitno da porazgovaras sa nekim ko je endokrinolog, a ne ljekar opste prakse. jer nije fazon samo u izbacivanju secera, nego svih jednostavnih karbohidrata sa visokim glikemijskim indeksom i pravilnim balansom karbohidrata i proteina. ja mislim da doktori opste prakse npr. nemaju pojma da je za nas gore pojesti mrkvu nego sladoled [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|