|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete
7.7.2013 23:27:18   
narin3
IZVORNA PORUKA: malena ze

I kod mene je pcos i neredovne menstruacije i pijem 3*1 i to od 850 mg,dakle ako ti je doktor propisao tako,to je to.Moguce da budes imala mucnine i proliv dok se organizam ne navikne.Ja ga dobro podnosim od pocetka.Neka ti je sretno!!!user posted image

Pa kod mene je inzulin na prvom vađenju na tašte, bio 109, što je u ref vrijednosti, a nakon što sam popila glukozu, bio je preko 700, pa sad, da li je to ok?
Ja se nikako ne razumijem u te stvari...a glukoza je bila 6,4, a poslije uzimmanja glukoze, bilo je 7,5, pa mi tu izgleda glukoza, uredno...jer je logično da će biti povišeno, nakon uzimanja, bilo čega...
Koliko dugo ti koristiš terapiju i koliko se trudite?
Hvala ti puno...i tebi sretno...  user posted image

O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih..(El Bekare 153)

(odgovor članu malena ze)
Neposredna veza do poruke: 401
8.7.2013 8:31:15   
M kao Mama
inzulin od 700 nikako nijeuredu, jer po parametrima čini mi se da je 164 gornja granica,

ja sam a sioforu četvrta godina i ne pomišljam da prestanem, jer mogu zamisliti šta bi mi se desilo da ga ne pijem, pila ga i u trudnoči i dok sam dojila, umanjenju dozu ali pila sam,

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 402
8.7.2013 13:27:46   
amarela82
ja sam pila siofor 2 godine i ovaj mjesec prestala...
Narin nadam se da ces ga ti podnositi dobro i da ces uspjeti ostvariti user posted image uz njegovu pomoc. ja sam imala jednu trudnocu nakon godinu dana terapije sioforom i stimulacijom klomifenom ali nazalost bio je mised sa 11 nedelja. ne znam ko te vodi od doktora ali informisi se jer siofor treba piti sa nekom stimulacijom jer je to dobitna kombinacija za PCOS.
sretno sa terapijom

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 403
8.7.2013 22:52:18   
narin3
IZVORNA PORUKA: mama_alma

inzulin od 700 nikako nijeuredu, jer po parametrima čini mi se da je 164 gornja granica,

ja sam a sioforu četvrta godina i ne pomišljam da prestanem, jer mogu zamisliti šta bi mi se desilo da ga ne pijem, pila ga i u trudnoči i dok sam dojila, umanjenju dozu ali pila sam,

Pa jeste gornja granica 164, ali, je li to granica, koja se radi na tašte...ili?
Meni je skočio nakon uzimanja one čaše preslatke vode...

O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih..(El Bekare 153)

Neposredna veza do poruke: 404
8.7.2013 22:56:48   
narin3
IZVORNA PORUKA: amarela82

ja sam pila siofor 2 godine i ovaj mjesec prestala...
Narin nadam se da ces ga ti podnositi dobro i da ces uspjeti ostvariti user posted image uz njegovu pomoc. ja sam imala jednu trudnocu nakon godinu dana terapije sioforom i stimulacijom klomifenom ali nazalost bio je mised sa 11 nedelja. ne znam ko te vodi od doktora ali informisi se jer siofor treba piti sa nekom stimulacijom jer je to dobitna kombinacija za PCOS.
sretno sa terapijom

A zašto si ga ti, draga Amarela, prestala pit, ako ti je pomogo da ostvariš trudnoću...i zašto si ga uopće pila...je li kod tebe nešto povišeno?
Hvala ti puno na lijepim željama...i ja tebi također, od srca želim, da uspiješ u tome što želiš...

(odgovor članu amarela82)
Neposredna veza do poruke: 405
9.7.2013 7:50:42   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: narin3

IZVORNA PORUKA: mama_alma

Pa jeste gornja granica 164, ali, je li to granica, koja se radi na tašte...ili?
Meni je skočio nakon uzimanja one čaše preslatke vode...

ivini, ali ja tebe ne kontam, jel ti isliš da je 700 ok, sve i da razmišljam ko ti da je pod opterećenjem puno je, za moj pojam, ja sam siofoor počela piti zbog hipoglikemije, ali mi je neočekivano pomogao da ostanem u drugom stanju, a za tih 13 mjeseci dok nisam zatrudnila o kilama dole da ne govorim, u oktorbu će biti pune tri godine kako sam na terapiji ma i ne pomišljam da prestanem, jer nalazi koje radim kvartalno to ne dozboljavaju

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 406
9.7.2013 9:51:44   
lavsaturn
Amarela 82
Izvini jedno pitanje za tebe, da li si pila siofor za vrijeme trudnoce?

