RE: Molim vas hitno za savjet.. (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

remzy -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (22.12.2010 1:54:46)

IZVORNA PORUKA: dacy

Hvala vam puno.
Sad smo mjerili i ima 37,5.
Smijem li ove voltaren čepiće staviljati svakih 4 -5 sati, jer mu tako skaće temp. I da li da mu stavim cijeli čepić ili pola. Ja sam stavila pola jer mu je jutros dr. stavila pola.

mila cepic ide na kilazu djeteta ,nadam se da si me razumjela
i mozes ga stavljati svako 5-6 sati i to kad je tura iznad 38,1
voltaren su zakon oni drze malo duze od lupoceta ,jer je ovaj vise namjenjen za bebe ...
sretno

milenium -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (22.12.2010 1:56:02)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: milenium

upravo sam pročitala da se kod velike temperature daje kombinacija čepića i sirupa.čak se i u bolnicama daje čepić i sirup, i to ibuprofen.tako da mislim da od tog paracetamola što si mu dala ne može bit ništa negativno.samo ga ti istuširaj i za 4 sata ako imadne turu opet mu dadni sirup i čepić.sretno[sm=smiley1.gif]

Mala ispravka... Moze kombinirati cepic i sirup, ali ne istodobno. Recimo ako si sad dala sirup, onda za 4h cepic, pa opet za 4h sirup i sve tako.... Ima o tome vec pisano, neka me netko ispravi ako grijesim....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

može istodobno kod tako velike(40)temperature.tako sam upravo pročitala na nekom forumu.

remzy -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (22.12.2010 1:59:20)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

upravo sam pročitala da se kod velike temperature daje kombinacija čepića i sirupa.čak se i u bolnicama daje čepić i sirup, i to ibuprofen.tako da mislim da od tog paracetamola što si mu dala ne može bit ništa negativno.samo ga ti istuširaj i za 4 sata ako imadne turu opet mu dadni sirup i čepić.sretno[sm=smiley1.gif]

Mala ispravka... Moze kombinirati cepic i sirup, ali ne istodobno. Recimo ako si sad dala sirup, onda za 4h cepic, pa opet za 4h sirup i sve tako.... Ima o tome vec pisano, neka me netko ispravi ako grijesim....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

može istodobno kod tako velike(40)temperature.tako sam upravo pročitala na nekom forumu.

ja sam kao sto napisah svom Fatihu davala CIJELI cepic i sirup zajedno,jer je visoka tura bila...

sporty mamaa -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (22.12.2010 2:09:27)

Ne znam, evo sad sam nasla, recimo dalsy i panadol idu tako da minimalna razlika od sirupa do cepica bude 4h... Ja se opet kunem u lupocet, nama je sa 40 za pola sata skidao efikasno temperaturu bez tusiranja i icega.... Za voltaren cepice ne znam puno, nadam se da ce se javiti netko tko zna, samo znam da su dosta jaci i da se na njih ide nakon lupocet cepica.... Dakle, sekundarna opcija, koja nama eto nije trebala.... I da lupocet ne trebas polovit, mozes ga bez problema staviti cijelog[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zelimo noc bez ture[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

hanabanana -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (22.12.2010 9:24:42)

Neznam da li sam smjela dat i jedno i drugo odmah.

Ne smiješ!

Mama mi nije ovdje, ne mogu je nazvat, a ona je farmaceut i znala bi mi reći.
Nadam se da neko zna odgovor, i da mi da koji dobar savjet šta dalje.
Jer kako sam ja primjetila temp. mu skaće otprilike svkih 4-5 sati.

Dijete ti ima trodnevnu groznicu.
Ništa strašno, mada izgleda tragično.
Tem. će trajati tri dana, nakon toga ne bi smjela biti veća od 38/1
a pet dan bi se morao i blago osuti.
Ako se ovako desi, Ospen je bio nepotreban.
Trodnevna groznica je virusno oboljenje.

