narin3
|
IZVORNA PORUKA: ena0002 IZVORNA PORUKA: narin3 IZVORNA PORUKA: ena0002 sta znam ja bih se ipak savjetovala sa dr koji ti ga je propisao...jednostavno kazes da ne zelis da ga pijes i cao....ja sam pila Fordex i u toku trudnoce dr mi ga je postepeno smanjivala da bi na kraju ukinula skroz...a znam slucaj covjeka koji ga je pio zbog secera i dosta je radio na regulisanji ustog i kad mu se ustabilio sam sebi ukinuo tablete...e sad opet kazem ja bih se posavjetovala sa dr Draga Ena, a jesi li ti pila te tablete, zbog šećera, ili? Znam da si zatrudnila poslije njihovog uzimanja, ali jel bio veliki razlog, mislim, je li ti bilo nešto povišeno, pa si ih pila? Ja bih trebala piti Siofor 3 puta dnevno od 480mg, pa mi nije jasno smijem li tako veliku dozu odjednom početi koristiti, jer mi nije šećer povišen...Nisam kod dr. Velije, pa me interesuje kako si ih ti pila i zbog čega, jer meni ova moja dr. nije ništa objasnila...samo mi je rekla, da ih tako pijem i da vježbam i hranim se zdravo... Mene sad to kopka, ne znam smijem li ih pit...a tako želim i smršati i zatrudniti...imam pcos i ne redovne menstruacije... Bila bih ti zahvalna, ako bi mi mogla malo pojasniti te stvari, oko fordeksa i siofora... Secer mi je bio OK.....radila sam OGTT i IRI...OGTT je bio OK....cak je i IRI bio manje vise OK...pocetba i zadnja vrijednost su mi bile u okviru ref vrijednosti....ali je u sredini bilo odstupanja...a dr je rekla da je to uredan nalaz...ali eto odlucila se da probamo malo poboljsati ovulaciju sa tim tabletama....i mjesec dva prije nego sto sam zatrudnila skoro da sam izbacila slatko...narocito prije ovulacije. Ja sam pila Fordex 500 ali po pola tablete 2x....pretpotavljam da je tebi prospisana ova doza zbog nalaza OGTT i IRI. Napisi nam sve te vrijednosti kakve su ti bile....700 i meni djeluje puno Hvala ti puno na izdvojenom vremenu...ubijedila si me da ih pijem...hehehe...ma ja sam samo bila, malo u dilemi, da li smijem početi sa većom dozom...jer sam čula da nebi trebalo ni uvoditi, ni prekidati terapiju, sa većim dozama... Hvala ti još jednom, a sad ću napisati svoj nalaz, pa ko se dobro razumije, moćže i prokomentarisati, ukoliko želi... ...i još jedno pitanje za tebe...jesi li pila još neke tablete za poboljšanje ovulacije, uz fordeks? glukoza 5,2 7,8 7,6 4,1 5,0 4,6 mmol/l inzulin 109 684 676 519 134 31,2 pmol/l Referentne bazalne vrijednosti glukoze 3,33 - 6,10 mmol/l Referentne bazalne vrijednosti inzulina 16 - 164 pmol/l