Pisala sam o svojim problemima na temi dr.Sibincic.
Imala sam do sada pet trudnoca ( spontani u 4 ned., u 20 ned., u 7 ned., vanmatericna-odstranjen desni jajnik i jajovod i prije 15 dana u 11 ned.Ova zadnja trudnoca ostvarena vantjelesnom )Borba za potomstvo traje 9,5 godina.
Nije mi problem ostati trudna, iako imam PCOS i imam viiiiisssssak kg.Desava mi se to da kada ostanem trudna odma od 4 ned.pocnem krvariti i plod odlazi spontano ( i trudnoca od 20 ned.je bila zestoka borba, krvarenje, mirovanje, pa opet dani za laganu setnju i tako sve u krug, a na kraju je krvarenje pobijedilo, krenuo porod i to je toOdbili uraditi PH), a kod zadnje trudnoce utvrdjeno je da sam pozitivna na trombofiliju-MTHFR heterozigot.I ovaj put sam posla krvariti uoci bete, propisu mi progesteron, inekcije Fragmina, poslije 15 dana Fraksiparin, strogo mirovanje i sve je bilo uredno i sve se razvijalo u pravom smjeru, medjutim kad sam dosla na zadnju kontrolu utvrdjeno da je plod zamro.Nezna se zasto, uradjena odma kiretaza isti dan, a odbijena sam na trazenje da se uradi PH.
M su prije bile neredovne, u tri mjeseca dobiti ili nedobiti, a poslije svakog spontanog imam koliko toliko redovne ( 30-40 dana ).Posto imam jedan jajnik imam i s njim problema.Prosle godine nije bilo mjeseca a da nisam imala cistu.Zbog posljedice vanmatericne mi je predlozena vantjelesna.Zbog godina i zbog problema koje imam sa trudnocama predlazu mi da vec nakon 6 mjeseci krenem u ljubavni pohod zatrudnjivanja.A meni to bas nesjeda jer neznam uzrok gubljenja ploda.

Imam pitanje za sve vas koji pijete siofor i koji ste upuceni u to malo vise nego ja, da li je moguce da je doslo do uginuca ploda zbog OGTT ili inzulinske rezistencije.Otisla sam i do endokrinologa, cisto informativno i po savjet.Naredio da moram smrsati, dao savjete za dijetu.Predlozio da uradim OGTT i inzulinsku rezistenciju, posto u porodici imam dijabeticare ( niko me do sada na to nije upucivao )Imam jak donji stomak ( ogroman slauf ), kaze da se hormoni tu gomilaju i mnogo drugih stvari.Na kontrolu svom ginekologu narucena tek iduci Pon.

Izvini te na ovako dugom postu.

Neposredna veza do poruke: 407
9.7.2013 10:22:47   
ena0002

IZVORNA PORUKA: ena0002

sta znam ja bih se ipak savjetovala sa dr koji ti ga je propisao...jednostavno kazes da ne zelis da ga pijes i cao....ja sam pila Fordex i u toku trudnoce dr mi ga je postepeno smanjivala da bi na kraju ukinula skroz...a znam slucaj covjeka koji ga je pio zbog secera i dosta je radio na regulisanji ustog i kad mu se ustabilio sam sebi ukinuo tablete...e sad opet kazem ja bih se posavjetovala sa dr

Draga Ena, a jesi li ti pila te tablete, zbog šećera, ili?
Znam da si zatrudnila poslije njihovog uzimanja, ali jel bio veliki razlog, mislim, je li ti bilo nešto povišeno, pa si ih pila?
Ja bih trebala piti Siofor 3 puta dnevno od 480mg, pa mi nije jasno smijem li tako veliku dozu odjednom početi koristiti, jer mi nije šećer povišen...Nisam kod dr. Velije, pa me interesuje kako si ih ti pila i zbog čega, jer meni ova moja dr. nije ništa objasnila...samo mi je rekla, da ih tako pijem i da vježbam i hranim se zdravo...
Mene sad to kopka, ne znam smijem li ih pit...a tako želim i smršati i zatrudniti...imam pcos i ne redovne menstruacije...
Bila bih ti zahvalna, ako bi mi mogla malo pojasniti te stvari, oko fordeksa i siofora...