Kad tako skoči tem. ti možeš staviti čepić i dijete u kadu na tuširanje.
Ne hladnom vodom, ni slučajno, nego toplom.
Dok tuširaš dijete, potopi i peškire i stavi oko vrata, ili na ledja.
Na taj način obaraš tem. dok ne počne djelovati čepić.

Nama lupocet nikada nije pomogao, samo voltaren.
I najbitnije: voltaren se stavlja samo kada je tem. preko 39.

dacy -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (22.12.2010 17:02:05)

Samo da vam svima zahvalim na odgovorima, divne ste.
Mi smo se cijelu noć borili sa turom, duša moja nije spavao dva sata. Ujutru se isto nastavilo, otišli smo kod dr. i umjesto paracetamola dobili dalsy i da nastavimo sa čepićima. Grlo mu je skroz upaljeno i ujutru trebamo opet raditi nalaze.
Pitala sam jesam li smjela dati i sirup i čepiće i rekli su da se ne preporučuje odmah odjednom, ali da nije ništa strašno.

Što se tiće skidanja ture, znam ja sve o sirupima, čepićima kad se šta treba dati, kad treba tuširati, kakvom vodom i ostalo. Ali valjda sinoć u toj panici ja i jedno i drugo dala, luda sam bila skroz. Ovo nam je prvi put da se sa ovako visokom turom susrećemo

Lady26 -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 15:45:07)

Evo nama i ture...prvi dan danas otkako su joj ustanovili upalu grla
U 1 sam joj izmjerila 38,5 i dala kasiku pracetamola i tek je spala na 38,1 [sm=zmeden.gif], a proslo skoro 3h. Sad spava sta smijem dalje davati ako ne spadne i u kojim razmacima? u kuci imam lupocet cepice i pracetamol ali ako predlozite nesto bolje rade dezurne apoteke...
Plizzzzzzzzzz cekam odogovore

Anoniman -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 15:48:07)

lupocet ostavi za vecer...najcesce skoci oko 8-9...a do tad probaj s sirupom ili kupkom

marny -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 15:50:51)

mojoj djeci lupocet ništa nije pomagao, ja dajem eferalgan čepiće, brufen sirup, a kada mi je kćer imala preko 40 onda voltaren, iako se on baš ne preporučava.

Lady26 -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 15:53:31)

Hebem mu vise...jos i temperatura...borimo se sa kasljem i nosicem a evo sad i ovo, bas je isrpljena a o sebi ni ne mislim.
A ujutro na posao, samo da skinemo turu...
Koliko da joj dam cepica, cijeli ili? Mislim za ne daj boze? Sa 6mj sam joj stavljala pola tako mi rekli u DZ. I smije li on u kombinaciji sa necim ili opet odredjeni vremenski razmak (nemamo bas iskustva sa turom)

Anoniman -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 15:55:34)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Hebem mu vise...jos i temperatura...borimo se sa kasljem i nosicem a evo sad i ovo, bas je isrpljena a o sebi ni ne mislim.
Koliko da joj dam cepica, cijeli ili? Mislim za ne daj boze? Sa 6mj sam joj stavljala pola tako mi rekli u DZ. I smije li on u kombinaciji sa necim ili opet odredjeni vremenski razmak (nemamo bas iskustva sa turom)

lupocet ide cijeli ako imas vremena iscitaj onu temu o temperaturi

marny -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 15:55:40)

odvedi dijete na hitnu, da joj izvade krv, da se vidi šta je, možda dobije i antibiotik.

Anoniman -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 15:57:37)

procitaj...mislim da mozes citav...mi smo hb jednom do sad imali temp....isto s 6 mjeseci...a mozda su zubi pa nece ni biti potrebe...ovako sad su 4 sata...znaci sad bi joj trebala dati sirup da joj mozes staviti cepic oko 8 (ako nedaj boze bude trebalo)

Lady26 -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 15:59:26)

IZVORNA PORUKA: marny

odvedi dijete na hitnu, da joj izvade krv, da se vidi šta je, možda dobije i antibiotik.

