Emmy -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (6.2.2012 8:04:35)
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: škorpija Ajdin se maloprije okliznuo na stepenicama i razbio čelo, nije se onesvijestio, u hitnoj su mu sašili i stavili dva konca, ima li ko kakav savjet, trebam li se bojati potresa mozga, ima li neka krema za sprečavanje ožiljka ili barem da se manje vidi, vadimo konce za sedam dana , boli li to, gdje to radimo jel na dječijem, kod našeg pedijatra ili negdje drugo a jooooj, bas i je zao[sm=smiley13.gif] zelim vam brz oporavak škorpija žao mi je što vam se to desilo. Moja je djevojčica pala nekad u novembru i rasijepila bradu tako da joj se kost vidjela, hirurg jooj je uhitnoj dva prsta zavukao u ranu. To je bilo strašno. Imala je 4 konca. Nama su preopručili previjanje svaki drugi dan kod njenog pedijatra, međutim kako smo uvidjeli da oni to traljavo rade - bez rukavica, bez sterilizacije, nisam vidjela da je sestra oprala ruke niti je koristila ikakav dezinficijens (DZ Saraj Polje) odlučili smo to sami kući uraditi. Kupili rivanol i sterilne komprese, flaster i sami previjali. Nakon dva dana smo otišli opet na hitnu, pošto nam se učinilo kao da se malo rana potparila i počela se odvajati, i onda su joj u hitnoj prevoj skinuli i rekli da je najbolje da se suši na zraku. Mislim da je to najbolji recept. Nakon dva dana smo opet otišli u hitnu da joj skinu konce, ma čas posla, ona nije plakala i to ne boli. Nešto mu obećaš što najviše voli i nemaš brige[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ustvari najbolje sama znaš kako to funkcioniše sa tvojim malenim. Također koristimo Jomelop E još uvijek, ožiljak je dosta vidan, ali mislim da za to treba puno više vremena. Mi sada mažemo kad se sjetimo, ali nećemo prestajati. Želim vam brz oporavak
|
|
|
|