RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

hampsi -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (23.6.2014 21:50:38)

Hvala puno. Djevojcica je bas lose pa hoce da pokusaju i to [sm=smiley13.gif]

bebaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (23.6.2014 21:52:12)

IZVORNA PORUKA: hampsi

Hvala puno. Djevojcica je bas lose pa hoce da pokusaju i to [sm=smiley13.gif]

šta je problem......

hampsi -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (23.6.2014 21:54:11)

bronhitis

bebaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (23.6.2014 21:57:37)

aaaa pa i mi smo deverali s tim puuno puta....jeli imala terapiju,kakve inhalacije......kupite i sirup od borovih iglica......

hampsi -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (23.6.2014 22:04:24)

Znam da je isla na inhalacije, sa ostalim sam slabo upoznata jer nisam puno ispitivala.Znam samo da vec duze vrijeme ima problema a ja sam na RR citala o ovoj masti. Par puta sam im to spominjala i oni sad evo pitaju kako da nabave. Hvala za pomoc, a za sirup cu im isto prenijeti pa neka vide. Znam da je bebce alergicno na svasta nesto pa neka se konsultuju u apoteci.

bebaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (23.6.2014 22:08:21)

ok....tu smo ako šta treba.

neka uključe i imunoglukan....[sm=smiley1.gif]

MajkaTereza -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.6.2014 9:08:38)

Hampsi, reci roditeljima djevojcice daprovjere da li imaju problema sa vlagom.Dijete koje ima cesto bronhitis i alergije cesto je izlozeno budji i vlazi, sto je jako opasno za djecicu. Predlozi roditeljima da nabave prociscivac zraka i da NIKAKO ne smiju pusiti u blizini djeteta, tj u istoj kuci. Za bronhitis je jako dobar tekuci kisik, i slijedeci recept nek probaju : pola limuna, dvije kasike sirceta, kasika meda i to u toplu vodu i promjesati. Kasalj i bol ce nestati odmah. Osim toga nek uzmu crveni luk i izmedju slojeva natrpaju meda, i puste da odstoji par sati, a onda joj daju saft koji izadje. I malo sode bikarbone u vodi je dobro za kasalj. Sretno, javi kako ide. p.s. guscija mast jenavikana, ja sam licno kao dijete imala strasne probleme, i nikad mi nije pomogla...

MajkaTereza -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.6.2014 9:10:22)

I da, kao sto bebaa kaze, imunoglukan treba svakako!

Visnja RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.6.2014 9:16:39)

ak sam shvatila dijete je lergircar...samim tim med se izbacuje...

predlazem da kupi inhalator i inhaliaju samo fizioloskom...a kad dr. kaze tu se ubaci i ventolin

a ako nije alergicar i smije med predlazem i sirup od borovih iglica...može se naručiti

http://www.pcelarstvo-kresic.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=3&Itemid=15&lang=hr

hampsi -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.6.2014 10:02:36)

U pravu ste Visnja RR, ne smije med [sm=smiley13.gif]. I meni je dosta toga palo na pamet ali za sve je prepreka alergija. Bas joj dosta toga ne odgovara. Mami sam vec predlozila da posjeti rr i da se i ona ukljuci, bice joj lakse.
Prenijecu i ovo za vlagu pa neka provjere, sve treba pokusati. Hvala vam od srca

ninuska -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.6.2014 11:14:52)

Bebo i hampsi

Meni je Hanady nekad dala br telefona od cike koji pravi guscju mast i donosi u Sa, pa eto ako ste i dalje zainteresirane javnite se.
Meni kad je trebalo nije imao trenutno, pa mozda vi budete imale vise srece.

MajkaTereza -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.6.2014 5:42:04)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ak sam shvatila dijete je lergircar...samim tim med se izbacuje...

predlazem da kupi inhalator i inhaliaju samo fizioloskom...a kad dr. kaze tu se ubaci i ventolin

a ako nije alergicar i smije med predlazem i sirup od borovih iglica...može se naručiti

http://www.pcelarstvo-kresic.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=3&Itemid=15&lang=hr

Zasto se med samim tim izbacuje? Med po mom iskustvu lijeci veliki broj alergija, a alergija na med je jednaod najrijedjih alergija, veca je sanska da bude alergican na recimo kurkumin , nego na med , sto je takodjer uzasno rijetko. Bavim se prirodnim lijecenjem, tako da znam o cemu pricam, jako cudna izjava. Sirup od borovih iglica se slazem, dobar za kasalj, za astmu, za bronhitis ne bas , ali je dobro da kasalj drzi pod kontrolom. Ako IMA alergije , pogotovo je dobar, zato sto borove iglice u vodi rjesavaju alergiju na polen, znaci simptomi nestaju potpuno pri koristenju. Ne volim ovakav pristup, kad neko sa nekomprividnom sigurnoscu tvrdi nesto o cemu ocigledni ne zna dovoljno..Netacne inormacije mogu uciniti da ljudi odustanu od lijeka koji bi mogao spasiti dijete.

