Alma_27 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 14:10:37)
|
IZVORNA PORUKA: MarinaDK IZVORNA PORUKA: Bambi09 Marina... moja sestra je tako bila jednostavno lijena a svi kontali da joj nesto fali pa je nosali... Nakon x doktora koji su je pregledali i dali misljenje da je potpuno zdrava, moji je odvedu u Focu tadasnjem poznatom doktoru i on im kaze da je ona samo lijena jer joj se puno tetosi... Da je prestanu nosati i da je puste da sama prohoda... Tako je i bilo, mama je ostavila nije je htjela nosati ova pocela puzati... Eh kad je mama vidjela da je ova samo lijena i da folira, pocela je kao ruziti i ko fol krenula sa pruticem da je isiba zbog toga, da bi sestra zagalamila "mou ja mou ja" (mogu ja mogu ja) i ustala hodati ... mama se frapirala jer je sestra ocito znala i pricati ali NIJE HTJELA... Eto ja podijelih s tobom, pa mozda da probate da ne nosate dijete [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne znam draga Bambi djecak uopste ne puze niti se trudi , ima reflekse kad ga poskakiljas ali dok ga drzis na nogicama ono da skakuce nista isto kao da ne osjeti nogice, elem dr pedijatar rekao da je ok kao i fizioterapeut i kiropraktor....Stavi ga na pod dok sjedi dole sa njim sve ok jel se malo odmakne on se okrene na stomak ali to je sve i onda havarja dijete toliko vristi , nemoguce je za durati...Nijedna teta cuvalica ne zeli da ga cuva a u vrtic ne moze, jaslice takodje tesko dobiti....Ja nisam ekspert ali mi cudno da se ne odguruje , none samo vise, ali kad lezi moze sa njima gore dole, tamo vamo , moze se okrenuti sa ledja na sttomak i obrnuto ....Zena je vise na rubu sloma zivaca i pod velikim stresom moj sin se, na primjer, rano dignuo u stojeci polozaj (u sedmom-osmom mjesecu). naravno svojom voljom i tako je volio da stoji pridrzavajuci se uz namjestaj. valjda su mu se zbog toga nogice krivile prema vani. mi smo se stvarno uplasili. fizijatrica nas je poslal na fizikalnu terapiju a djeciji ortoped je objasnio da vecina ljekara koji ne rade sa djecom tu vide problem ali da ce se situacija popraviti cim njemu malo ojacaju misici. i jeste. znaci, slusajte ljekare. sigurno je bebac malo lijen :) mi smo i isl na fizikalnui desetak puta. ah da, ja sam na fizikalnoj terapiji vidjela djecaka koji stvarno ima problema i koji ne moze da puze ni da hoda. tu se odmah vidi da postoji problem. i kod njega ima napretka. medjutim, cim su se ljekari slozili da beba tvoje prijateljice nema problema sa nogicama, vjerovatno su u pravu ;)
|
|
|
|