Secer mi je bio OK.....radila sam OGTT i IRI...OGTT je bio OK....cak je i IRI bio manje vise OK...pocetba i zadnja vrijednost su mi bile u okviru ref vrijednosti....ali je u sredini bilo odstupanja...a dr je rekla da je to uredan nalaz...ali eto odlucila se da probamo malo poboljsati ovulaciju sa tim tabletama....i mjesec dva prije nego sto sam zatrudnila skoro da sam izbacila slatko...narocito prije ovulacije.
Ja sam pila Fordex 500 ali po pola tablete 2x....pretpotavljam da je tebi prospisana ova doza zbog nalaza OGTT i IRI.
Napisi nam sve te vrijednosti kakve su ti bile....700 i meni djeluje puno

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 408
9.7.2013 10:25:54   
ena0002
evo mog nalaza:
vrijeme: 0 30 60 90 120 180
glukoza:4,9 6,5 4,9 4,0 4,5 3,7
inzulin: 43 486 480 222 86 25

Dr je rekla da nalaz nije los ali eto da probamo sa tabletama

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 409
9.7.2013 10:29:47   
ena0002
Lavsaturn ako imas trombofiliju moguce je da je to uzrok spontanih....posalji pp Levi ona ce ti reci sta sve pije od lijekova.....heparin i clexan izmedju ostalog....a ja sam nastavila piti siofor i kad sam ostala trudna i to istu dozu prvo tromjesjecje pa mi je kesnije dr smanjivala da bi na kraju ukinula.....a kad sam je pitala da mi odmah to ukine kaze ne smije jer zna doci do spontanog.
Jako mi je zao sto si sve prosla...vidi malo sa Levom ona je je bas u to pucena

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 410
9.7.2013 11:00:16   
M kao Mama
Lavsaturn i ja mislim da su promblem trombofilija, baš neki dan sam upoznala ženu iz busovače, tri puta je imala spontati zbogantitjela, nikada nije ni znala da to postoji, a ima sina od 9 godina, kaže da nakon poroda nije primila nikakvu injekciju i slično.

što se tiče siofora i trudnoće pila sam ga samo pola doze, i dok sam dojila,čim sam prestala dojiti vratili me na staru dozu, kod mene je inzulin u jednom momentu bio stigao do 2000 hiljade

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 411
9.7.2013 11:16:42   
lavsaturn
Meni je utvrdjena trombofilija, a nakon potvrdjene bete, mi je uveden fragmin i davala sam si ga 2 puta po jednu, na svakih 12 sati, potom mi je ginekolog propisao fraxiparin, jednu dnevno, svaki dan u isto vrijeme.I s trudnocom sve bilo OK.U pocetku krvarila, poslije se to saniralo progesteronom.I pored tih inekcija protiv tromboze, meni se desi da je plod zamro.I narednih 6 nedelja si trebam davati fraxiparin, 1 dnevno, da nebi dobila trombozu.Uz to pijem i aspirin 100.Njega pijem vec 4 godina.
Vama od srca hvala na savjetima.
Kada sam bila trudna 2008.g., iznijela sam trudnocu do 20 nedelje i to uz pomoc Dabrostona i vitamina C, magnezijuma i kompleks B, od 4 mjeseca uveden Ginapril umjesto Dabrostona i poslije te trudnoce nikad vise ni jednu nisam toliko iznijela.Kad je krenuo spontani beba je uvece bila ziva, ali ja sam ujutro rodila mrtvorodjence.Grozni su bili u bolnici, posebno zbog toga sto su nas odbili da urade PH nalaz, koji mi sada svi traze.
Ali nemam namjeru odustati.
Hvala vam djevojke, javim se Levi.

