hatepsut -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2011 22:29:48)
|
IZVORNA PORUKA: dadada IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: hatepsut Doktor nece bez razoga dati antibiotik,mi imamo problem s krajnicima i desi se kasalj bez temperature,grlo upaljeno,ako ne odemo kod doktora kod kaslja,moramo nakon nekoliko dana jer slijedi temperatura Možeš misliti?! Gdje rastu ti ljekari koji ne daju "onako" antibiotik? Pošalji ih u Sarajevo. Mojoj H. antibiotik su prepisivali radi trodnevne groznice, stomačne viroze, hunjavice...sreća pa sam ja na svoju ruku ( slijedeći logiku ) odbijala da joj dam antibiotik. IZVORNA PORUKA: hatepsut a sto sr tice nalaza,ja sam protiv ako je djete cesto bolesno da se rade stalno nalazi.njima treba vremena da se obnovi sva ta uzeta krv. Za CRP treba ravno tri kapi krvi. Brzo se to " obnovi ". Što se tiče sirupa za iskašljavanje, ovih na biljnim bazama, dr. Saračević je meni barem rekla da je to čista ubleha. Isti rezultat bi dalo uzimanje 2 l tečnosti, toplog soka. ( od šipka, jer kamilica zna isto tako biti alergen ). Sirnice, imaš li mogućnost inhalirati dijete? Možda je tvoj ljekar i u upravu, moja H. je imala streptokok a bila je sasvim zdravo dijete. Bez tem. bez sekreta iz nosa, samo je počela kašljucati. Bris je pokazao streptokok, a uradili smo ga na vlastiti zahtjev jer je ona djelovala zdravo. slazem se s hanomb....kod nas nisu doktori vec hecimi...s vrata prepisuju antibiotik ko tik tak bombone...niko ne trazi briseve ili nalaze krvi...ili ako ih traze, onda tek kada ukljuce antibiotik...danas bukvalno moras sam dosta toga znati ako zelis da dobijes odgovarajucu terapiju Ja sam pisala iz svog iskustva,a iskustva su kao i ukusi razliciti.mi nikad nismo dobili antibiotik kod prehlade ili tek "onako".Meni je jako zao ako vi imate lose iskustvo s doktorom kod propisivanja antibiotika,mi takodje imamo losa iskustva ali ne s gore navedenim.nama za 8g nikad nisu radili CRP,nego traze da se uradi sedimentacija i leukociti,pa onda kaze "ma hajde krvna slika neka se uradi"dusa me boli za onom krvi koja se uzme [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] pa sam zato navela da sam protiv da se rade nalazi ako je djete cesto bolesno.i to je moje misljenje,ali ja ne mogu i ne zelim svoje misljenje drugima da namecem.
|
|
|
|