M kao Mama -> RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete (21.11.2012 15:51:25)
|
ima,kako sam rodila prvu curicu počeli su problemi sa dijabetesom, e, ovako za lijekove, mene vodi dr. Stevanović, on je baš stručan i njegova uža specijalnost su dijabetičari, imala sam veliki probelm oko 4 mjeseca trudnoće, kada su me pojedini dr. htjela prebaciti na inzulin, mislim stručnjaci veliki, tada su moj dr. Mašić i dr. Stevanović rekli ne ni slučajno i samo mi je smanjena doza jer je opasno sa 1500 miligrama doći na 0. Kada sam se porodila otišla dr. uradila nalčaze, kaže idemo i dalje sa polovičnom dozom, dok god dojiš, bebi to ništa ne škodi, jer u mlijeko ide samo 3 posto od bilo kojeg lijeka i to je toliko malo danema nikakve štete, i sada kada ne dojim ponovo me vratio na 3 x 500 naravno uz hrpu nalaza. Ja dok sam živa najverovatnije bit ću na terpiji jer taj višak inzulina neće tako lako nestati, a jako je opasno da ga ne "kontrolišem" nekim lijekom, tako da ja pijem cijelo vrijeme siofor. Glede apetita i tu mi je objansio, da jednostavno neka hrana pravi kontraefekat, npr. slatko ja jedem, i nema nikakvog užitka, zasičenja, samo mi stvara osjećaj gladi. Kaže kad ti god dođe da jedeš tako izmešu jela jabuku sa korom pojedi,
|
|
|
|