Neposredna veza do poruke: 412
9.7.2013 11:24:44   
malena27 RR
draga lavasaturn, nadam se da ces uskoro doci do svog, toliko zeljenog potomstva user posted image
treba ti dobar hematolog i endokrinolog, uradi sve nalaze prije novog pokusaja zatrudnjivanja...
user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu lavsaturn)
Neposredna veza do poruke: 413
9.7.2013 17:12:35   
amarela82
draga lavasaturn
moja borba traje isto deset godina...user posted image
prvih 5 se mislilo da nemamo nikakav uzrok steriliteta. svi dotadasnji nalazi ok. kada sam uradila sve moguce nalaze na inzulinemiji mi je bio povisen nulti dvostruko a nakon 2h i pola h ok tako da mi je dr propisao siofor i aspirin koji sam pila 1 god i ostala trudna prvi put nakon 8 god. nastavila sam sa sioforom u trudnoci i primala sam clexan 40 svih tih 11 nedelja trudnoce. na zadnjoj kontroli plod je bio zamro user posted image
nismo znali uzrok ali jednostavno desilo se i eto prebrodili smo i to. tada nastavljam sa sioforom jos uvijek i pijem jos 1,5 god do proslog mjeseca kada sam iz zdravstvenih razloga odlucila prekinuti. moja krvna slika je dosla do minimuma bila sam za transfuziju nisam mogla da funkcionisem non stop vrtoglavice muka povracanje i sve to mi je bilo preko glave. kada kazem svojoj doktorici ona kaze proci ce ali nije prolazilo sve mi je bilo gore. posto sam i sama medicinski radnik i kao sto rekoh radim na vrlo odgovornom mjestu nisam vise mogla funkcionisati odlucim da prekinem i bbez njenog znanja to i uradim. zato me zanimalo da li je neko imao slicna iskustva sta mu se poslije desavalo da li je imao neke posljedice jer sam odjednom prestala sa svom terapijom.
sada planiram sve nalaze ponovo uraditi i onda cu znati na cemu sam... uglavnom moje menstruacije su i prije terapije bile uredne i imala sam ovulaciju i sve je bilo ok i muzev nalaz uredan...
ne znam sta bih ti rekla nisam digla ruke od svega ali mi je jednostavno doslo preko glave svih tih lijekova i bockanja svaki mjesec te ciljani odnosi te ovo te ono i eto mislim da sam malo pauze zasluzila.
usput receno radila sam i 4 inseminacije i jednu vantjelesnu koje nikad nisu uspjele i kada sam digla ruke i napravila pauzu jednostavno nisam mogla da vjerujem da sam bas tad ostala trudna ali na zalost zavrsilo se tako neslavno u 11 nedelji...
tebi zelim svu srecu da istrajes u svojoj borbi za user posted image i na kraju docekas svojuuser posted image jer samo je pitanje vremena kada ces je iznjeti do kraja jer nema pravila i nikad se ne zna... moja jedna prijateljica je 9 puta gubila bebu u velikom stadiju trudnoce i nikad nisu otkrili zasto ali je rodila na kraju svoj bebacu bez ikakve teskoce i bez terapije jednostavno tada je bilo sudjeno da se tako desi i tako da i nama zelim jednog dana da nas ta sreca posluzi jer sve je samo pitanje vremena i sudbine na kraju se sve ipak svede na to
sretno i tebi i svim cekalicama i meni da nas posluzi sreca i da budemo uskoro user posted image sretne...
izvinjavam se zbog duzeg postica user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 414
9.7.2013 21:59:33   
narin3

sta znam ja bih se ipak savjetovala sa dr koji ti ga je propisao...jednostavno kazes da ne zelis da ga pijes i cao....ja sam pila Fordex i u toku trudnoce dr mi ga je postepeno smanjivala da bi na kraju ukinula skroz...a znam slucaj covjeka koji ga je pio zbog secera i dosta je radio na regulisanji ustog i kad mu se ustabilio sam sebi ukinuo tablete...e sad opet kazem ja bih se posavjetovala sa dr

Draga Ena, a jesi li ti pila te tablete, zbog šećera, ili?
Znam da si zatrudnila poslije njihovog uzimanja, ali jel bio veliki razlog, mislim, je li ti bilo nešto povišeno, pa si ih pila?
Ja bih trebala piti Siofor 3 puta dnevno od 480mg, pa mi nije jasno smijem li tako veliku dozu odjednom početi koristiti, jer mi nije šećer povišen...Nisam kod dr. Velije, pa me interesuje kako si ih ti pila i zbog čega, jer meni ova moja dr. nije ništa objasnila...samo mi je rekla, da ih tako pijem i da vježbam i hranim se zdravo...
Mene sad to kopka, ne znam smijem li ih pit...a tako želim i smršati i zatrudniti...imam pcos i ne redovne menstruacije...
Bila bih ti zahvalna, ako bi mi mogla malo pojasniti te stvari, oko fordeksa i siofora...