Ona je vec pod antibiotikom, pije cefaclor za upalu grla i bili smo 2 dana na ihalacijama zbog kaslja

marny -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 16:03:20)

to je tzv. ceporex, meni on ništa nije pomagao, nakon njega bi obično završili na klavocinu ili ti ga klavaxu. ne mora biti i kod tebe, koji dan dijete pije taj antibiotik?

salmy -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 16:04:44)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Ljubimo Lanicu da sto prije spadne tura[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Lady26 -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 16:24:52)

Od srijede navece, ma ustvari od cetvrtka
Sad je tek 38, sporo spada

Anoniman -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 16:30:33)

taj antibiotik ascare ne djeluje
ja bih sad dala ako nista...pola doze sirupa...da ste u pripravnosti...38 nije visoka temp...zapravo, gdje mjeris?

Lady26 -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 16:34:22)

Vidim i ja da ne djeluje
dat cu joj malu kasicicu, cajnu paracetamola...mada ocigledno ni on ne djeluje [sm=hudicek1.gif]
Tnx dadada

zvecka -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 21:18:33)

Oj Lanice dusa mala,,,,tura,,boli curu,,,,skontala sam na fb da nesto nije ok pa dposla da vidim,,,,bas mi je zao.
Probaj novine isprobadat i natopi s jestivim uljem i na tabane joj stavi,,,to pomogne za skidanje temperature,,,ja to pored cepica uvijek stavim.
To  je bio prirodni lijek za mene kad sam bila mala,,,moja mama mi uvijek tako skidala turu.
Ljubi dijete.

Moja Emana je dobila vakcinu i na jednoj nozi joj je tako velika crvena fleka pa sam ija zabrinuta,,neznam dal je to normalna reakcija?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anoniman -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 21:30:27)

IZVORNA PORUKA: marny

to je tzv. ceporex, meni on ništa nije pomagao, nakon njega bi obično završili na klavocinu ili ti ga klavaxu. ne mora biti i kod tebe, koji dan dijete pije taj antibiotik?
nazalost ni nama nije pomagao [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Na kraju menjali drugi dali.
I vise nikad nedam da taj mu propisuje.
Nadam se da ce brzo ozdraviti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]daji ipubrufen bolji je od paracetamola.(nama je rekla ped.ako je tura vece daji na 6 sati slobodno pola kasikice ,mada on ide na 8.a al slobodno smijes na 6.sati ako je tura 38 i vise)
Nama je parac. 0 velika.....nista nam nepomaze on je meni vise za male bebe .

Ex Yu -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (9.1.2011 21:49:43)

eh drage mame nas nema dugo al ccitamo vas .... naravno po potrebi kad nesto zapne... evo Dani upravo isto imao temperaturu 40˙ otisli u hitnu mlada doktorica sva isprepadana umalo ona nije dozivila fras kad ga je pregledala ... sreca ja nisam panicar ... nagovorila mi se svasta djetetu dala klistir neki protiv frasova i grcenja u guzu i bla bla dala uputnicu za bolnicu i morala sam nazvati privatnog pedijatra koji nas vodi ... ono sto i ja nisam bila sigurna i iskusna je nacin skidnja temperature ... al i to sam vec usavsila ... sto se tice obicne temperature cjelog tjela do 38,5 nije uopste potrebno paniciti mozd anesto malo paracetamola i sl. cisto da neide dalje ako vidite da se penje il da je oborilo djete ... temperature nisu svaki dan evo moj dani je jednom dva puta imao temperaturu za cepice tako da nebjezim od nih ... morala sam mu stavit cepic...

