RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

mamaajna -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (17.6.2011 21:14:50)

curokotovo ulje,dokazano.uliti u supalj zub i prestaje za 2-3 min

ena23 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (17.6.2011 21:25:01)

Hvala vam mile na savjetima,sve sam iscitala al od panikenisam imam kada odgovoriti. bili smo u hitnoj, sve ok, doca ipak dala uputnicu zapedijatiju AKO bi povracao ili imao proliv, alicisto sumnjam daje ozbiljno jer je pravo veseo i aktivan,samo sam ja ko da me tramvaj  pregazio.

ljubim vas sve

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (17.6.2011 21:42:48)

Odmori malo..ljubi malenog.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sabinos -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (20.6.2011 14:39:26)

dijete od 20 mjeseci ima vec dva dana krmeljave oci,ja kontam da negdje naletio na propuh i ispirala sam kamilicom ali nije bogzna pomoglo.ne panicim i ne vodim dijete doktoru odmah ali mozda je sad vrijeme.sta vi mislite?od cega moze biti?nikakvih drugih promjena nema...hvala unaprijed

Visnja RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (20.6.2011 14:40:51)

propuh ili prljave rukice pa je trljao okice...ipak odvedi doktoru da budes mirna

emma.L -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (20.6.2011 14:42:21)

sabinos, ja bih odvela doktoru. Emi sam tako ispirala kamilicom misleći nije ništa, ali treći dan je počela plakati zelenim suzicama. Konjuktivitis, valjda je bio virusni jer je tada dr. rekla da masa djece s tim dolazi. Dobili smo kapi i mast i prošlo je za par dana.

Anoniman -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (20.6.2011 14:42:51)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

propuh ili prljave rukice pa je trljao okice...ipak odvedi doktoru da budes mirna
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

milenium -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (20.6.2011 14:42:59)

pošto već par dana ne prolazi ja bi ga sad odvela.

Nedi -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (20.6.2011 14:43:03)

Pokušaj kamilicom a ako se ne povuče odvedi dr. Mi smo prošle godine kapali 7 dana kapi i još neku mazu. N je već nakon drugog dana bio super a do tada je baš dirao okice. Valjda ga svrbilo.

sabinos -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (20.6.2011 14:44:51)

i ja sam pomislila na konjuktivitis ali koliko znam to svrbi a nisam primjetila da se cese uopce.ako sutra ujutro bude stanje isto,onda dr nema druge.hvala svima

Bambi09 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (20.6.2011 14:50:48)

Nije obavezno da svrbi... Moju S nije svrbilo, samo je krmeljalo i to jedno oko... Odvedi ga doktoru neka mu da onu kremicu i bice ko nov za dan dva [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Apotekarka -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (20.6.2011 15:13:19)

To mi lici na konjuktivitis da ga nije gdje propuh uhvatio...
Ma najbolje ti je otici pedijatru dat ce ti sigurno tobrex kapi i mast

iv@ncica -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (21.6.2011 0:39:30)

ovako..posto se  mi  stalno  hrvamo  s  tim  problemom  konjuktivitis[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]poludim, nakapali se  i  namazali  tobrex  kapi i  masti..da  je  pšostao preosjetiljiv....na  njih....,dala  bi  ti  par  savjeta..iz  iskustva[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
dakle  nije  nuzno  ici  ni  dr. jer  krkaju  nepotrebno  atibiotske  kapi- ako  nije  zabrinjavajuce...
ako  nije oko/oci  crveno i  upaljeno, ako  se  ne  trlja i  nije  nervozan  zbog  toga ,  te  ako iscjedak  nije prevelik..uglavvnom...stalno  mu  peri  rukice,  posteljinu  mjenjaj  skoro  svako  spavanje ili  barem  jednom  dnevno....ne  peri  mu  kosu  ovih  dana i izbjegavaj  da  mu  bilo  sto  tipa  kupke-sampona  dolazi  u  kontakt  s  ocima, vjetar  izbjegavaj...bilo  bi  dobro  da  ne  izlazi, kupi  sterilne  gaze i  prokuhaj  dobro  vodu,  te  onda  namoci  cistim  rukama  gazu  u  vodu i  isperi  mu  oko  nekoliko  puta ,  ali od  vanjskog  ruba  oka  prema  unutarnjem da  ne  siris  infekciju,  i svaki  put  tj. svaki  potez  uzmi  novu  sterilnu  gazu...uglavnom  ovo  uradis  nekoliko  puta  dnevno..i  kad  vidis  da  ima  sekreta..izbjegavaj  kamilicu ,  jer  je  ona  vrsta  ambrozije pa  moze  jos  vise  mu  naskoditi,  ako  je  alergijski konjuktivitis....mi  u zadnje  vrijeme  ovako  radimo  i  pali  bolje  od  muke  s kapanjem  kapi i  mazanjem masti  unutar  oka...ako  ne  bude  bolje,  idi  dr. u  stvari  u  roku  nekih  7  dana  bi  se  trebalo i  sanirati, ako  nije  alergijski..  sretno  i  proguglaj  malo..moze  biti  samo  da  ga  je  ispuhao jak  vjetar  i  prasina ;)))