Secer mi je bio OK.....radila sam OGTT i IRI...OGTT je bio OK....cak je i IRI bio manje vise OK...pocetba i zadnja vrijednost su mi bile u okviru ref vrijednosti....ali je u sredini bilo odstupanja...a dr je rekla da je to uredan nalaz...ali eto odlucila se da probamo malo poboljsati ovulaciju sa tim tabletama....i mjesec dva prije nego sto sam zatrudnila skoro da sam izbacila slatko...narocito prije ovulacije.
Ja sam pila Fordex 500 ali po pola tablete 2x....pretpotavljam da je tebi prospisana ova doza zbog nalaza OGTT i IRI.
Napisi nam sve te vrijednosti kakve su ti bile....700 i meni djeluje puno

Hvala ti puno na izdvojenom vremenu...ubijedila si me da ih pijem...hehehe...ma ja sam samo bila, malo u dilemi, da li smijem početi sa većom dozom...jer sam čula da nebi trebalo ni uvoditi, ni prekidati terapiju, sa većim dozama...
Hvala ti još jednom, a sad ću napisati svoj nalaz, pa ko se dobro razumije, moćže i prokomentarisati, ukoliko želi...
...i još jedno pitanje za tebe...jesi li pila još neke tablete za poboljšanje ovulacije, uz fordeks?

glukoza    5,2   7,8    7,6   4,1    5,0    4,6    mmol/l
inzulin     109   684   676   519   134   31,2   pmol/l

Referentne bazalne vrijednosti glukoze   3,33 - 6,10 mmol/l
Referentne bazalne vrijednosti inzulina     16 - 164 pmol/l

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 415
10.7.2013 17:22:26   
ena0002
Narin ja ti se bas i ne razumijem u nalaze OGTT i IRI...vec pricam kako je meni receno..a cini mi se da kod tebe nije OK pa brobaj sa sioforom.....ja sam 2 mj prije ovih tableda radila i IUI i tada sam pila femaru ...tako da je vjerovatno sve to skupa mozda imalonekakvog uticaja

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 416
13.7.2013 23:17:33   
narin3

Narin ja ti se bas i ne razumijem u nalaze OGTT i IRI...vec pricam kako je meni receno..a cini mi se da kod tebe nije OK pa brobaj sa sioforom.....ja sam 2 mj prije ovih tableda radila i IUI i tada sam pila femaru ...tako da je vjerovatno sve to skupa mozda imalonekakvog uticaja

Ok, hvala ti puno, ipak si se potrudila pomoći...I jesi, da znaš...Ja ću ga piti, aBd i nadat se...Naručila sam se kod dr. da ih podignem.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 417
17.7.2013 13:17:34   
mama3333
pozdrav za sve pratim vas ali slabo pišem,al pošto vidim da ima sličnih vrijednosti inzulina kao kod mene šta mislite o mom nalazu
glukoza 4,3/7,7/9/5/4,6/2,9
inzulin 33/231/466/338/308/49
dijabetolg mi je rekao da imam hiperinzulinemiu,stavio me na dijetu iako nemam visak kilograma,ali vidim da vi pijete lijekove pa me zanima vase mišljenje..
hvala unaprijed

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 418
18.7.2013 10:51:35   
AAvalon
mama3333, svakako ti ej bolje slusati dijabetologa nego nas ovde... i ja imam hiperinzulinemiju odnosno inzulinsku rezistenciju (doduse u blazem obliku od tvog), i nemam viska kilograma. dijeta ti nije da smrsas, nego da odrzavas inzulin i secer u normalnim granicama. da ti treba lijek, vjerovatno bi ti dijabetolog preporucio. meni su rekli da je bolje kontrolisati dijetom i vjezbom, nego lijekovima i ja se toga drzim...

Dum spiro spero

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 419
18.7.2013 10:58:58   
mama3333
hvala ti na odgovoru,bila sam kod dr juče i uključen mi je siofor tri puta dnevno,jer sam kandidat za dijabetes tipa II....za tri mjeseca je kontrola..ako dođe u međuvremenu do T onda piti do 12nedjelje a potom lagano iskljuciti s dr u dogovoru..njeno mišljenje da je IR dosta bitna u pokušaju začeča ...