MajkaTereza -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.6.2014 5:44:15)

U pravu ste Visnja RR, ne smije med [sm=smiley13.gif]. I meni je dosta toga palo na pamet ali za sve je prepreka alergija. Bas joj dosta toga ne odgovara. Mami sam vec predlozila da posjeti rr i da se i ona ukljuci, bice joj lakse.
Prenijecu i ovo za vlagu pa neka provjere, sve treba pokusati. Hvala vam od srca

Hampsi, zasto ne smije med, da li je nekad imala reakciju na med? Ove reakcije su strasno rijetke, a obicne alergije generalno med pomaze,a ne odmaze.. Ovaj recept koji sam gore navela moze i bez meda, samo sirce je takodjer djelotvorno. Ako hoce da provjere vlaznost u stanu, Conrad ima dobre vlagomjere, a imaju i majstori onu spravicu koja se u zid "umoci" . Zelim srecu od sveg srca!

MajkaTereza -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.6.2014 5:46:26)

p.s. naravno pretpostavljam da se radi o alergijama na hranu, jer je bilo u pluralu, a mnogi ljudi lijece i alergiju na polen medom, po principu vakcine. Med se ne pravi od polena, vec od nektra, i sitne cestice polena koje slucajno padnu u med nisu dovoljne za alergicnu reakciju, ali su dovoljne da se tijelo privikne na polen, i smanji produkciju histmina u dodiru sa polenom. To da neko ko je alergican na polen ne smije med je jedna velika dezinormacija, ilitiga babska gatka [sm=smiley1.gif]

Ben 10 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.6.2014 18:35:58)

Moze li mi neko reci sta da jede dijete koje je bilo oboljelo od salmonele???
Hospitaliziran je u petak,u utorak izasao kuci ,ali nece nista da jede.Imate li neki prijedlog???

Galicia -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.6.2014 18:45:34)

Bez mesa i mlijecnih proizvoda.
Uglavnom riza na bijelo, tost, mogu i banane, skuhano povrce. Mozes skuhati jabuke i ispasirati. Nakon par dana ukljuci tvrdo kuhano jaje. Od starta mu ukljuci probiotike.

Mozes i malo juhice bistre skuhati.

ziki -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.6.2014 18:45:59)

Ben10 jeste li dobili dijetu? Moja mama se bila zarazila, al njoj se to strasno iskomplikovalo i imala je dijetu strogu. Znam da je smela Abc, pire, supu cini mi se.

Ben 10 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.6.2014 18:51:16)

Dobili smo mi papir sa infektivnog sta da jede vecinom tako ko sto kazete,ali on nece ,kaze dosta mi vise rize i krompire.Zato pitam ima li jos sta da mi predlozite?

ziki -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.6.2014 18:54:20)

Drzite se dijete, znam da dusa boli kad trazi nesto a ne smije al bolje da se malo strpi. Koji momak je fasovo, mali il veliki?

Ben 10 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.6.2014 19:08:49)

Veliki momak fasovao ,pokupio negdje na trurniru u Beogradu ili Bijeljini.

ziki -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.6.2014 19:33:30)

Uh jes mu turnin prisjeo,
on je veliki mora razumjet da je to za njegovo dobro.

hampsi -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.6.2014 8:03:47)

Majka Terez hvala za savjete. Sve sam kopirala i proslijedila mami. Nadam se da ce im pomoci. Ninuska, moze broj naravno. Hvala

MajkaTereza -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.6.2014 1:42:09)

Majka Terez hvala za savjete. Sve sam kopirala i proslijedila mami. Nadam se da ce im pomoci. Ninuska, moze broj naravno. Hvala

Nema na cemu mila, javi kako je dijete..

Dzenana_G -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.6.2014 18:02:33)

Bebici od 8 dana jedno oko je samo odjednom pocelo jako da krmelja. Od sinoc ne prestaje. Cistim kamilicom i stavljam svoje mlijeko.
Moze li biti opasno i ima li neko jos neku ideju kako se toga rijesiti?

maja78 RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.6.2014 18:04:29)

to je cesto kod malih bebica, ako se nastavi odvedi doktoru, ali vjerujem da ce prestati samo cisti kamilicom

Stranica: <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>