malena. -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (29.3.2012 21:56:17)
|
IZVORNA PORUKA: doublemum Eh mi smo se vratili....Hanady-nije isti osip(kod starijeg je samo vidan-purpurne boje tačkice, a kod manjeg je opipljiv rukom) Prvo smo na infektivnu kliniku i tu me prvo prepadoše(sumnjali na trobocitopeniju)ali smo uradili nalaze i rezultati su dobri-ttrombociti normalni, CRP -normalan, leukociti u granici....mikroanemija[sm=smiley13.gif]-došlo mi da se derem na sve one borovnice , kupine, maline, cvekle......e pa stvarno... Ali hB nek' je dobro ostalo. Da li da idem raditi briseve?! Doktorica mi reče da ona ne bi -s obzirom na ove nalaze koji su OK... Moji problemi su mi danas tako mali-nakon što pročitah za malog Ariana[sm=smiley19.gif] ja se ovdje moram javiti,kada si spomenula petehije po cijelom tijelu,odmah sam ono rekla bas kao u moje malene.uzimajuci u obzir da nasi doktori nisu neki strucnjaci cudno mi je da kazu da je to mikroanemija,kada je dijete dobilo petehije koje se pojavljaju samo u slucaju potkoznih krvarenja,odnosno zbog niske vrijednosti trombocita. nasi doktori su za A. trombocitopeniju prvo rekli da su pljuskavice,i pljuskavice je vukla mjesec dana... da li su tvom malenom prosle petehije,da li ima jos tackica.u 90%slucajeva trombociti spadnu jako nisko iz nepoznatog razloga,al dignu se i dijete nikad vise s tim nema problema.mislim da je to slucaj kod vas. kada je A.dobila petehije jedan dan,otisla sam kod doktora i sutradan joj radili nalaze,bili65...znaci porasli sami od sebe,sa65ne moze dobiti petehije,oni jako brzo variraju. sve najbolje malenom,,,da glupe tackice sto prije prodju.[sm=bravo.gif]
|
|
|
|