Ilhana RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 9:58:53)

Prenesen sa teme Poručite nekome nešto, iako to neće vidjeti

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Drage zenice treba mi pomoc, cini mi se da sam jednom procitala da je necije dijete jako kasno prohodalo ali se ne sjecam nicka te zenice , volila bih da stupim u kontakt sa njom radi svoje drugarice i njenog sina , cisto informativno da pitam par pitanja ....Hvala

tekja -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 10:00:15)

Marina, teacher75...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 10:07:18)

Hvala  Tekja....Drugarica  ima sina 13 mu mjeseci jos ne puze u radnom je odnosu a niko ne zeli da cuva malenog jer se mora stalno nosati, elem isla je kod  hecima, fizioterapetuta, kiropraktora svi rekli  da je maleni zdrav...A znam da sam jednom negdje procitala da je necije dijete jako kasno prohodalo pa reko da vidim ....Hvala u svakom slucaju poslacu joj pp

Bambi09 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 10:15:01)

Marina... moja sestra je tako bila jednostavno lijena a svi kontali da joj nesto fali pa je nosali... Nakon x doktora koji su je pregledali i dali misljenje da je potpuno zdrava, moji je odvedu u Focu tadasnjem poznatom doktoru i on im kaze da je ona samo lijena jer joj se puno tetosi... Da je prestanu nosati i da je puste da sama prohoda... Tako je i bilo, mama je ostavila nije je htjela nosati ova pocela puzati... Eh kad je mama vidjela da je ova samo lijena i da folira, pocela je kao ruziti i ko fol krenula sa pruticem da je isiba zbog toga, da bi sestra zagalamila "mou ja mou ja" (mogu ja mogu ja) i ustala hodati ... mama se frapirala jer je sestra ocito znala i pricati ali NIJE HTJELA...
Eto ja podijelih s tobom, pa mozda da probate da ne nosate dijete [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anoniman -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 10:43:36)

IZVORNA PORUKA: Bambi09

Marina... moja sestra je tako bila jednostavno lijena a svi kontali da joj nesto fali pa je nosali... Nakon x doktora koji su je pregledali i dali misljenje da je potpuno zdrava, moji je odvedu u Focu tadasnjem poznatom doktoru i on im kaze da je ona samo lijena jer joj se puno tetosi... Da je prestanu nosati i da je puste da sama prohoda... Tako je i bilo, mama je ostavila nije je htjela nosati ova pocela puzati... Eh kad je mama vidjela da je ova samo lijena i da folira, pocela je kao ruziti i ko fol krenula sa pruticem da je isiba zbog toga, da bi sestra zagalamila "mou ja mou ja" (mogu ja mogu ja) i ustala hodati ... mama se frapirala jer je sestra ocito znala i pricati ali NIJE HTJELA...
Eto ja podijelih s tobom, pa mozda da probate da ne nosate dijete [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ne znam draga Bambi djecak uopste ne puze niti se trudi , ima reflekse kad ga poskakiljas ali dok ga drzis na nogicama ono da skakuce nista isto kao da ne osjeti nogice, elem dr pedijatar rekao da je ok kao i fizioterapeut i kiropraktor....Stavi ga na pod dok  sjedi dole sa njim sve ok jel se malo odmakne on se okrene na stomak ali to je sve i onda havarja dijete toliko vristi , nemoguce je za durati...Nijedna teta cuvalica ne zeli da ga cuva a u vrtic ne moze, jaslice takodje tesko dobiti....Ja nisam ekspert ali mi cudno da se ne odguruje , none samo vise, ali kad lezi moze sa njima gore dole, tamo vamo , moze se okrenuti sa ledja na sttomak i obrnuto ....Zena je vise  na rubu sloma zivaca i pod velikim stresom

ElmaB -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 10:51:34)

Moj Deni je počeo sjediti samostalno tek sa 10 mjesei, aprohodao sa 16. Ja sam bila sva u panici i išli smo neuropedijatru  i dijagnoza je glasila: ljenost!!!!!!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]I bukvalno je tako i bilo. Malo smo kući vježbali i odjendnom je sam počeo sjediti i isto tako hodati. Puzao je vrlo malo, krene, pa onda legne i ostane u tom položaju. Razumijem da je žena u panici, ali mislim da je isto kao i kod moga sina, ljenost!

