Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.7.2012 11:50:44
Apotekarka
Sinoc sam mu govorila da se slobodno ukaki ali nista...Bas mi ga zao da se muci,vidim po njemu....JEde voce i breskve i bnanane,mozda da mu dobro zasecerenu kamilicu napravim veceras iulo kompot....Ne bih uzimala ni cepice niti sirupe niti ista slicno....Imam osjecaj da je to svce u njegovoj glavici....Dijete koje je po 2-3 stolice i to nikad tvrde imalo sad nije kakilo 4 dana....joj bas se plasim....Najgore je sto mi je i krecenje po cijeloj kuci,a i na posao moram....
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.7.2012 12:01:15
djoisa
banana zatvara.. u jorut ili u hranu mu stavi kasikicu lanenih sjemenki..one nisu laksativ ali omeksavaju stolicu..inace su zdrave, ako ih nece cijele mozes ih samljeti pa mu "podvali"
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.7.2012 12:58:47
koka i po
IZVORNA PORUKA: Apotekarka
Sinoc sam mu govorila da se slobodno ukaki ali nista...Bas mi ga zao da se muci,vidim po njemu....JEde voce i breskve i bnanane,mozda da mu dobro zasecerenu kamilicu napravim veceras iulo kompot....Ne bih uzimala ni cepice niti sirupe niti ista slicno....Imam osjecaj da je to svce u njegovoj glavici....Dijete koje je po 2-3 stolice i to nikad tvrde imalo sad nije kakilo 4 dana....joj bas se plasim....Najgore je sto mi je i krecenje po cijeloj kuci,a i na posao moram....
znaci pocelo je sok od jabuke obicni jogurt svaki dan kasica od sljive ulje u mlijeko mlaka voda s medom svjeze cijedjeni ugrijani sok od narandže rjedja pura evo recept za domacu jogobelu koja "otvara" 100% izdinstaj jabuku ,dodaj malo secera i cimeta.ohladi.u to naspi casu obicnog jogurta kojoj si dodala supenu kasiku lanenih sjemenki(sjemenke treba da odtoje u jogurtu najmanje sat).sve pomijesaj i daj djetetu. dok se sjetim pisem jos. kad krene nasapunjaj ruku i namazi mu cmar,zagrli ga ,ne ubjedjuj i skreni mu paznju na nesto drugo.
< Poruku je uredio koka i po -- 13.7.2012 13:07:05 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.7.2012 15:17:18
canim
Mi smo unazad par dana isto imali problema sa stolicom, inace ima stolicu skoro svaki dan ali zadnjih nekoliko dana sve se nateze a izbaci nešto malo pa je valjda stomak mučio i juce joj skuhala suhe sljive, ispasirala i pojela je nekoliko kasika i za manje od pola sata se fino olaksala, danas je isto imala fino stolicu, tako da probaj sa suhim sljivama.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.7.2012 15:33:00
Alma_27
apotekarko, imas u DM-u sokove od sljive. u flasama staklenim. mislim da ima i od drugog voca. bolje je da pije sokove nego da jede voce koje otvara jer ako uz voce ne popije dovoljno vode, opet ga moze zatvoriti. i jogurt i maslinovo ulje. nemoj mu reci sta je. jedna kasikica na prazan zeludac ce ga protjerati. pripremi mu malo soka kad uzme ulje.
i jos nesto, zasto ga ne odvedes doktorici? moze mu ona preporuciti glicerinske cepice. doduse, ako si prava apotekarka :) znas i ti kako ide i sta treba uzeti. da ne dodje do klistiranja...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.7.2012 15:35:14
Alma_27
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: Alma_27
dijete (2,5g) izgleda ima hemoroide. nije imao tvrdu stolicu ali izgleda da je nekoliko puta malo duze sjedio dok je kakio (skoro skinuli pelene). ne osjeti se odmah nego nekada osjetim dva cvorica dok mu perem guzu i tada ga boli kada tu diram. inace, ne zali se.
mogu li necim to mazati ne znam sta djeca smiju
Tahinom...ako ga imaš i on je, čitala sam, dobar za hemeroide. Možeš i glicerinom ili vazelinom oni isto ne mogu naštetiti.
sta je Tahin?
mazala sam medom i nevenovom kremom. mada, mislim da ce problem trajati dok bude insistirao da sjedi na solji bez nastavka jer nekako mi cudno sjedi... nece nastavak za solju i nece tutu
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.7.2012 15:45:57
canim
Mi smo dan ranije probali i hipp kasicu od sljiva mislila sam da će to djelovati ali nama nije djelovalo, ni kamilica nije djelovala već samo prave suhe sljive ali svaki organizam razlicito djeluje, ja bih sve probala pa nešto će upaliti.
Tahin je pasta od susama, imaš u skoro svim marketima kupiti kod nas klas proizvodi. Mozes mazati i kantarionovim uljem
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.7.2012 17:21:11
Apotekarka
Kakio je Sad mm zove on mu bas pripremio jogurt i ulje kad on obavio.... Sad je vikend pa ce biti kuci kuhat cu mu hranu sto otvara ,kompote,juhice,kamilicu sa secerom valjda bude ok...Vajda je to promjena za djecu
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.7.2012 23:33:56
Apotekarka
Opet ga veceras oko 19 h uzela nerovoza,slabost,boli ga pupo hoce na tutu prducne nista..Napravim mu 2 caja od kamilice dobro posecerena i progulilo je odmah se smirio iu popravio,stolica normalna malo tvrdja ali opet je jednom prducnuo i gace uprljao ko dijete naviklo 2 put dnevno kakiti ovo je sok...Je li moguce a postane malaksao radi toga...Potrudit cu da mu pravim sve sto ne zatvara i valjda se ohrabri....
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.7.2012 0:41:11
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Apotekarka
Opet ga veceras oko 19 h uzela nerovoza,slabost,boli ga pupo hoce na tutu prducne nista..Napravim mu 2 caja od kamilice dobro posecerena i progulilo je odmah se smirio iu popravio,stolica normalna malo tvrdja ali opet je jednom prducnuo i gace uprljao ko dijete naviklo 2 put dnevno kakiti ovo je sok...Je li moguce a postane malaksao radi toga...Potrudit cu da mu pravim sve sto ne zatvara i valjda se ohrabri....
Jeste. Moj je nekad izgledao ko da je iz bitke izašao.
Jako pomaže i čučeći položaj. Nemoj sad forsirati da mora obaviti na tutu ili šolju. Ako odbija nek ide makar i u gaćice. Obavezno nakon toga napravite predstavu sa puštanjem vode (ako mu to nije nešto neugodno).
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.7.2012 14:39:04
Apotekarka
Da li zna itko ista o extencilinu....Danas ga trebamo primiti i to drugu po redu....Medjutim sinoc je Antonio poceo bas kasljati i grlo mu je izgleda opet upaljeno,jedino nije pod temp.Da li smije uopce primiti extencilin...Jutros sam na poslu trazila po registrima ali extencilina nema ni u jednom...Ja mislim da smije primiti jer i on je oblik pencilina aliu opet mozda netko iskusniji zna tko je vec primao....
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 25.7.2012 10:02:38
Bebica11
zenice heeelp
sad mi bebica kakila i bila je malo gusca stolica(inace ima tvrdu stolicu), standardne zlatne boje(malo tamnije) pomijesana s najblize da opisem bojom cigle, na prvi pogled sam pomislila krv, al kako sam gledala nisam sigurna dal je to krv, jel moguce da stolica bude boje cigle. pravo sam se prepala???beba je vesela i nista posebno ne primjecujem
Obilježavanje rođendana u vrtiću Vinetu
Željela bih nekako i u vrtiću obilježiti rođendan svoje curice. S obzirom da su kolači i torte zabranjeni, mislila sam odnijeti u vrtić neke grickalice, sokove i voće (jabuke, banane...). Šta vi obično šaljete u vrtić povodom rođendana vašeg djeteta?
samo grickalice i sokove (67%)
samo voće (7%)
nešto treće (molim komentar) (21%)
ništa (5%)
Broj svih glasova: 75
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!