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 420
30.7.2013 10:19:33   
novi kolacic
ja sam zatrudnila uz siofor a s obzirom da u trudnoci razvijem gestacijski dijabetes, pila sam siofor cijelu trudnocu. U bolnici me htjeli prebaciti na inzulin kao terapiju za dijabetes u trudnoci (kao siofor/gluformin ne smije), sto je paradox jer ja imam inzulina i vise no sto mi treba! Kako god, vodali me kod klinickih farmakologa jer ne prekidam metformin, jedna mi ginekologica cak rekla kad se porodim, da dodem i pokazem joj dijete, ko biva da vidi kako je ispalo, jer nemaju saznanja o metforminu u trudnoci... Na kraju sam dosla do saznanja na internetu, kopajuci ko luda, da ima studija koja je pratila zene koje su pile metformin cijelu trudnocu bez problema i da eventualno dijete samo moze biti lakse tezine. Ja sam do zadnjeg dana trudnoce pila 3x500 mg i rodila zdravo i pravo dijete od 4 kg! Eto, samo moje iskustvo, da se ne prepadate gluformina u trudnoci. Proizvodac je napisao da se ne koristi jer zvanicno nisu uradene studije i mora se, po zakonu, ograditi, ali ja jos nisam cula za ostecenja ploda ikakva od ovih tableta!

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 421
30.7.2013 11:30:10   
mama3333
novi kolacic koliko si pila siofor prije trudnoce

(odgovor članu novi kolacic)
Neposredna veza do poruke: 422
30.7.2013 13:59:57   
novi kolacic
Pokusavala zanijeti jedno 4 god (druga trudnoca, prvo sam zanijela nakon 6 god.pokusavanja bez ikakvih lijekova) bezuspjesno i onda, posto imam problema sa debljinom i PCOS, sama sebi dijagnosticiram po simptomima inzulinsku rezistenciju. Potrazila sam dr. Veliju i pocela piti u Februaru 3 x po 425mg. negdje u Oktobru mi je povecala na 2x425mg i 1x850 i vec u Decembru sam zanijela.

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 423
30.7.2013 14:34:16   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: novi kolacic

ja sam zatrudnila uz siofor a s obzirom da u trudnoci razvijem gestacijski dijabetes, pila sam siofor cijelu trudnocu. U bolnici me htjeli prebaciti na inzulin kao terapiju za dijabetes u trudnoci (kao siofor/gluformin ne smije), sto je paradox jer ja imam inzulina i vise no sto mi treba! Kako god, vodali me kod klinickih farmakologa jer ne prekidam metformin, jedna mi ginekologica cak rekla kad se porodim, da dodem i pokazem joj dijete, ko biva da vidi kako je ispalo, jer nemaju saznanja o metforminu u trudnoci... Na kraju sam dosla do saznanja na internetu, kopajuci ko luda, da ima studija koja je pratila zene koje su pile metformin cijelu trudnocu bez problema i da eventualno dijete samo moze biti lakse tezine. Ja sam do zadnjeg dana trudnoce pila 3x500 mg i rodila zdravo i pravo dijete od 4 kg! Eto, samo moje iskustvo, da se ne prepadate gluformina u trudnoci. Proizvodac je napisao da se ne koristi jer zvanicno nisu uradene studije i mora se, po zakonu, ograditi, ali ja jos nisam cula za ostecenja ploda ikakva od ovih tableta!

znači identična situacija, dr. ElviraDžambasović mi napisala u nalazima da od jutra krćeme sa inzulinom humulin 12 mjernih jedinica pa da vide kako ću se ponašati, a ja inzulina za 10 osoba imam, ja u plač, tada sam ležala u bolnici, zbog kontrakcija, moj dr.MAšić me smiri, vizita oko 17 sati, puzić kaže ovo je ona trudnica što od jutra ide nainzulin, ja opet u plač bolnicu na noge sam digla, helem dr. stevanović kaže ni slučajno, on mene i vodi, ali tada bio na putu, kada se vratio bio je jako ljut i rekao mi je da prvo mora u svojim redovima da ih obavijesti o nekim novitetima, pa onda dalje, strašno je kako dr. olako taj inzulin uključuju, bez da saslušaju pacijenta ili ne daj bože se raspitaju, taj dan i tu noć dok sam živa ima da pamtim baš zbog nastupa dotične dr. koja mi je nekoliko puta rekla da se nada da je sa bebom sve ok jer sam zaboga pla sofor u trudnoći, a o pitanjima da li sam pismena i da li znam čitati ne bih da se sjećam

(odgovor članu novi kolacic)
Neposredna veza do poruke: 424
31.7.2013 8:50:19   
novi kolacic
Ja sam trazila na kraju od dr. Velije da mi izda nalaz na kom je napisala da mi se ne smije niposto ukljucivati inzulin.

Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *