assmiras -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.1.2015 13:11:43)
|
Aidana, ne znam koliko je i kolko je tesko dijete, ali pazi na doziranje. Trenutno je lud virus (mi smo svi pokoseni istim) i pravo su visoke temp. Mislim da malom mozes poslije paracetamola dat voltaren, ali sacekaj bar 4 h i opet pazi na tezinu djeteta i doziranje, i vise ne mijesaj Dalsy s istim. 39 je visoka, ali nije strasna tura, ja svom malom do 38,8 i ne skidam, oni se bore s tim. Raspremi ga, lagana pamucna odjeca, ne pokrivaj ne topli ga. Ja nekako s tim voltarenom najvise radim nocu, tad mi je najbitnije da se spusti kako treba. U periodu dok je visoka, a ne mozes mu nista dat imas metod da pokvasis veliki peskir (toplom vodom), raspremis dijete i umotas ga cijelog u peskir (ispod ruku i cijelo tijelo, glavu ne), preko njeg obavezno suhi peskir i tako ga drzis oko 10 min. Znaci obavezno preko suhi peskir, ja nekad stavim i dva, posto se prvi pokvasi.... ovo mi je djelotvornije od tusiranja.... [sm=smiley13.gif] Nadam se da sam ti malo pomogla, i najbitnije je da ne panicis, nego smireno..... IZVORNA PORUKA: aidana Znam da se ovo spominjalo vec bezbroj puta ali nemam vremena traziti i citati. Dala sam u zadnjih 15 sati dijetetu po 2x dalsy i paracetamol sirup koji uopste ne djeluju. Kad smijem dati voltaren cepic? Znam da se s jednim lijekom moze kombinovati s drugim ne. Nikako ne uspijevam spustiti temperaturu od sinoc. Jutros sam dala dalsy i spustila se max na 38,3 da bi se nakon 2 sata opet popela na 39. Ni obloge ne djeluju. Prije pola sata sam dala paracetamol i dalje je 39,3 temperatura, a on zaspao nema snage vise jadan. I groznica ga hvata pa ga ne mogu ni tusirati sav se pocne tresti. Nadam se da ce mu barem od cepica biti bolje. Tipkam s moba a i u blagoj panici sam pa izvinite na greskama.
|
|
|
|