i veliki savjet neiskusnim mamama ... necete uspjet skinuti temperaturu koja nije po cjelom tjelu znaci ako djete ima temp. po glavi, prsima i ledjima, vratu a noge i ruke su mu hladne nepokusavajte skinuti temp. dok je nespustite u noge i ruke to cete postici masazom i grijanjem ... ja sam daniju stavila cepic ljuljala kao da ce spavati i grijala noge trljajuci za 5 minuta su noge i ruke bile vrele a za 30 minuta je temperatura spala sa 40 na 36,5 ... znaci obavezno prvo postic cirkulaciju cjelog tjela da je sve vrelo temp. se lakse skida ... ako ulazite u noc sa temp 39. slobodno stavite cepic Voltaren (naravno ne tako cesto i ne na svaku pojavu temperature ali jednom dva puta godisnje nece stetiti djetetu)

i jos nesto one amoxibose i ostale lijekove koje propisuju sa esencijalne liste i oi doktori po domu zdravlju vam nista nece pomoci ... to je najveci propust jer zavucete djete a kljukate smecem ... bolje odma platit u startu i djetetu dati ono sto ce mu pomoci ... ja daniju dajem Augmentin suspenziju razmute u apoteci sirup pije se 4-5 dana i svaki put mu je poslije 2 kasike bolje za grlo ... prodje bez temperature ... a sad smo se radi vodenih ospica zavukli sa grlom do 40 temp.... al proce i to

dina_89 -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (25.1.2011 17:13:31)

zdravo svima,

moja slatkica (19 mjeseci) zali mi se da je boli stomacic i jutros sam je vodila doktorici ona je rekla da nije nista strasno da je vjerovatno pojela nesto sto joj ne odgovara pa rekla nam da joj dajem supice cajeve i lineks prasak da bi kao crijeva proradila , a jutros nije povracala niti imala proliv medjutim sad je i povratila, i bas cesto svakih 15 minuta zaplace i govori bibo, bibo (to je stomacic)... je li neko imao slicnu situaciju...svaki savjet je dobro dosao...hvala

mamine oci -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (25.1.2011 17:25:57)

IZVORNA PORUKA: dina_89

zdravo svima,

moja slatkica (19 mjeseci) zali mi se da je boli stomacic i jutros sam je vodila doktorici ona je rekla da nije nista strasno da je vjerovatno pojela nesto sto joj ne odgovara pa rekla nam da joj dajem supice cajeve i lineks prasak da bi kao crijeva proradila , a jutros nije povracala niti imala proliv medjutim sad je i povratila, i bas cesto svakih 15 minuta zaplace i govori bibo, bibo (to je stomacic)... je li neko imao slicnu situaciju...svaki savjet je dobro dosao...hvala

mozda ako je malo nestasna kod djece neznam znas li za izrarz"strunuila"ili odvijanj epupka to zna da bude kad djeca skacu igraju se vise malo tople pamicne krpice i masira joj stomacic neki ce reci vidi ove satomodne ali nekad su nene tako lijecile svoju djecu,ja sam to radila vise puta recimo kad je igraona pa puno skakanja na trombolinu jurcanje sa loptom mozda sam ti pomogla mozda ne ali ako bude se opet zalila eto javi se opet  ljekaru;)

dina_89 -> RE: Molim vas hitno za savjet.. (25.1.2011 17:58:38)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

IZVORNA PORUKA: dina_89

zdravo svima,

mozda ako je malo nestasna kod djece neznam znas li za izrarz"strunuila"ili odvijanj epupka to zna da bude kad djeca skacu igraju se vise malo tople pamicne krpice i masira joj stomacic neki ce reci vidi ove satomodne ali nekad su nene tako lijecile svoju djecu,ja sam to radila vise puta recimo kad je igraona pa puno skakanja na trombolinu jurcanje sa loptom mozda sam ti pomogla mozda ne ali ako bude se opet zalila eto javi se opet  ljekaru;)

E hvala ti puno [sm=smiley1.gif] , zato sam bila zaboravila a moguce da se strunila jer je bas nestasna , a i mm kaze da je on kao dijete se znao struniti i da mu je rahmetli nena uvijek pomogala trazenjem damara na ruci i bol bi uvijek nestala poslije tog tretmana .. probacu i masiranje.

Hvala ti.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>