Visnja RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 11:03:06)

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Hvala  Tekja....Drugarica  ima sina 13 mu mjeseci jos ne puze u radnom je odnosu a niko ne zeli da cuva malenog jer se mora stalno nosati, elem isla je kod  hecima, fizioterapetuta, kiropraktora svi rekli  da je maleni zdrav...A znam da sam jednom negdje procitala da je necije dijete jako kasno prohodalo pa reko da vidim ....Hvala u svakom slucaju poslacu joj pp

znam dosta djece koja nisu nikad puzala... i najnoormalnije su prohodala i sasvim su ok... jeste da je vise rada oko njih jer se moraju nosati , s 13 mjeseci vjerovatno i pridrzavati da hoda ali izdrzi se sve...

Bambi09 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 11:04:31)

Ne znam mila, ali meni to sve djeluje na lijenost, jer da nesto nije u redu, prvo ne bi imao nikakve reflekse, a onda ne bi se ni okretao kao sto kazes niti dizao nogice... A eto kazes da on to sve radi... To mi sve samo mirise na lijenost i razmazenost... Voli malac da se nosa, a ko ne bi volio da mu se ugadja sta god hoce... Reci joj neka proba da ga ignorise, neka ga neka se valja po podu nista mu biti nece... Neka i place, prestat ce kad vidi da ga ignorise... A kad skonta da ga nece uzeti sam ce ustati... Molim te javi nam sta se dalje zbiva... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anoniman -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 12:11:40)

Dankinja je ali cu joj prevesti mislim taj njegov plac je tako histerican to je grozno slusati i kad pocne vristati ne prestaje po citav dan ....Zakazali su vrijeme kod specijaliste , zao mi je stvarno tete cuvalice ovdje cuvaju po max 5 djee u dobi od 6mj do 3 god i dosad je promijenio 4 tete cuvalice i sve i jedna je odbila da ga cuva jer ne mogu podnijeti histeriju a i ostala djeca su uznemirena  radi njega....

Anoniman -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 12:16:55)

Marina moja cura je prohodala sa tacno 14 mjeseci i to iznenada, samo odjednom se pustila. S tim da ona nikad nije puzala, vec se kao vojnik po malo vukla po kuci. Ona nije plakala kad je stavim na stomak, ali jednostavno dijete nije htjelo i nije znalo puzati i tek ev sad po nekad je uhvatim da puze, a trci kao velika. Sto ti neko rece ne mora znaciti da prvo treba propuzati pa onda prohodati.

teacher75 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 12:20:53)

ne znam kome je sve isla od doktora tvoja drugarica, jer ovdje je procedura ako dijete kasni u motorici da se urade sve pretrage i testovi (eeg, ct mozga, magnetna rezonanca, pregled fizijatra, otorinolaringologa itd...) da bi se ustanovila dijagnoza, kod lane je sve hvala bogu bilo ok i rekli su da mora da nauci ispravno da puze (ona je prije navrsenih godinu dana pocela da puze ali na guzi, od pocetka nije nikako htjela da bude potrbuske, time nije dovoljno ojacala ledjen misice i postojala je opasnost da dodje do deformiteta kicme ako tako nastavi).tako su nas poslali 2 sedmice na vjezbe sa terapeutkinjom koja ju je naucila da puze. cim je naucila da puze u roku od par dana pocela je da se dize i za tacno 2 mjeseca pocela sama da hoda (prije toga je mjesec dana hodala za rukicu). mislim i da beba tvoje prijateljice treba ici na vjezbe jer ona sama je ne moze nauciti (bar ja nisam mogla, iako sam bila prisutna na vjezbama kod kuce nisam znala onako kao sto je terapeutkinja a i lana je bukvalno vristala tokom vjezbi i ja nisam mogla da se nosim s tim), a prije tih vjezbi nek joj urade sve detaljne pretrage (ukoliko nisu do sada)sretno

Hannica -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.7.2011 12:22:18)

Kod moje rodice sin sa 13 mjeseci nije nikako htio na noge stati,ma ni kad ga cuvas,ono da tata.Vodila ga doktoru i rekao im da je lijen,prohodao je nekad kasnije kad je njemu bio ceif.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nisam sigurna koliko je bio star,mozda 2 godine.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>